מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אי הופעת הווסתימית06/10/2010
כחודש וחצי לאחר הזרעה. 12 יום לאחר ההזרעה קיבלתי מחזור, חלש ורק 3 ימים. החודש, באיחור רב, לאחר 36 יום, החלו טיפות דם מועטות והכתמות מועטות במשך כ-6 ימים. כשביום הראשון סבלתי מכאבי בטן חזקים במיוחד.
עד כה כל חודש קיבלתי מחזור, מחזור סדיר כל 24 יום. ביוץ ביום ה-13.
הייתי אצל רופאת נשים היא לא בדקה אותי וסרבה לתת לי בדיקות דם, בטענה שבכל יום רמת ההורמונים משתנה. ולטענתה זוהי תופעה של גיל (43 - תחילת גיל המעבר ?!)
בכל זאת, ע"פ בקשתי נתנה לי לעשות אולטראסאונד וגינלי.
האם מומלץ לעשות גם בדיקת דם בכדי לראות מה מצב ההורמונים ?
כיצד אדע אם עדיין יש ביוץ ? והאם יש טעם להמשיך בטיפולים ?
תודה רבה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי הופעת הווסת - תגובה
פרופ` דוד בידר06/10/2010לא ברור למה לא נתנה לך לבצע רמות E2 ופרוגסטרון בדם ואז היינו יודעים מה קורה.
כמו כן מה זאת אומרת "נתנה לך אולטרסאוד" הרי בשניה במרפאה היא יכולה לבצע אולטרסאונד ומדוע את צריכה ללכת לקבוע תור ולבזבז זמן, כך שכל ההתנהלות מוזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפנייה לבדיקות דם ע"י רופא משפחה
ימית07/10/2010שלום רב,
את ההפניה לאולטרסאונד קיבלתי רק לאחר שביקשתי ! זאת רופאת הנשים שלי ולא רופא מומחה בפיריון (את הטיפול עשיתי בביה"ח). גם אותי הכעיס היחס, אני קובעת תור, מחכה כשבועיים ומתייחסים כאילו לא קרה דבר, זהו תחילת גיל המעבר....וגם אם זה כך, לא מומלץ לבדוק את רמות ההורמונים בדם ?!
בכל אופן, האם רופאת משפחה תוכל להפנות אותי לבדיקת דם ל-E2 ופרוגסטרון ?
תודה על תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפנייה לבדיקות דם ע"י רופא משפחה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/10/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור בווסת, ואח"כ דימום רב...
ימית19/10/2010שלום רב,
לאחר איחור רב במחזור, והיו רק כתמים במשך כשבוע. קיבלתי בסוף - 45 יום מהווסת הקודמת. היה לי דימום רב מאוד (ללא גושים, חלק, אך רב מאוד) במשך 3 ימים והמשיך 3ימים נוספים כשהולך ומתמעט. הלכתי למרפאה ונכנסתי לרופא (לא הרופאה שלי) ביקשתי לעשות בדיקות דם - וכמובן שהרופא לא נתן לי (רק נתן כדורים שיעזרו לעצור את הדימום הרב - כמובן שלא לקחתי !).
היום עשיתי u.s: שחלה ימנית 11x19 מ"מ
שחלה שמאלית 11x20 מ"מ (אין ממצע פטולוגי). דוגלס: ללא נוזל.[קיבלתי מחזור ב - 10.10, כך שהיום זה היום ה-10 למחזור. תמיד הביוץ חל ביום ה-13 למחזור. הפעם נראה שזה לא כך. מה גם שהטכנאית אמרה שגם הפעם המחזור יאחר....]
אפשר הסברים ??? מדוע הרופאים לא נותנים לי לעשות בדיקות דם ???
מה עוד ניתן לעשות כדי לברר ? ומה עם הזקיקים. תמיד ב-u.s היו לי זקיקים. הפעם הדבר לא צויין. [לשם השוואה: בבדיקה שעשיתי באפריל - ביום ה-12 של המחזור: שחלה ימנית 12x23, שמאלית 17x33 בימנית זקיקים קטנים ובשמאלית זקיק בקוטר 18 מ"מ]
תודה על ההסברים ועל הצעות לבדיקת הנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)