הידבקויות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הידבקויות
    רונה
    18/10/2010

שלום רב, אני בחורה בת 33. הייתי בהיריון ראשון ועברתי הפלה (גרידה). כעבור כמה שנים (לפני כשנה) נכנסתי שוב להיריון. לעובר לא היה דופק ולכן הגעתי וקיבלתי את הציטוטק. לא הגבתי טוב לציטוטק והכניסו אותי אחרי שעות של עינוי וצירים לגרידה (לא שיש לי מושג מה זה צירים). מאז עברו כמה חודשים ולא קיבלתי מחזור. אחרי נטילת כדורים התחלתי לקבל מחזור אך טרם נקלטתי. נשלחתי (כנראה בעקבות הגרידות) להיסטרוסקופיה אבחנתית ושם גילו שיש הידבקויות. עשיתי היסטרוסקופיה ניתוחית וניקו את ההידבקויות. כעבור חודש וחצי מההיסטרוסקופיה הניתוחית עשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית שוב כדי לדעת אם הניתוח הצליח ולצערי, תופעת ההידבקויות החלה שוב. הרופא נתן לנו חודשיים לנסות להיכנס להיריון לפני שההידבקויות יתפשטו שוב וכאשר יעברו החודשיים לחזור אליו שוב להיסטרוסקופיה אבחנתית. בינתיים התחלתי טיפול בגונאל אף ובאוביטרל. שאלתי היא האם תופעת ההידבקויות היא תופעה שכיחה? האם היו הרבה מקרים של נשים עם הידבקויות שנכנסו להיריון? והאם היו הרבה הפלות בעקבות ההידבקויות? אודה על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הידבקויות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הידבקויות - תגובה

פרופ` דוד בידר
    18/10/2010

הדבקעויות נגרמות עקב תהליך דלקתי שארע לאחר גרידה.
    לפעמים זה בעיה היות ואם יש פגיעה ממשית לרירית הרחם אז הסיכוי להשרשה יורד.
    יותר מידי התעסקו עם הרחם.
    מה שיקבע בעתיד זה האם יש לך כמות דימום טובה ואיך תראה הרירית באולטרסאונד. היא צריכה להיות בבדיקה לפחות בקוטר מעל 7 מ"מ
    אין הרבה נשים אם סיבוכים כאלה אך יש באופן לא שכיח והעתיד יראה כפי סהסברתי מה יקרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו