מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלת מינון- מאוד דחוף!מור07/10/2010
שלום רב,
אני באמצע סבב שני של הזרעות עם גונאל אף.
סבב הראשון קיבלתי מינון של גונאל 150 ותוך שלושה ימים היו לי שני זקיקים מובילים 15+16 וועוד כ 7 זקיקים בין 9-11 מ"מ. מכיוון שהיה לי קשה לקבל את הזריקות הוחלט שאזריק ביום הרביעי גונאל 37.5 ויום לאחר מכן אוביטרל. כמובן שהסבב נכשל.
כעת אני באמצע סבב לאחר הזרקה מהיום החמישי גונאל 75 , אני כבר שלושה ימים מזריקה והיום הייתי במעקב..נצפה זקיק 13 ומספר זקיקים בכל שחלה מתחת ל 10 מ"מ.
רמת ה E2 - 500 והפרוגסטרון 1.9.
הרופא שלי לא נתן לי תשובה לגבי המשך טיפול אך אני זוכרת שהוא אמר שבסבב הזה נעלה את המינון לאחר שלושה ימים ל 112.5 מראש. אני מאוד מאוד אשמח לקבל חוות דעת שנייה מאחר ונראה לי יותר מדי להזריק שלושה ימים 112.5 שכן ביום שבת אין מעקבים והמעקב הבא הוא רק ביום ראשון . אני מאוד חוששת להגיע למצב של גירוי יתר קל כי בסבב הראשון זה מה שקרה ומאידך מאחר ואני כ"כ סובלת מההורמונים לא הייתי רוצה להעמיס על המצב הנפשי.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת מינון- מאוד דחוף! - תגובה
פרופ' שחר קול07/10/2010התכנית הבסיסית של הרופא שלך נראית סבירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שחר קול- עוד שאלה
מור07/10/2010אבל זה לא נחשב הרבה לאחר שבסבב הקדום הזרקתי 150 שלושה ימים והגעתי לגירוי קל??
לא עדיף להזריק 75 עוד יום אחד ואז להעלות מינון ?
אני חושבת חודש הבא אם אזדקק לעבור רופא ואני רק רוצה לעבור את הסבב הזה בדרך הנכונה ביותר.
אני מאוד מאוד אשמח לקבל חוות דעת נוספת .
אני בת 27, ביוץ ומחזור סדיר כל 26-28 פרופיל הורמונלי תקין
בעיית זרע..מצב סביר אך לא תקין
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שחר קול- עוד שאלה - תגובה
פרופ' שחר קול07/10/2010אפשר, אך יש סיכון שיתפתח רק זקיק אחד, המוביל, שהוא היום 13 ממ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול שאלה אחרונה
מור07/10/2010מה אתה היית ממליץ ? אני האמת גם מאמינה בזקיק אחד ...
כי הרי יש סיכון שיתפתחו גם יותר מדי זקיקם עם 112.5 שלושה ימים , לא?
הציעו לי להזריק היום 112.5 ומחר ללכת למעקב אולטרסאונד ודם.
מה אתה ממליץ ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה- אשמח לקבל תשובה...זה דחוף
מודאגת..07/10/2010מאחר ואני אמורה להזריק היום
המון תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול שאלה אחרונה - תגובה
פרופ' שחר קול08/10/2010ההמלצה חייבת להיות מבוססת על הכרה טובה של ההיסטוריה הרפואית שלך, מכלול הבדיקות שעבר (עם בן הזוג).
למשל - אם יש בעיית ביוץ אנו שואפים לביוץ של זקיק אחד בלבד.
אם לא - שואפים ל 2 עד 4 זקיקים, ואף זאת בתלות בגילך. בגיל צעיר עדיף להיות יותר שמרני.
הסיכון לגירוי יתר משמעותי הוא קטן , אך כמובן שיש צורך בפירוט מלא יותר של מספר הזקיקים סביב 10 ממ, שכן אם מתעורר "ענן" סמיך של זקיקים בקוטר זה, כמובן שיש סיכון רב יותר לגירוי יתר, אך אם לזקיק המוביל יצטרף זקיק אחד או שניים שהם היום 10 ממ זה סביר.
בקיצור , עם כל הכבוד לפורום המכובד, הוא לא יכול להחליף שיקול דעת מקיף ומסודר כראוי בטיפולי פריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)