מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לידיעת הרופאיםלימונית07/10/2010
לרופאים שלום,
בימים האחרונים התכתבתי אתכם כאן בפורום, וד"ר בידר הסביר לי שהסיבה שטיפול חודש אחרי חודש אינו טוב, הוא בגלל שאם יש זקיקים קטנים שנשארים מהטיפול הקודם, אז הם בעצם זקיקים ללא ביציות, שאמנם רואים אותם אך בסופו של דבר ישאבו מהם רק נוזל ולא ביצית.
אז רציתי רק לספר היום עברתי שאיבה, ושאבו לי 10 ביציות!! בדגש על ביציות ולא על נוזל, כי ביררתי את זה עם הרופאה ששאבה, ואני בת 44 ומספר חודשים.
כך שאולי התיאוריה הזו לא כל כך נכונה, ואפשר לאפשר לנו לעבור טיפול חודש אחרי חודש?
מה עוד שבאתר הכללית יצאה בסביבות חודש מאי הודעה שהמושלם מוסיף עוד מספר טיפולים בשנה על הטיפולים המאושרים על ידי משרד הבריאות, כך שלמעשה גם זה נוגד את העניין של לא לטפל חודש אחרי חודש, כי זה יוצא ביחד משהו כמו 9 טיפולים בשנה. אז איך מצד אחד קופת חולים מאשרת, ומצד שני הרופאים לא?
לילה טוב לכולם,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימונית
עידית08/10/2010לימונית שלום,
ברכות על השאיבה המרובה ואצבעות שמחזיקות,
כתבת שהמושלם הוסיף עוד טיפולים
איפה בדיוק קראת את זה ?
אני קראתי שהם הורידו את הטיפולים מ-6 בשנה ל-5.
ואני נואשת לקבל מהם אישור לטיפול נוסף השנה,
אשמח לעידכון,
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעידית
לימונית08/10/2010שלום עידית,
בזמנו זה היה בהודעות המתגלגלות בעמוד הראשון של שירותי בריאות הכללית באינטרנט.
תיכנסי כך: כניסה לאתר הכללית, בחירה ב"כללית מושלם", "חיפוש שירותים במושלם", "בחירה לפי קטגוריה", בחירה ב"שירותי נשים והיריון", "הפריה חוץ גופית IVF".
תוכלי לראות שם, שכמו שאמרתי, בנוסף לסל הבסיסי (המאפשר 4 טיפולים בשנה), המושלם נותן עוד 5 טיפולים בשנה קלנדרית למטופלות IVF עד לילד שני, בהשתתפות של 300 ש"ח לכל שלב.
כלומר, שמצד אחד הרופאים לא בעד, אבל מצד שני הביטוח המושלם של קופת החולים מאפשר את זה בהנחה גדולה - בנוסף ולאחר מימוש הסל הבסיסי.
מכאן, שאני מבינה שיש אפשרות ליותר מ-4 או 6 טיפולים בשנה (4 = הסל הבסיסי, 6 = אם עושים חודש כן חודש לא), כי סה"כ הסל הבסיסי + המושלם = 9 טיפולים בשנה.
מקווה שעזרתי,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידיעת הרופאים - תגובה
פרופ` דוד בידר08/10/2010זה ששאבו 10 ביציות זה לא שמחה גדולה ועכשיו אני רוצה להסביר לך מאוד מה שקורה כאן.כמובן שגם שאבו זקיקים ריקים אך זה לא משנה.
את מעונינת בהריון ולידה.הטיפולים במצבים אלה נותנים סיכוי קטן להריון,אם בכלל.הטיפול חודש אחרי חודש אינו נכון.אומנם עד מרוצה מאוד אך את מתעלמת מסיכוייך להרות.
אין מקומות בעולם שמטפלים בצורה כזו בגיל כזה.
כל עניין הסבסוד הוא הבעיה היות וכביכול זה חינם ואת מרוצה אך מבזבזת זמן יקר בטיפולים אילו ,כפי שציינתי, אם לא ילדת בעבר כנראה טיפול מסוג זה לא נכון לעשותו.
אני מאחל לך הצלחה אך יש כאן בעיה מאוד קשה היות והסבסוד גורם לנשים להמשיך בצורה כזו בטיפולים עד גיל 45 וזה גם ,חלקית, באשמת הרופאים שעל ידי כך מגדילים את נפח פעילותם.
עקב הסיכויים האפסיים רוב המדינות אינן מאשרות טיפולי הפריה בגיל זה.
אני כמובן מאחל לך את מלוא ההצלחה אך העתיד יראה מי צדק.
אני מציע גם שתשאלי אחרות מי ילדה בעקבות טיפולים מהסוג שלך.
לגבי התאוריה -אין כאן שום תאוריה. אפשר גם לשאוב כל חודש. מדוע לא עושים?
התוצאות גרועות.
לסיכום כמעט רוב הנשים במצבך מגיעות לגיל 45 ללא הצלחה ללדת.
אני דוגל ,ולא רק אני,שנשים לא מבינות עד כמה בזבזו זמן.ואז מה קורה? מתחילים לחפש הריון ולידה בגיל מעל 45 וזה לדעתי חבל.
כל הנשים שלא ילדו והן בגיל 43 ומעלה לא צריכות להיות מטופלות בהפריה למרות שכל חודש אני יכול לשאונ להן ביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה החשיבות בזה שהיא לא ילדה אף פעם?
אנונימית08/10/2010האם הכוונה היא שהלידה הקודמת מוכיחה פוריות ולכן מצדיקה יותר את הטיפולים בעיניך, או שמשהו בעצם הלידה הקודמת "עוזר" להפריה?
כלומר, אם אשה עוד לא ילדה אבל זה בגלל שהיא מעולם לא ניסתה להיכנס להריון לפני גיל 40, נניח, (וגם לא היתה אפשרות שתיכנס להריון בטעות) - האם זה מוריד את סיכויי הטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר בידר
לימונית08/10/2010ד"ר בידר שלום,
ראשית, תודה על התגובה.
שנית לגבי השאלה מי ילדה בגיל כזה, אז רק לפני שבוע, אולי אפילו באותו היום שהתכתבנו, מישהי שנכנסה להיריון בגיל 44 (+) וילדה בגיל 45, כתבה את זה בפורום כדי לעודד בנות אחרות, והיא ציינה דרך אגב שלמרות שעברה הרבה טיפולים, זה היה נדמה לי או על בסיס טבעי או בכלל ללא טיפול, בסופו של דבר.
לגבי ההסבר שלך, אז אני מבינה שהסיכויים הם קלושים, אבל מבחינתי אין לי שום אופציה אפשרית לתרומת ביצית, ולכן זו הדרך היחידה שאני יכולה לנסות ולהגשים את חלום ההורות (מבחינה כספית) ויש בזה גם את האלמנט הלא מבוטל של קשר הדם. האפשרות האחרת פשוט לא אפשרית עבורי בכל מקרה.
לגבי מה שכתבת על הרופאים המטפלים בי, אז זה לא שהם באו והציעו לי, ההפך, זו אני שהתחננתי בפניהם לא להפסיד חודשים שהפכו ליקרים במיוחד עד ליום הולדתי, אז יופסקו הטיפולים ממילא.
לגבי השאיבה: בעקבות ההתכתבות שלנו כאן, שאלתי את הרופאה מראש אם היא יודעת האם היא שואבת נוזל או ביצית, והיא הודיעה לי שהכמות הנמסרת לי היא של ביציות בלבד!!
וידאתי את זה איתה גם לאחר השאיבה, שכאמור היתה מוצלחת במיוחד.
הדיכוי, ד"א, בגלל החגים, התארך כשבוע נוסף, אבל זה גם היה בפעם הקודמת, אז אולי הפעם זה היה לטובה. ואולי גם זה תרם להצלחה. ייתכן?
מעריכה כנות, אבל בחירה אחרת מזו שאתה מציע, בהתאם לכל מיני נסיבות, היא לא חוסר הבנה, אלא המציאות הקיימת של כל אחת ואחת, ואיתה הסיכויים היחידים אולי כן להצליח בדרך היחידה העומדת בפנינו, גם אם הסיכויים הם קלושים.
שבת שלום,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר בידר - תגובה
פרופ' שחר קול08/10/2010פרופ' בידר צודק!
בהערכה עדינה, כ - 30% ממחזורי ה - IVF בישראל מבוצעים כאשר הסיכוי להשיג הריון ולידה (וזו מטרת הטיפול - לידה של צאצא בריא!) הוא קלוש עד אפסי.
הסיבה מפורטת היטב ע"י פרופ' בידר.
לא בכדי ברוב המדינות המסבסדות טיפולים עוצרים בגיל 42 - 43.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר09/10/2010את מנסה לחפש באור את מה שאיבדת במקום חשוך אחר.
מה שאת אומרת לי שבגלל סיבות שונות את מוכנה לקבל טיפול שגוי כי הוא חינם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר בידר, בהמשך לשיח כאן
אמא מבוגרת08/10/2010קראתי את תגובתך הדי ישירה, אך כנראה נכונה. זה מעלה אצלי שאלה לגבי עצמי.
כתבתי כאן כבר, אני בת 40 עוד שבועיים, התחלתי לנסות להרות בגיל 35, היו כמה הריונות (מטיפולים, אבל נקלטתי בכל פעם שעשיתי IVF), אבל בגלל חוסר מזל בעיקר, 3 הריונות לא הצליחו, ובהריון הרביעי שהיה תקין, ילדתי בת בריאה, הייתי בת 38 בלידה.
שנה אחרי הלידה, במאי השנה, חזרנו לטיפולים, ופתאום התמונה שונה לחלוטין. בטיפול הראשון ישר נקלטתי, אבל - הפלה בשבוע 10 - דבר שלא היה לי אף פעם. במחזור הטיפולים שעשינו לאחר ההפלה - רק 3 ביציות, כולן כנראה לא טובות כי לא הופרו. בטיםול הנוכחי, אני רואה לפי התוצאות של הבדיקות - שוב נמוך, ורק 2 זקיקים כנראה, לשאיבה ביום שני.
כבר ענית לי כאן, בישירות (שכנראה מתבקשת ונכונה כאן) שהפוריות יורדת. השאלה שלי היא - האם העובדה שהיו הריונות קודמים, ושילדתי לפני שנה וקצת, - האם אלה גורמים שמעידים על כך שאולי עוד יש סיכוי, למרות הגיל?
ומה עושים אם הביציות שלי לא טובות? לוותר על החלום ללדת אח/אחות לילדה שלי? ללכת לאימוץ?
אני סומכת על הישירות שלך, אני זקוקה לתשובה אמיתית ולא מתחמקת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר בידר, בהמשך לשיח כאן - תגובה
פרופ` דוד בידר09/10/2010את בכל זאת צעירה ומה שהייתי מנסה לעשות זה שאיבה במחזור טבעי כאשר ביום 2 או 3 של וסת בודק FSH וE2. ולפי התוצאות של מהלך הטיפול השאיבה וכו, הייתי אומר לך מה לעשות הלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)