מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שמירת עוברים מוקפאיםתמרה16/10/2010
שלום,
אתחיל בשאלה ואמשיך בסיפור הרקע.
השאלה: האם בטיפולי IVF ניתן להשתמש בעוברים "טריים" כל הזמן, ואת יתרת העוברים להקפיא לעתיד? האם יש חוק? האם זה תלוי במדיניות ביה"ח? האם בהחלטת הרופא המטפל?
הרקע:
אני בת 41, בשנה האחרונה לאחר 6 הזרעות (חציין בליווי הורמונלי), שאיבה אחת ושתי החזרות עוברים מוקפאים, כולם ללא הצלחה.
כל הבדיקות מראות שהכל תקין אצלי, כנראה שהבעיה היא הגיל... בIVF היחיד שעשיתי במינון נמוך יחסית של הורמונים, נשאבו והופרו 10 ביציות מתוך 10.
בטיפול הבא ובבאים אחריו (אם ידרשו) אני מעוניינת לשמור את עוברים שלא מוחזרים בהקפאה אך להמשיך לבצע טיפול שאיבה נוסף. כלומר להשתמש כל הזמן רק בעוברים "טריים" כדי להגדיל את הסיכוי להצלחה וכדי לשמור עוברים מוקפאים לעתיד (הריון נוסף או הידלדלות עם הגיל במספר הביציות שישאבו ויופרו ויופשרו בהצלחה).
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת עוברים מוקפאים - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/10/2010קופות חולים מחייבות החזרת המוקפאים טרם כיסוי כספי לטיפול הבא.
לו היית צריכה לשלם (כמו בארה,ב או חלקים נרחבים באירופה) על כל טיפול שאיבה מספר אלפי דולארים בעוג החזרת מוקפאים מאוד דולארים בודדים. האם עדיין זה מה שהיית עושה?
למרות שקיים הגיון במה שאת מבקשת הרי קובעי המדיניות ואלו שעליהם להוציא את ההוצאה הכספית הנ"ל מחייבים להשלים את הטיפול כולו כולל המוקפאים. בעל המאה, הוא בעל הדעה. אני חושב אולם שאם תבצעי את כל התהליך החדש על חשבונך, איש לא יתנגד להצעתך ההגיונית.
שימור פוריות ככלל עדיין לא מיושם למרות שאני מניח שיהיו תנאים למי מותר, כמה זה יעלה, מי יכסה את העלויות של הטיפול ומיזה גיל עד איזה גיל זה יבוצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)