מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביציות לא בשלות בשאיבהנטלי28/11/2010
שלום רב,
החודש התחלתי טיפול ראשון של IVF לאחר נטילת גונאל אף -225 כל יום החל מהיום השלישי למחזור. ולאחר קבלת דקפפטיל לפני קבלת המחזור.
השאיבה הייתה ביום ה14 (בטיפולי IU, אמנם במינון גונאל נמוך מאוד הביוץ תמיד היה ביום ה 22 בערך) ונשאבה כמות גדולה של 26 ביציות.
יומיים לאחר השאיבה הובהלתי לבי"ח בשל סיבוך שחלתי והוכנסתי לניתוח דחוף.
בהמשך, נודע לי כי מכל ה 26 רק 4 הופרו וכי מרבית הביציות היו "בלתי בשלות".
בנוסף, יש לי היפר-פרולקטינומה.
והשאלות:
האם כל האירועים האלה קשורים אחד לשני? קשה לי לקבל שזה הכל צירופי מקרים.
האם עצם העובדה שהיו לי כ"כ הרבה ביציות קשורה לכך שרובן לא היו בשלות?
האם עצם הגעתי למצב של סיבוך בשחלה - בשל הגעתה לגודל כה גדול מעידה שהטיפול היה אגרסיבי מדי עבורי ובשל כך נוצרו ביציות לא בשלות?
או האם בכלל ביציות לא בשלות הם איזהשהוא "פגם-מולד" בגוף שלי ודווקא הטיפול האגרסיבי הוא שהביא להצלחה של כמה ביציות בודדות כן להבשיל?
לא הצלחתי לקבל תשובות ברורות מהרופא שלי- אני לא רוצה ליצור מצב של התקפה כלפיו אך מצד שני רוצה להמשיך לסמוך עליו כפי שעשיתי עד כה.
מקווה שתהיו סבלנים איתי ותוכלו לסייע לי לצאת מהבלבול הרב בו אני ובעלי שורים בימים אלה.
בברכה ותודה על עבודתכם הקדושה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות לא בשלות בשאיבה - תגובה
ד''ר דוד ישי29/11/2010ככל שניתן להבין ממה שסיפרת , את עשית תגובת יתר לטיפול מה שאילץ את הרופאים לעשות שאיבה מוקדמת יחסית ( כדי למנוע ממך גירוי יתר - תופעה מאד לא סימפטית ) מה שגרם לכך שחלק גדול מהביציות לא היו בשלות.
לא תמיד ניתן לצפות מראש את עוצמת התגובה של האישה לטיפול. מהבחינה הזאת יש לטיפול הראשון תפקיד של מחזור נסיון שממנו אנחנו לומדים ולפיו אנחנו מכוונים את הטיפול בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)