מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ICSI - שאלה לכל הרופאיםאנונימית24/11/2010
שלום רב,
אני עומדת בפני טיפול IVF ראשון, אחרי שתי הזרעות כושלות. בת 40, בלי בעיות ידועות חוץ מהגיל. בדיקת זרע תקינה, למעט מורפולוגיה 6%. כל שאר נתוני הזרע טובים מאוד.
הרופא שלי המליץ שכאשר נגיע לשלב השאיבה וההפריה נפרה חצי מהביציות בשיטה הרגילה וחצי ב-ICSI, וזאת כדי לא "לבזבז" מראש את הטיפול אם לא נעשה כך ויתברר שיש בעיה לא צפויה בהפריה הרגילה של הביציות. האם הייתם ממליצים על כך גם?
אני פשוט קוראת על החשש ממומים מוגברים בשל ICSI, וזה די מבהיל. האם החשש מבעיות כרומוזמליות שיובילו לאי-פריון בעובר זכר שנוצר מ-ICSI הן רק במקרה שלאב יש בעיית זרע חמורה, או בכל מקרה? האם במקרה שלי יש גם חשש משמעותי מכך? והאם בעיניכם זהו המום היחיד שיש לחשוש ממנו באופן מיוחד ב-ICSI?
מודה מראש על התייחסותכם ומתנצלת על האורך. אתם עושים עבודת קודש ממש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ICSI - שאלה לכל הרופאים - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/11/2010אני תומך בהצעת הרופא שלך. בכל מקרה לאור גילך מומלץ לך לבצע בדיקת מי שפיר. הבדיקה תגלה בעיות כרומוזומאליות אם קיימות הן מפאת גילך שדרך אגב הסיכון לכך עולה על זה הכרוך בטיפול ICSI, ובוודאי תזהה בעיה אם ניגרמה מ ICSI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אנונימית24/11/2010תודה על התשובה.
ידוע לי שהסיכון מהגיל שלי משמעותי יותר,אבל לא הייתי רוצה להוסיף לו עוד סיכונים אם אינם נחוצים. מצד שני, המלצת הרופא נשמעת הגיונית מבחינת סיכויי הצלחה ורק רציתי לשמוע דעה שנייה.
האם ICSI עלול להשפיע בכלל על מומים כרומוזומלים או רק על בעיות שקשורות לפוריות עתידית? האם, חו"ח, יש לכך קשר לתסמונת דאון?
לגבי מי שפיר: נחצה את הגשר הזה כשנגיע אליו. נראה לי מפחיד במיוחד לסכן הריון שכל כך קשה להשיג (בהחנה שכל בדיקות הסקר מסביב - חלבון עוברי, שקיפות עורפית וכו' - יתנו תוצאות טובות) אבל באמת שדיה לצרה בשעתה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)