פרופ' בידר הנכבד

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• כמה את צבועה בבקשה אל תלךוואו

nhavh
    23/10/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד'ר שחר קול או לכל רופא אחר

ש.
    23/10/2010

האם כך גם לגבי אסטרופם ואוטראגסטון ??? [אני מבינה שזה אסטרוגן ופרוגסטרון].
    ומה לגבי פרוגילוטון ?
    האם הם לא מסרטנים בנטילה ממושכת ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד'ר שחר קול או לכל רופא אחר - תגובה

פרופ' שחר קול
    23/10/2010

לא, תרופות אלו נותנות רמה פיזיולוגית של אסטרוגן בדם.
    כמובן, שחשיפה ממושכת מאוד (חודשים) לאסטרוגן בלבד (ללא פרוגסטרון) אינה בריאה, אך זה לא קורה בטיפולי פריון.
    לגבי הוויכוח שהתלקח בסוגיית הטיפול בגיל המבוגר:
    זכותו של פרופ' בידר לחשוב שמימון טיפולי IVF בגיל 43 - 45 הוא בזבוז כספי ציבור, שכן הסיכוי להריון - קלוש.
    זהה לחלוטין לוויכוח על מימון אברכים בכספי ציבור. יש הסבורים שזה בזבוז משווע, ועידוד בטלה, ויש הסבורים כי האברכים שומרים בלימודם את ליבת הידע והלימוד ששמרו את עם ישראל במשך אלפי שנה, לכן יש לתמוך בהם כלכלית.
    הפורום שלנו הוא במה רפואית - מדעית, ולא במת ויכוחים על השקפות עולם ודעות. לכן הבה נשמור אותו ככזה, ולא נסטה למחוזות לא רצויים, עם ביטויים לא ראויים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' בידר הנכבד
    לאה
    20/10/2010

א) זה שאצלכם זה עוד לא קרה, יכול אולי (אולי) להעיד על הרצינות בה מטפלים בנשים בגילאים הללו אצלכם ביחידה. אני מכירה באופן *אישי* 2 מתוך 3 הנשים שהרו בIVF בגיל 43, כאשר שתיהן לא ילדו בעבר (אם כי אחת מהן עברה 2 הפלות בשבוע מוקדם במהלך הטיפולים שעברה).

ב) לאור הנ"ל, באמת שאינני מבינה את האופן החד-משמעי בו אתה פוסל את האפשרות של הריון מוצלח בגיל זה. בעבר, בפורום זה, כאשר נשים שאלו בנושא, הן קיבלו את התשובה שאני נתתי כאן - שיש סיכוי נמוך מאד, אבל הוא קיים! הבחירה היא, כמובן, של המטופלות, כפי שאמרת אתה.

ג) נראה לי לא מקצועי בעליל, ואפילו מקומם, לקרוא מפרופ' במעמדך שנשים מנצלות את העובדה שהמסע לילד בישראל מסובסד. אני מפנה אותך לדיונים שהתנהלו בכנסת בתקופה שבנימין נתניהו ביקש להגביל את הסיבסוד הזה, אולי אז תבין מדוע כל כך חשוב ונכון ובעיקר צודק שבמדינת ישראל יסבסדו את נושא הילודה לאנשים הסובלים מקשיי פריון. כן, גם בגילאים הללו. גם אני, מכיסי שלי, עוזרת לממשלה לסבסד תחומים שונים ומשונים שאינם בהכרח עולים בקנה אחד עם השקפת עולמי. התפקיד שהקדשת לו את חייך איננו לשפוט את הנשים אשר באות אליך לטיפול, אלא לטפל בהן. עצוב מאד היה לקרוא את דעתך זו.

ובלי קשר, בוודאי שעבודת הרופאים כאן מבורכת ומוערכת ע"י כולם, גם על ידי.

לקביעת תור
    סגירה
    פרופ' בידר הנכבד

הוספת תגובה

• תגובה לתגובה של פרופ' בידר לאושרת

לאה
    20/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' בידר הנכבד - תגובה

פרופ' אלכס סימון
    20/10/2010

פרופ' בידר ביטא את הטענות אותם מעלים אלו היושבים בצד הדני של השולחן. מערכות גדולות כמו גם חברות גדולות אינן דנות באופן פרטני באדם זה או אחר אלא מבצעים שיקול של עלות תועלת למערכת. ההחלטות שמתקבלות ומתבצעות אינן תמיד לשביעות רצון כולם. חלק ירגיש מקופח על החלטה שאינה הוגנת ואילו הצד השני יחוש שהעלות אותה השקיע אינה מביאה תועלת רצויה להשקעתו. כך זה בטיפולי פריון ובתרופות לסל התרופות.
    על כן אין מה לכעוס על רופא זה או אחר, אלו הדיעות ויש לכבד כל אחת ומלצוא את העמק השווה שבדרך כלל אף אחד לא מרוצה ממנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על כוונתך הטובה, פרופ' סימון

לאה
    20/10/2010

ההתקוממות שלי היא על ההתבטאות השיפוטית והקשה שנשים "מנצלות" את העובדה שהטיפולים מסובסדים הרבה מעבר שקורה בחו"ל. אני המומה שאלו מלים שיצאו ממקלדתו של פרופסור אשר אמון על הבאת ילדים לעולם.

לצערי, אין לי ספק שגולשות רבות אשר ייתקלו במלים האלו ייפגעו מהן, וכל הפחות ירגישו אי-נוחות גדולה מולן.

בסופו של יום, למנהלי הפורום אחריות רבה ומשקל כבד למלים שנכתבות כאן בשמם.

ובכל זאת, תודה לך על מאמציך. יישר כוח וכל-טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשים כן מנצלות ואל תתכחשי לאמת.

ש.
    23/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרחל - מסכימה איתך בכל מילה

לימונית
    23/10/2010

אני מסכימה עם רחל. יש כאן בעיה בהתבטאות מאוד חד-משמעית לגבי הסיכוי להרות בגילאים הללו, שלדברי פרופ' בידר - הוא אפסי!!

אבל אנחנו, כל אחת בנפרד, יודעות או מכירות מקרים, אפילו אם רק בודדים, של נשים שהרו בגילאים הללו, לפעמים אפילו בלי טיפולים, וזאת בנוסף לבנות שנכנסות לכאן לעודד שהן עצמן הרו בגילאים הללו. היו לפחות 2-3 כאלו בשבועות האחרונים.

גם אותי מה שמקומם זה שבכל פעם מוזכר העניין שאנחנו "מנצלות" את זה שהמדינה מממנת לנו. אנחנו לא "מנצלות" את המדינה אלא מנצלות את ההזדמנות להרות מהביציות שלנו להביא ילד שיהיה שלנו גם ביולוגית.
    להחלטה להביא ילד מתרומת ביצית יש הרבה השלכות, וכל אחת שזה חשוב לה, תנסה ככל שמתפשר לה להצליח בהיריון מביציותיה, ועובדה שיש פה ושם גם כאלה שמצליחות.
    זו בעיה לא פשוטה בזוג, שהילד שייך ביולוגית רק לאחד מבני הזוג, וזו בעיה לא פשוטה לחד-הורית, שהילד בעצם לא שייך ביולוגית לה, וגם אין לו אב ביולוגי.
    זו לא חוכמה לשפוט אנשים שאתה לא עומד במצבם. יש דברים שניתן להבין רק כשמגיעים אליהם, לפני זה אין יכולת להבין אותם, ואני מצפה מרופאים שעובדים בתחום להבין גם מצבים שהם לא עמדו בפניהם.
    אבל, זו גם בעיה לא פשוטה מבחינה כלכלית, העלות של תרומת ביצית היא עצומה, ועדיין רק דרך חו"ל, ולכן במילא לא זמינה עבור חלק לא מבוטל מהמטופלות.

תנו לנו את החופש להחליט מה כדאי לנו ומתי, במסגרת הניתנת, ומתי אנחנו מתייאשות ונעבור לטיפול אחר. תכבדו אותנו בהחלטותינו, גם אם הסיכויים נמוכים. זה כל מה שרחל ניסתה להגיד כאן. ואני מסכימה איתה בכל מילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משכין שלום, מעמיד דברים על דיוקם

עפרי
    23/10/2010

פרופ' סימון- ככ איש יוצא דופן משכמו ומאוד מעלה. פרופ'....תעשה לי ילד!!! בבקשה((-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרחל-בהמשך לתגובתך

סיגלית
    20/10/2010

לדעתי את צודקת !!!
    בנות מעל גיל 40+ שטרם ילדו בעבר,זכותן המלאה לנסות את כל טיפולים
    שעומדים לרשותן.
    ואין כל קשר לכל שהקופה ממנת זאת.
    הרי גם אנו ממנות זאת.אנו משלמות קופ"ח מגיל 18...
    אז קופ"ח כבר קיבלה את תשלום על כך במשך כל השנים הללו.
    רק דבר אחד אני יכולה להגיד:
    רפואה איננה מדע מדוייק!!!!!!!!!
    ולכן יש סיכוי ויש תקווה להריון בגילאים 40+
    אני אישית מכירה בנות בנות 43+ וגם 44 שנכנסו להריון וללא הורמונים!!!
    אבל זה לא היה בתה"ש...
    כל רופא והשקפתו וטיפולו הוא...
    ברפואה תמיד יש סיכוי,שהרי זה לא מדע מדוייק!!!
    אז נא להיות אופטימיים ולנסות כל דרך אפשרית
    בהצלחה לכולן!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרחל-בהמשך לתגובתך - תגובה

פרופ' שחר קול
    20/10/2010

תיקון קטן: המימון מגיע מאוצר המדינה (מס בריאות), לא מהתשלומים לקופ"ח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' בידר הנכבד - תגובה

פרופ` דוד בידר
    21/10/2010

אני לא נגד שום דבר.
    מצידי שיעשו הפריות עד גיל 50, הרופאים ישמחו על כך.
    אני, שמלווה נשים שנים רבות, יודע מי תהרה ומי לא בגילאים האלה ובכל זאת הן עושות הפריות עד גיל 45 וזה בסדר מצידי רק שאחר כך מגיעות לתרומה.
    זה שאשה מתעקשת ,ודרך עקב עד היום לא טעיתי לגבי אף מטופלת שיעצתי לה לא להמשיך בהפריות ,והיא המשיכה למרות הסברים מעוד רופאים.
    אני בכלל מסכים שאשה תעשה הפריות עד שתחליט שהיא לא רוצה יותר.
    מה שאני אומר שהאשה צריכה להבין מה קורה ואז שתחליט ושלא תגיד למה לא אמרו לי..כך שאני מאחל לכולם בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי כבר טעית ועכשיו

בתאל
    22/10/2010

כשציינת באופן נחרץ וגורף שאין נשים ניקלטות להריון בהפריה מגיל 43, אחותי הרתה בגיל 44 והיא אמא מדהימה לילדה מקסימה ושכנתי בגיל 46 הרתה באופן ספונטני ולא רצוי והחליטה ללדת, ברור לכולנו כי נתוניה הביולגים של האישה מפאת גילה , אזי אחוז ההריון בגילאים אלה בהחלט נמוך אך רחוק מלהיולת אפסי מכפי שציינת , להערכתי טעית גם כאדם וכפרופסור במעמדך , ניתן היה לציין שאחוזי הפריון בגילאים אלה נמוכים מאוד ואתה אישית לא ניתקלת בהריון בנשים בגילאי 43 מביציותיהן, ניסוח שכזה בוודאי היה מייצג פרופסור במעמדך באופו נכון וברור יותר, למילים יש כוח, בהצלחה למטופלות ולרופאים העוסקים במלאכה מבורכת זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה את כותבת פרופ' במעמדו?

המומה
    23/10/2010

ברור כשמש שחוץ מתואר פרופ' אין לו כלום.
    זה תואר ריק מתוכן ותו לא.
    בתור אדם שמעיד על עצמו שהוא מלווה נשים לאורך השנים,
    הוא מגלה אטימות פושעת.
    כמו כן צביעות, נוכח האמירות שהוא מטפל בנשים למרות שבלבו הוא לא מאמין שהן יצליחו.

גם אני מאחלת לך בהצלחה, בדרך החוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלוהים, כמה התנשאות באיש אחד

המומה
    23/10/2010

איזה פרופ' מתחיל משפט במילים "מצדי שיעשו"?
    איזה חוסר כבוד
    מצדי תעזוב את הפורום הזה, התגובות שלך נמאסו על כולנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המומה! מההתנהגות שלך כפציינטית...

מיקה
    23/10/2010

נותנים לך שירות בהתנדבות ואת מתבטאת באופן מחפיר.
    אם אינך מקבלת את דברי הפרופסור, תמיד תהייה דרך אחרת להתבטא,

אך מעבר לזאת אף אחד לא מאלץ אותך להתייעץ עם מומחים בפורום.
    התנהגותך בגדר חוצפה ועזות מצח.

את מביישת את כולנו!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן המומה....

עפרי
    23/10/2010

המומה-...אכן המומה....- אני לא מכירה את הרופא המדובר ולא אותך ויחד עם זה
    ליבי ליבי עלייך. אומרים לא שופטים אדם בצערו, אבל קשה לא להיות שיפוטית כלפייך כשאת משליכה רפש פה.מה את רוצה מהרופא? הוא מביע את דעתו על סמך שנות נסיון רבות ובמטרה להיות לעזר. כדאי שתבדקי עם עצמך ,כי זה נקרא פה כאילו את מוציאה עליו את כל התסכול שלך. הניחי לו. לכי לנסות למצוא שמחה קצת. מעניין אם היית מזוהה האם היית משתלחת באופן בוטה וגס ככ.ולפרופסור - איך אומרים....יישר כח. הנשים שמשתמשות בך כשק אגרוף- במצוקה קשה ומחפשות על מי להשליך את המצוקה. ואתה פה קרוב ((-: . תודה על שאתה פה ובבקשה...אל תלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומי את...

עפרי
    23/10/2010

ומי את בכלל שתקחי לעצמך את כובע הייצוג של כולנו???? משתמשת במילות גוף רבים??? פחדנות לשמה. דברי בשם עצמך...ואולי עדיף ...תשתקי כרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' בידר ולבנות.

ש.
    23/10/2010

ראשית, פרופ' יקר, אתה אמיץ ואומא את מה שרופאים אחרים לא אומרים.
    הם מטפלים בהורמונים רבים באשה, ובליבם לא מאמינים שאשה תהרה מבציותיה בגיל מעל 43
    אל תפגע מפגועות.

ולבנות, אשה שילדה בעבר, אולי כן תהרה מבציותיה בגיל מעל 43 ... 44 ...
    לא כן, אצל אשה שלא ילדה בעבר.
    לכו לתרומת בצית ותחסכו לעצמכן הורמונים מסרטנים.
    אל תפגעו כאן ברופאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' בידר ולבנות. - תגובה

פרופ' שחר קול
    23/10/2010

"ההורמונים" לא מסרטנים.
    אנא, שימרו על דיוק מדעי.
    גונדוטרופינים אינם מסרטנים.
    רק לסבר את האוזן - באופן פיזיולוגי ונורמלי לחלוטין רמתם עולה בחדות בגיל חידלון הווסת, הרבה מעל לרמתם המושגת בעת גירוי השחלות.
    אישה ממוצעת צפויה לבלות מעל 30 שנים בחייה בהשפעת רמה עצומה של גונדוטרופינים המופרשים מההיפופיזה שלה.
    אותם חומרים בדיוק, כלומר FSH ו - LH , משמשים לגירוי השחלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו