פרוגסטרון אחרי ביוץ

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• פרוגסטרון אחרי ביוץ
    ורד
    24/11/2010

שלום,

אני בת 38, נשואה שנה שבה לראשונה ניסיתי להיכנס להריון ללא הצלחה.
    לאחר בדיקות שלי ושל בעלי התברר שלבעלי יש זרע חלש (15% תנועתיות ו-5% מורפולוגיה). פרופיל הורמונלי ומעקב זקיקים שלי יצאו תקינים (החודש היה לי זקיק בגודל 22 מ"מ ורירית רחם בעובי 8.7 ביום שלפני הביוץ). הדבר היחידי שהיה לא הכי תקין הוא האסטדיול (E2) שלי, שהיה 2093 יומיים לפני הביוץ והפרוגסטרון באותו היום היה: 2.2

לפני שבוע בדיוק עשינו הזרעה ראשונה. בינתיים, בניסיון הראשון הזה, לא לקחתי כלום, גם לא איקקלומין. ביום שהרופאה אמרה לי עשיתי זריקת אוביטרל ו-36 שעות אח"כ היתה ההזרעה.

4 ימים אחרי ביוץ עשיתי בדיקת דם והתוצאות היו: פרוגסטרון: 38 ואסטדיול: 531
    היום, שבוע אחרי הביוץ עשיתי בדיקת דם והתוצאות הן: פרוגסטרון: 36 ואסטדיול:640

יש לי שתי שאלות:
    1. האם יש סיכוי שאני בהריון? (זה שהפרוגסטרון ירד לי אחרי כמה ימים לא מרמז על כך שאין הריון?)
    2. האחות פוריות אמרה לי היום בטלפון שעלי לקחת נרות אוטרוגסטן עבור הפרוגסטרון. לפי מה שהבנתי, רמת הפרוגסטרון שלי כרגע (36 שבוע אחרי ביוץ) היא תקינה, שאלתי אותה למה אני צריכה לקחת אוטרוגסטן אם הפרוגסטרון שלי בסדר, והיא ענתה שבגלל הגיל שלי. האם אני אכן צריכה לקחת אוטרוגסטן לדעתך? (אין לי חשק לקחת את זה סתם כשיכול להיות שאין בכלל הריון...)
    האם ניתן לקחת את זה אחרי בדיקת ההריון, והאם יש בכלל צורך במקרה שלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרוגסטרון אחרי ביוץ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרוגסטרון אחרי ביוץ - תגובה

פרופ' שחר קול
    24/11/2010

1. כן
    2. לא חיוני, אך לא מזיק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו