ביציות לא בשלות בשאיבה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• ביציות לא בשלות בשאיבה
    נטלי
    28/11/2010

שלום רב,
    החודש התחלתי טיפול ראשון של IVF לאחר נטילת גונאל אף -225 כל יום החל מהיום השלישי למחזור. ולאחר קבלת דקפפטיל לפני קבלת המחזור.
    השאיבה הייתה ביום ה14 (בטיפולי IU, אמנם במינון גונאל נמוך מאוד הביוץ תמיד היה ביום ה 22 בערך) ונשאבה כמות גדולה של 26 ביציות.
    יומיים לאחר השאיבה הובהלתי לבי"ח בשל סיבוך שחלתי והוכנסתי לניתוח דחוף.
    בהמשך, נודע לי כי מכל ה 26 רק 4 הופרו וכי מרבית הביציות היו "בלתי בשלות".
    בנוסף, יש לי היפר-פרולקטינומה.
    והשאלות:
    האם כל האירועים האלה קשורים אחד לשני? קשה לי לקבל שזה הכל צירופי מקרים.
    האם עצם העובדה שהיו לי כ"כ הרבה ביציות קשורה לכך שרובן לא היו בשלות?
    האם עצם הגעתי למצב של סיבוך בשחלה - בשל הגעתה לגודל כה גדול מעידה שהטיפול היה אגרסיבי מדי עבורי ובשל כך נוצרו ביציות לא בשלות?
    או האם בכלל ביציות לא בשלות הם איזהשהוא "פגם-מולד" בגוף שלי ודווקא הטיפול האגרסיבי הוא שהביא להצלחה של כמה ביציות בודדות כן להבשיל?
    לא הצלחתי לקבל תשובות ברורות מהרופא שלי- אני לא רוצה ליצור מצב של התקפה כלפיו אך מצד שני רוצה להמשיך לסמוך עליו כפי שעשיתי עד כה.

מקווה שתהיו סבלנים איתי ותוכלו לסייע לי לצאת מהבלבול הרב בו אני ובעלי שורים בימים אלה.

בברכה ותודה על עבודתכם הקדושה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביציות לא בשלות בשאיבה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביציות לא בשלות בשאיבה - תגובה

ד''ר דוד ישי
    29/11/2010

ככל שניתן להבין ממה שסיפרת , את עשית תגובת יתר לטיפול מה שאילץ את הרופאים לעשות שאיבה מוקדמת יחסית ( כדי למנוע ממך גירוי יתר - תופעה מאד לא סימפטית ) מה שגרם לכך שחלק גדול מהביציות לא היו בשלות.
    לא תמיד ניתן לצפות מראש את עוצמת התגובה של האישה לטיפול. מהבחינה הזאת יש לטיפול הראשון תפקיד של מחזור נסיון שממנו אנחנו לומדים ולפיו אנחנו מכוונים את הטיפול בהמשך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו