מפחדת לא לפספס החזרת מוקפאים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מפחדת לא לפספס החזרת מוקפאים
    מוקפאים יפים
    02/12/2010

היום זה היום ה- 7 מיום קבלת המחזור. וזה היום ה-5 שבו אני לוקחת אסטרופם (ביום הראשון לקחתי 2 ומהום השני לקחתי 3), התחילו הפרשות שקופות וצמיגיות (כמו אלו שמגעים בביוץ). עד כה עשיתי בדיקת דם אחת ביום מחזור 3 ולא נקבע לי עדיין להגיע שוב לבדיקת דם ואולטרא סאונד.
    זה סבב החזרת מוקפאים ראשון - כך שאין לי מושג מתי אמורים להגיע לבדיקות...ובמקבל אני לוקחת כדורים (כאלו שגורמים לשתן להיות כתום, לדלקת בשתן)
    מפחדת לא לפספס את היום שבו הגוף אמור לקבל את העוברים המוקפאים.
    מה דעתכם? יש מצב שפיספסתי את היום או שהוא יהיה היום מחר...?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מפחדת לא לפספס החזרת מוקפאים - תגובה

פרופ` דוד בידר
    02/12/2010

האם הרופא המטפל לא הסביר לך מה קורה? האם את מבינה מדוע את לוקחת אסטרופם ,לאיזו מטרה ועד מתי?
    כך שאני לא מבין היות וחייבים להסביר ולכוון אותך למצב שבו צריך לעשות הפשרת עוברים והחזרה.
    אם באמת אין לך מושג מה קורה את חייבת לקבל הסבר מקיף מהמטפל בך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפחדת לא לפספס החזרת מוקפאים - תגובה - תגובה

פרופ' שחר קול
    02/12/2010

במחזור הפשרה "איבר המטרה" מבחינת הטיפול הוא הרחם, אין צורך בזריקות לגירוי השחלות, כך שהטיפול הופך לקל ופשוט יותר. אם המטופלת מבייצת באופן ספונטאני, ניתן לתזמן את החזרת העוברים לפי מועד הביוץ, ולהימנע ממתן תרופות כלשהן: טיפול טבעי. החיסרון בגישה זו: חוסר שליטה על מועד ההחזרה, העלול ליפול דווקא על שבת או חג. בגישה אחרת מכינים את רירית הרחם לקליטת עוברים ע"י תרופות המכילות אסטרוגן (כגון: אסטרופם, פרוגינובה), ובהמשך מוסיפים תרופות המכילות פרוגסטרון (כגון: אוטרוגסטן, קרינון, אנדומטרין, גסטון) תוך שליטה מדויקת על המועד שיתאים לגיל העוברים ביום ההקפאה. גישה זו מאפשרת שליטה מלאה תוך גמישות מרבית על מועד החזרת העוברים, ללא פגיעה בסיכוי להשיג הריון. ביום שנקבע להחזרה מופשרים העוברים בתהליך די מהיר, עוברים הערכה מיקרוסקופית לגבי איכותם, ומוחזרים לרחם. לעיתים לא כל העוברים שהוקפאו שורדים את התהליך, ונמצאים ראויים להחזרה לרחם. לאחר ההחזרה יש להתמיד וליטול התרופות לפי ההוראות, שכן המקור היחיד לאסטרוגן ולפרוגסטרון (החיוניים להשתרשות העוברים, ולקיום ההיריון) הוא התרופות הניתנות. חוסר הקפדה על נטילת התרופות במינון ובמועדים הנדרשים עלול לחבל בסיכוי להשיג הריון. אם מושג הריון יש להתמיד בנטילת התרופות למשך 7 שבועות מיום החזרת העוברים, תוך ביצוע מעקב של בדיקות דם ואולטרסאונד כמקובל. בשנים האחרונות חל שיפור ממשי באיכות התהליך, תוך עליה באחוזי ההיריון המושגים לאחר מחזורי הפשרה. תהליכי ההקפאה וההפשרה אומנם פוגמים באיכות העוברים, אך פגיעה זו היא מזערית, ולכן הסיכוי הטוב להשיג הריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר קול, אני יודעת את כל המידע הזה

מוקפאים יפים
    02/12/2010

העניין הוא שאני מטופלת באלישע, ללא רופא אחד... וכשקיבלתי מחזור, הגעתי לעשות בדיקת דם (ביו"מ3 ) ומאז הם כל הזמן אומרים לי תמשיכי עם האסטרופם , אנחנו נתקשר אליך להגיד לך מתי להגיע לבדיקת דם / אולטרא סאונד.....
    ואני כבר נמאס לי להתקשר כל הזמן ולהיות בפחד שמא אתפספס ....
    מה לעשות? האם ביו"מ 7 אני אמורה להיות רקאחרי בדיקת דם של יו"מ 3 ואסטרופם וללא בדיקות נוספות, או שכבר היו אמורים לבדוק אותי שוב כדי לראות התפתחות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר קול, אני יודעת את כל המידע הזה - תגובה

פרופ' שחר קול
    02/12/2010

עדיין לא. ממתינים סביב 10 ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתינים 10 ימים

מוקפאים יפים
    04/12/2010

ממתינים 10 ימים מהיום הראשון לווסתר או 10 ימים מתחילת האסטרופם???
    היום זה יו"מ 9, מקווה שיתקשרו מחר מאליע שאגיע כבר לבדיקות!
    מזה 3 ימים יש לי הפרשת שקופות ונמתחות(כמו אלו של הביוץ), האם זה מהאסטרופם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתינים 10 ימים - תגובה

פרופ' שחר קול
    04/12/2010

מתחילת אסטרופם. יש גמישות רבה במשך הזמן של הטיפול באסטרופם כך שניתן לבחור מראש את יום ההחזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאגתי מאוד שלא יהיה ביוץ

מוקפאים יפים
    04/12/2010

ויהיה פספוס בימי ההחזרה.
    אלף אלפי תודות לך ד"ר קול על העזרה התמיכה והתשובות המא דמהירות, יישר כוח
    והלוויא שבסבבהזה אזכה לפגוש אותך באלישע כרופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו