די דחופה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• די דחופה
    קרולין
    08/11/2010

ד"ר שלום רב,
    אני לאחר החזרת 2 אוברים, בבקשה כמה שאלות שמתרידות אותי בימים אלה:
    לאחר שאיבה והחזרה שהתבצעו בסוף שבוע האחרון, היו כאבים חזקים ובהמלצתך בפורום ניגשתי לחדר מין והכן אושפזתי ל4 ימים חשש לpid דלקות שהולכות וחוזרות אצלי.
    1) עובי הרירית היייתה 11 ויומיים לאחר מכן 10 העם יש משמעות? ומה העובי שצריך להיות?
    נשאבו 7 ביציות הופרו 4 ו-2 הוחדרו נאמר לי ששוקלים להקפיא את 1 מ-2 האוברים שנותרו אך מאחר ויש התפתחות ירודה ונמוכה הוחלט לא להקפיא.
    2) למה יש התפתחות ירודה? מה ניתן לעשות כדי לשפר את איכות העובר?
    3)העם בכול טיפול הפרייה עושים השבחת זרע?

אשמח שתענה לשאלותי
    בתודה מראש, קרולין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    די דחופה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• די דחופה - תגובה

פרופ` דוד בידר
    08/11/2010

עובי רירית לפני שאיבה מעל 7 מ"מ זה מספיק.
    בכל טיפול במבחנה מטפלים בזראע ומכינים אותו להפריה.
    עקב הטיפול ,הגיל ומצב השחלות יוצאות מספר ביציות אך לא תמיד כולן תקינות במבנה שלהן ןמהן יתפתחו עוברים פחות טובים ככה זה בטיפולי הפריה.אם היו 3 טובים זה מספיק. לא תמיד תיהיה הקפאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת .

קרולין
    10/11/2010

קודם ברצןני להודות לך ששמעתי להצתך ללכת למיון זה עזר לי מאוד.
    אני יפרט קצת עלי מפני ששאלת גם על גיל.
    אני בת 25 , נשואה ללא ילדים, ללא הפלות בעבר וללא הריונות בעבר,
    בגיל22 עברתי מימקטומיה כריתת שרירנים רבים שהיו ברחם, בפתיחת בטן
    והוצאו 22 שרירנים שאחד היה עד לגובה הטבור 13סנטימטר 9 ס"מ ועוד 20 שהיו מסביב לרחם.
    למזלי הטוב הצליחו לשמר את הרחם ומה שהסבירו לי שבמקום צורה עגולה הרחם בצורת לב.

השאלות:
    1. העם בגלל הניתוח ומראה הרחם הביציות בעיתיות?ומה אפשר לעשות?
    2. עם עושים השבחת זרע אז הבעיה היא רק בביציות?
    3. כרגע אני לאחר טיפול ולצערי קיבלתי ווסת אך הווסת לא רגילה והיו לי מלא סוגים,
    היא כמו מיים העם זה הפלה?

אשמח שתענה לשאלותי וסליחה על החפירה .
    בתודה גדולה קרולין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת . - תגובה

פרופ` דוד בידר
    10/11/2010

קודם כל זה חשוב לדעת אם חדרו לחלל הרחם בניתוח השרירנים ואם לא זה יותר טוב.
    רחם בצורת לב ישנה איתו בעיה ולכן חשוב לראות באולטרסאונד עד כמה הרחם בסדר להחזרה וקליטה.
    הזרע לא מהווה בעיה בהפריה גם אם הוא גרוע.
    אם את רוצה לדעת אם היית בהריון חייבים לבצע בדיקת דם להריון.
    בשלב זה יש להמשיך בהפריה היות ואת צעירה ויש סיכוי לביציות טובות ובהמשך נראה מה קורה אם התוצאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• די דחוף-תשובה לשאלתך

קרולין
    11/11/2010

לשאלתך העם חדרו לחלל הרחם, אני
    יפרט את תשובות הסיטי ואת מה שהרופא כתב:
    בבטן נמוש ממצא נוקשה , רחם מוגדל , רחם רב שרירנים עם שני שרירנים גדולים.בוצע סונר ביחידה - רחם במרקם שרירני עובי רירית 5 מ"מ
    בדופן האחורי של הרחם הודגם שרירן אינטא מורלי במימדים של 62X61 מ"מ הדוחק את הרירית .
    באיזור הפונדס מימין צמודה מסה סולידית במרקם שרירני בגודל 73X100מ"מ , יש קשר ווסקולרי ביו הממצא לרחם המתאים לשרירן על גיבעול .
    לאחר סיטי הוחלט לבצע כריתת המימות.

פיאנוח סיטי: תהליך אובלי 13X8X9.5 בקדמת הבטן המרכזית . תהליך נוסף 7.3X8.5 מתחתיו , באגן נראה מקיף את הרחם.
    גושים נוספים קטנים יותר מתבלטים כלפי חוץ . הגושים בעלי צפיפות מעורבת , מודגמים ורידים מרובים ומורחבים דו"צ.

(בהרדמה כללית ופתיחת בטן בוצע כריתת המיומה הגדולה על גבעול , כמו כן נכרתו מס' רב של מיומות נוספות סה"כ היו 2 גדולות ועוד 20 מסביב)(אני)

ממה שאני הבנתי ד"ר היה אחד מחוץ לרחם ואחד בתוך הרחם והסבירו לי שתופרים בפנים זה מה שזכור לי .
    השאלה שלי עם עדיין עשו וחדרו לתוך הרחם זה מהווה בעיה משמעותי? או שישנם מקרים כמו שלי? מה שדיבחו לי שהמקרה שלי זה אחד ל........

תודה על ההתיחסות הרבה קרולין .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• די דחוף-תשובה לשאלתך - תגובה

פרופ` דוד בידר
    12/11/2010

יש מיקרים כמו שלך ויש להמשיך הטיפולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר תודה רבה על ההתיחסות .

קרולין
    13/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו