האם לבצע לפרוסקופיה כטיפול פריון?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• האם לבצע לפרוסקופיה כטיפול פריון?
    ורדית
    19/11/2010

ד״ר שלום,
    אני ובן זוגי מנסים להיכנס להריון מזה כשנתיים. לפני כשנה נגשתי לצילום רחם ובו נראה כי שתי החצוצרות שלי חסומות. חשוב לי לציין כי מעולם לא עברתי ניתוחים או חליתי במחלות מין למיניהן. אנחנו חיים בארה״ב ומגיעים לארץ על מנת לעבור טיפולי הפרייה. עד כה עברנו שלושה טיפולים. בטיפול האחרון הייתה קליטה של הריון אך כעבור שבוע ההריון הפסיק. מומחה הפריון שלי בארה״ב ממליץ לי בחום לעבור לפרוסקופיה שכן הוא סבור כי אני סובלת מאנדומטריוזיס למרות שאין לי סמפטומים של כאבים בזמן מחזור או עם קיום יחסי מין. עבורו אי פריון הוא סמפטום מספק. בנוסף הוא ראה כי הרחם שלי מעט מוטה וזה הגביר את חשדו. הוא מאמין כי הניתוח עשוי להגדיל את סיכויי להרות באופן טבעי או בעזרת הפרייה ובנוסף טוען כי קיים סיכוי גבוה יותר שההריון יחזיק.
    מנגד הרופא המטפל שלי בארץ סבור שאין טעם בניתוח זה וכי הניתוח מיותר שכן לבסוף ההפרייה תצליח. אין בעיות זרע +מצב הורמונלי תקין
    לאור הנתונים שהצגתי בפניך אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתך המקצועית על מנת לגבש החלטה ראויה.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לבצע לפרוסקופיה כטיפול פריון? - תגובה

פרופ' אלכס סימון
    19/11/2010

אם המלצה דרך הפורום תעזור לך לבצע החלטה ראויה, אזי אני חושב כדעתו של הרופא בארץ. הנימוקים שלו נכונים מאוד. אני מבצע פעולה ניתוחית אם היא תקדם אותי בטיפול. נניח הלפרוסקופיאה תקינה, אז מה עכשיו? ככל הניראה הפריה חוץ גופית כי אתם כבר במסלול זה. נניח שהלפרוסקופירה תראה שיש אנדומטריוסיס, אז מה עכשיו? אההה ... שוב הפריה חוץ גופית כי החצוצרות חסומות. אז מה נפקא מינא? הכוונה מהלפרוסקופיה. היא ממש מיותרת. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרוסקופיה באי פריון

ורדית
    19/11/2010

תודה רבה על תשובתך,פרופ' סיימון.
    שאלה נוספת-האם העובדה ששלושה רופאים שראו את צילום הרחם אינם בטוחים לגבי חסימת החצוצרות משנה משהו מבחינתך?
    כמו כן הבנתי כי החסימה עשויה להיווצר מאנדו בהם ניתן לטפל תוך כדי הניתוח. לא כך הדבר?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרוסקופיה באי פריון - תגובה

פרופ' אלכס סימון
    20/11/2010

בארץ הזמינות של הפריה והתוצאות הטובות בטיפול גרמו לדחיקה של כל הטיפולים האחרים כולל טיפול בחצוצרות. נניח שאפשר לטפל בחצוצרות בנתיוח, תסכימי להמתין שנה עד שתוכלי לוודא אם הנתיוח עזר? בארה"ב שם אין כיסוי רפואי - האישה תמתין כי אין לה ברירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו