קבלת מחזור יומיים לפני הבטא

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• קבלת מחזור יומיים לפני הבטא
    זמנית
    01/11/2010

שלום לרופאים המסורים,
    אני אחרי טיפול IVF שלישי.
    הייתי אמורה לבדוק בטא מחר, 12 יום לאחר החזרת עוברים בני יומיים.
    יש לי שלב לוטאלי קצר, ולרוב מקבלת וסת 10-12 יום לאחר הביוץ (כשלא לוקחת הורמונים).
    למרות זאת, בשני טיפולי ה- IVF הקודמים נטלתי 3 אנדומטרין ביום, והדימום התחיל רק ביום הבטא או בערב לפני (כלומר כ- 14 יום מהביוץ).
    בטיפול הנוכחי החלפתי רופא והרופא החדש הורה לקחת רק 2 אנדומטרין. התחיל לי דימום לפני 3 ימים, שהפך להיות חזק לפני יומיים, כלומר 11-12 יום מהשאיבה.
    למרות שאני מטופלת ע"י רופא פרטי, הוא לא חזר אלי ביומיים האחרונים, ולא ידעתי מה לעשות. מכיוון שחששתי להפסיק את האנדומטרין על דעת עצמי, אני ממשיכה ליטול את הנרות, למרות שהדימום החזק שוטף אותם החוצה.
    שאלותי:
    1. האם הדימום המוקדם יכול למנוע הריון, או שאם היתה השתרשות - היא היתה מונעת את הדימום בכל מקרה?
    2. האם היה טעם להמשיך עם האנדומטרין, או שהייתי צריכה להפסיק ברגע שהדימום התחיל להיות חזק? מה לעשות מחר? לקחת את הנר של הבוקר?
    3. האם במצב כזה של דימום לפני הזמן היה כדאי לעבור לגסטון? או שאין בו תועלת מעבר לנרות?
    4. מה עושים במצב כזה, שהרופא הפרטי בחו"ל ולא עונה? (וגם המרפאה שלו סגורה, מן הסתם). אני מטופלת באסותא, אבל אצל רופא פרטי. האם היה מקובל במצב כזה לנסות להתקשר למחלקה ולבקש מהאחיות להתייעץ עם רופא אחר? או שפשוט אין פתרון?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קבלת מחזור יומיים לפני הבטא - תגובה

פרופ` דוד בידר
    01/11/2010

קודם כל כל רופא צריך לדאוג לענות לך גם שהוא בחו"ל או לומר לאן לפנות.ץ היום כשיש פלפון לא ברור לי העניין.
    לגופו של עניין הדמם מגיע בדרך כלל 14 יום אחרי הביוץ. כאשר מזריקים אוביטרל ויודעים את יום עליתו הוסת חגיע אחרי 11 עד 15 יום מהזריקה אם אין הריון וזה מה שקרה אצלך.
    בטא יכטלים לעשות גם אחרי 10-11 יום ולודא אם באמת אין קליטה או השרשה.
    הדימום שאת מתארת זה וסת שהגיע בזמן עקב אי קליטת העובר.
    שום תמיכה לא עוזרת במקרים שלא נקלט הריון.
    גסטון יוצא מהשוק עקב חוסר יעלותו ואין טעם להזריקו אלא במקרים מסוימים.
    לכן את יכולה לבצע בדיקת דם או בדיקה עצמית למען הסר ספק.
    לא בכל העולם נוטלים תמיכה ושוב כשלא נקלט הריון אין התמיכה עוזרת כך שלדעתי את יכולה להפסיק טיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המפורטת!

זמנית
    02/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו