מינון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מינון
    דורית
    26/10/2010

שלום לרופאים הנהדרים, מצטערת (כרגיל) על ה"מגילה" ומודה מראש על התשובה.
    בת 34 ללא ילדים.
    לקראת IVF ראשון.
    מחזור סדיר (25 י"מ), ביוץ תקין, פרופיל י"מ 2 - FSH 7.3, LH 1.9, פרוגסטרון 2.6, אסטרדיול 230. כל הבדיקות תקינות כולל בדיקת הזרע של בעלי.
    4 מחזורי IUI:
    2 מחזורים עם איקקלומין 100 ל 5 ימים - בשניהם ביום הזרקת האוביטרל שני זקיקים בגודל ביוץ (19-26 מ"מ) ועוד קטנים.
    2 מחזורים עם פיוריגון 100 ל 5 ימים - ביום מתן אוביטרל; מחזור טיפול 1 - שני זקיקים 20 ו 21 מ"מ (באותה שחלה ובשניה קטנים) ובמחזור הטיפול השני - זקיק 1 20 מ"מ ועוד קטנים בשתי השחלות.
    לאחר ההזרעות שלא צלחו, התלבט הרופא האם להגדיל מינון ל 125 או לעבור ל IVF - הוחלט כאמור על IVF.
    בפגישה לקראת IVF, הומלץ לי על פרוטוקול ארוך - דקפפטיל 0.1 החל מי"מ 21 ובהמשך פיוריגון 150 ליום.
    אני מעלה כאן את השאלה כיוון שלא מרגיש לי נח להעלותה בפני הרופא המטפל מטעמי כבוד ומבקשת התייחסות כנה (שמנסיוני ניתנת כאן תמיד - תודה!!):
    1. אני מבינה כי כאשר מבצעים דיכוי, יותרת המוח מפרישה פחות FSH מאשר באופן טבעי והמינון שנרשם לי הוא בסה"כ 25 י"ח מעל מה שהוצע לי להשתמש בו ב IUI נוסף בו לא אמור היה להתבצע דיכוי. האם המינון לא נמוך מדי בהנחה ומעוניינים ליצור מספר גדול יחסית של בייציות?
    2. האם לא נהוג להוסיף תכשיר המכיל LH בסוג טיפול שכזה?
    3. האם גם לבעלות מחזור של פחות מ 28 יום מתחילים עם דיכוי בי"מ 21 (נראה לי הגיוני שצריך מוקדם יותר)?
    שוב תודה!! אתם ממש קרן אור בכל התהליך הקשה הזה ופשוט נפלאים!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מינון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינון - תגובה

פרופ` דוד בידר
    26/10/2010

לא מופרש FSH בדיכוי.
    המינון שנרשם הוא נכון היות ואנו לא מעונינים לגרות יתר על המידה את השחלה ותמיד לאחר בדיקות אפשר להעלות מינונים.לא צריך יותר מידי ביציות זה לא מעלה סיכויים אך יכול לגרום לסיבוכים.
    לא חייבים להוסיף LH.
    אפשר להתחיל דיכוי ביום 21 גם כאשר יש מחזורים של 25 יום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו