מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מנופורחסויה11/10/2010
שלום רב,
עקב בעיית זרע אנו נמצאים שוב בטיפולים. אני בת 31. הריון ראשון הושג לפני שנתיים בIVF מספר 2, פרוטוקול ארוך החל מהיום 21 למחזור. (הטיפול הראשון פרוטוקול קצר שהניב ביצית אחת בלבד לעומת 15 בטיפול הארוך).
לפני 3 שבועות התחלתי להזריק דקא0.1 ולפני 4 ימים הוספתי 2 אמפולות של מנופור, כפי שהיה בטיפול שהניב הריון. היום הגעתי למעקב זקיקים והזקיקים עדיין קטנים בשתי השחלות, רירית 7.8 מ"מ והתבקשתי לחזור ביום חמישי. כמובן שבצעתי גם בדיקת דם והרגע התקשרו אלי וביקשו שאני אוסיף עוד אמפולה של מנופור. אני קצת מודאגת מאחר ונראה לי שאין צורך בעוד אמפולה. היום לאחר האולטראסאונד ביקשתי לראות את התיק שלי מהטיפול שהצליח וגם אז 4 ימים לאחר הזרקת המנופור היו זקיקים קטנים וכמה ימים לאחר מכן הם פתאום צמחו והגעתי לשאיבה של 15 בציות ללא גירוי יתר. אני די חוששת שהגדלת המינון דווקא תשפיע לרעה על הטיפול.מה הערך של האסטרדיול שאמור להיות לאחר 4 ימים של הזרקת מנופור + דקא? לי נאמר ששלי נמוך, משהו כמו 79?
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנופור - תגובה
פרופ` דוד בידר11/10/2010קודם כל אני מקווה שעשית פרופיל הורמונלי ושהוא תקין.
בתגובה של אסטרוגן 79 -זה כאילו לא הזרקת כלום. כלומר למעשה אין תגובה במינון הזה ולכן הייתי מעלה מינון. אם הייתה תשובה , למשל , של500 לא הייתי מעלה מינון. ואני שוב מקווה שההורמונים תקינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל תקין, המשך
חסויה11/10/2010TSH mIU/L 2.64 BD1
Estradiol pmol/L 109.0
Progesterone nmol/L 1.3
FSH mIU/mL 6.1
LH mIU/mL 4.8
Prolactin mIU/L 370.4 25
Testosterone nmol/L 1.63
הפרופיל מלפני חודש וחצי.
האם יש סיכוי שהגוף התעורר מהדיכוי ויפתח זקיקים? יש לי די הרבה, רק שהם קטנים עדיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל תקין, המשך - תגובה
פרופ` דוד בידר11/10/2010כן , פשוט צריך להתחיל ב112.5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה נוספת
חסויה11/10/2010לא הבנתי\ 112.5? אני מזריקה מנופור, 4 ימים עם 2 אמפולות ועכשיו אמורה להזריק 3 במקום 2\ האם לזה התכוונת, שעם הגדלת המינון השחלות יתעוררו מהדיכוי של הדקא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח מאוד לקבל תשובה, תודה!
חסויה12/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר12/10/2010כן.אפ קיבלת 2 יש לעלות ל3.
עדיין לא ציינת מהו הפרופיל ההורמונלי שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור דוד בידר
חסויה12/10/2010המון תודה על התשובות המהירות, יכול להיות שפיספסת את הפרופיל ההורמונאלי שלי ששלחתי אתמול בהמשך לתשובתך הראשונה. להלן הפרופיל שוב, ביום ה 3 לווסת מאוגוסט 2010
בת 31, מחזור סדיר IVF עקב בעית זרע...
TSH mIU/L 2.64
Estradiol pmol/L 109.0
Progesterone nmol/L 1.3
FSH mIU/mL 6.1
LH mIU/mL 4.8
Prolactin mIU/L 370.
Testosterone nmol/L 1.63
מחר יש לי מעקב זקיקים, מקווה שהתגובה השחלתית טובה יותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור דוד בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר12/10/2010הפרופיל בסדר תעלי במינון התרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות מעקב זקיקים
חסויה13/10/2010יומיים לאחר הגדלת המינון של המנופור משתי אמפולות ל 3 אמפולות (6 ימים של סטימולציה עם דקא 0.1 החל מהיום ה 21 לווסת) ערך ה E2 עלה מ 79 ל 311 ויש בסביבות 10 זקיקים ועובי רירית 12. הפרוגסטרון 0.37
הרופא אמר שאני מגיבה יפה כשראה את ה-א.ס ושיש מספיק זקיקים. האם ה E2 לא נמוך מידי עדיין? מתי צפוייה השאיבה? כששאלתי את הרופא הוא אמר לי: או ראשון או שני או שלישי! ביום שישי מעקב זקיקים שוב, מקווה שעד אז אדע היכן אני עומדת.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון -סטימולציה עם מנופור
חסויה13/10/2010= דיקוי עם דקא 0.1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות מעקב זקיקים - תגובה
פרופ` דוד בידר14/10/2010התגובה בסדר ויש לחכות לזקיקים מעל 16מ"מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)