מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מועד הזרעה וגודל זקיקיםאנונימית12/11/2010
במעקב זקיקים היום בבוקר נמצא זקיק אחד בגודל 17, אחד בגודל 16 ושלושה בגודל 15.
ההוראה שקיבלתי היא להזריק הערב שוב גונאל (112.5, כמו בחמשת הערבים הקודמים), מחר בבוקר אוביטרל ולבוא להזרעה ביום ראשון בבוקר.
האם זה לא מוקדם מדי? לא היה עדיף לחכות להזרעה בשני בבוקר? כמה מהזקיקים צפויים לבייץ כך, ובאיזה גודל בערך?
לפי המעקבים עד כה הזקיקים שלי גדלים בממוצע ב-2-2.5 מ"מ ביום, אבל לא הבנתי אם זה צפוי להימשך גם אחרי האוביטרל מחר בבוקר עד יום ראשון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד הזרעה וגודל זקיקים - תגובה
פרופ' שחר קול12/11/2010התכנית סבירה.
אפשר לדחות האוביטרל לשבת בערב, ולבצע הזרעה ביום ב בבוקר.
זה לא ממש עקרוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר קול - המשך
אנונימית13/11/2010תודה רבה על תשובתך.
כבר הזרקתי הבוקר את האוביטרל, כהוראת הרופא, ועדיין אני מעט לחוצה לגבי התזמון המוקדם ורוצה לדעת שיש להזרעה מחר סיכוי סביר.
עברו 26 שעות מהאולטרה סאונד שבו נצפו זקיקים בגודל 17 + 15.5 + שניים בגודל 15 + אחד בגודל 14.5 ועד להזרקת האוביטרל. קצב הגדילה הממוצע אצלי סמוך לביוץ הוא 2-2.5 מ"מ ביום. כמה מהזקיקים האלה צפויים להיות בשלים לביוץ?
אני בת 39. אני לא יודעת אם זה רלבנטי לשאלה הספציפית הזאת.
ועוד שאלה: האם לאחר ההזרעה הזרע השטוף "חי" ברחם כמה ימים, כמו זרע בעת קיום יחסים רגילים?
שוב תודה על עבודת הקודש שלכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר קול - המשך - תגובה
פרופ' שחר קול13/11/2010סיכוי טוב שכל 5 הזקיקים המובילים יהיו "בשלים" או נכון יותר, יניבו ביציות ברות הפריה.
הזרע חי בדרכי המין של האישה זמן רב יחסית, בבלוטות תעלת הצוואר, ברחם ובחצוצרות. גם אם ההזרעה נעשית שעות רבות לפני הביוץ, יש מספיק זה חי כדי להפרות הביציות.
באופן טבעי נצמדים לצד הטכני של מ"מ יותר או פחות לזקיק, או שעה יותר או פחות להזרעה או אחוז כזה או אחר של זרע בתנועה. עם כל החשיבות לכך, השאלה הגדולה היא איכות הביציות המופרות והעוברים הנוצרים, שכן חלק גדול מהם אינו מסוגל ליצור הריון תקין. חלק זה הולך וגדל ככל שגיל האישה עולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
אנונימית13/11/2010ורק לוודא שהבנתי נכון: אורך החיים של זרע "שטוף" שהוזרק לרחם זהה לזה של זרע רגיל ביחסי מין רגילים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלת הבהרה
אנונימית13/11/2010רק לוודא שהבנתי נכון: אורך החיים של זרע "שטוף" שהוזרק לרחם זהה לזה של זרע רגיל ביחסי מין רגילים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלת הבהרה - תגובה
פרופ' שחר קול14/11/2010לא מדויק, לדעתי אין נתונים מדעיים מסודרים בסוגיה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אם ההזרעה מוקדמת,
מישהי14/11/2010כ-15-14 שעות לפני הביוץ המיועד, זה לא פוגע מאוד בסיכויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אם ההזרעה מוקדמת, - תגובה
פרופ' שחר קול14/11/2010ממש לא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול, אין כמוך בלהרגיע...
מישהי14/11/2010ואם כבר, אנצל לשאלה אחרונה בסבב הזה :-)
הרירית שלי דקה, לא עוברת את החמש וחצי-שש ביום הביוץ.
הרופאה שלי טוענת שאין צורך/טעם/יתרון בתמיכות לרירית בהזרעות, וזה רלבנטי רק בשלב ההפריה. גם פרופ' בידר ענה לי כאן תשובה דומה לפני כמה ימים. ובכל זאת, אני קוראת (כולל שאלה כאן הבוקר לפני כמה שעות) על נשים שכן מקבלות פרוגינובה/אנדומטרין כבר בשלב ההזרעות. למה זה? והאם זה לא היה עוזר לי?
פשוט כל כך חבל לי להרגיש כבר עכשיו שההזרעה של הבוקר חסרת סיכוי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)