שמירת עוברים מוקפאים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שמירת עוברים מוקפאים
    תמרה
    16/10/2010

שלום,

אתחיל בשאלה ואמשיך בסיפור הרקע.

השאלה: האם בטיפולי IVF ניתן להשתמש בעוברים "טריים" כל הזמן, ואת יתרת העוברים להקפיא לעתיד? האם יש חוק? האם זה תלוי במדיניות ביה"ח? האם בהחלטת הרופא המטפל?

הרקע:
    אני בת 41, בשנה האחרונה לאחר 6 הזרעות (חציין בליווי הורמונלי), שאיבה אחת ושתי החזרות עוברים מוקפאים, כולם ללא הצלחה.
    כל הבדיקות מראות שהכל תקין אצלי, כנראה שהבעיה היא הגיל... בIVF היחיד שעשיתי במינון נמוך יחסית של הורמונים, נשאבו והופרו 10 ביציות מתוך 10.

בטיפול הבא ובבאים אחריו (אם ידרשו) אני מעוניינת לשמור את עוברים שלא מוחזרים בהקפאה אך להמשיך לבצע טיפול שאיבה נוסף. כלומר להשתמש כל הזמן רק בעוברים "טריים" כדי להגדיל את הסיכוי להצלחה וכדי לשמור עוברים מוקפאים לעתיד (הריון נוסף או הידלדלות עם הגיל במספר הביציות שישאבו ויופרו ויופשרו בהצלחה).

תודה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמירת עוברים מוקפאים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירת עוברים מוקפאים - תגובה

פרופ' אלכס סימון
    16/10/2010

קופות חולים מחייבות החזרת המוקפאים טרם כיסוי כספי לטיפול הבא.
    לו היית צריכה לשלם (כמו בארה,ב או חלקים נרחבים באירופה) על כל טיפול שאיבה מספר אלפי דולארים בעוג החזרת מוקפאים מאוד דולארים בודדים. האם עדיין זה מה שהיית עושה?
    למרות שקיים הגיון במה שאת מבקשת הרי קובעי המדיניות ואלו שעליהם להוציא את ההוצאה הכספית הנ"ל מחייבים להשלים את הטיפול כולו כולל המוקפאים. בעל המאה, הוא בעל הדעה. אני חושב אולם שאם תבצעי את כל התהליך החדש על חשבונך, איש לא יתנגד להצעתך ההגיונית.
    שימור פוריות ככלל עדיין לא מיושם למרות שאני מניח שיהיו תנאים למי מותר, כמה זה יעלה, מי יכסה את העלויות של הטיפול ומיזה גיל עד איזה גיל זה יבוצע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו