מקלון לפני גרידה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מקלון לפני גרידה
    שירה
    24/11/2007

שלום רב ד"ר!
    מה פשר המקלון שאני אמורה להסתובב אתו מס' שעות לפני הגרידה? נשמע מפחיד, להרחיב את צואר הרחם?לדעתו של הרופא במיון יש לי דלקת(שאני לא חשתי בה כלל) והוא רשם דאלאצין וציין שיש לקחתה לפני הגרידה. הרופא שלי לא הבחין בדלקת. הכיצד? רשום בעלון לצרכן כי אין להשתמש בתכשיר אם סובלים מליקויים בתפקוד מערכת העיכול. מה הכוונה? רוב תודות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מקלון לפני גרידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום שירה

ד''ר דוד ישי
    24/11/2007

אחד הסיבוכים ( הנדירים אמנם ) של גרידה, בעיקר אצל נשים שלא ילדו אף פעם בלידה רגילה, הוא פגיעה בצואר הרחם בזמן הרחבתו לקראת הפעולה. הפגיעה הזאת יכולה לגרום לאי ספיקת צואר ולהפלות מאוחרות בהריונות הבאים. הרחבה הדרגתית ואיטית של הצואר ע"י הלמינריה- ה "מקלון" , מונעת את הפגיעה.
    הדלצין הוא טיפול אנטיביוטי מקומי. טוב עושה הרופא שנתן לך את הטיפול ובכך הקטין את הסכנה של זיהום בעקבות הגרידה. יתכן שגם הרופא שלך ראה את הזיהום . הנקודה היא שהמשמעות של הזיהום גדולה הרבה יותר כאשר מדובר בפעולה חודרנית.
    אני לא זוכר את הקשר בין דלצין לבעיות במערכת העיכול . אבל אם אין לך בעיות ידועות, אני לא רואה בעיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו