פיפל

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• פיפל
    אנונימית
    02/12/2010

אני עושה בשבוע הבא היסטרסקופיה אבחנתית, לפני מעבר לטיפול IVF. הרופאה המליצה על הבדיקה כי יש לי ריריות דקות (סביב 5.5-6 בביוץ) והיות שכרגע אני בכל מקרה על גלולות לשבועיים בגלל ציסטה אז התזמון טוב.

מישהו המליץ לי לבקש שיעשו לי באותה הזדמנות פיפל.

1) מה דעתכם על ההליך הזה?
    2) האם אפשר פשוט לבקש מהרופא המבצע את ההיסטרסקופיה לעשות אותו?
    3) במקרים שהפיפל עוזר, האם זאת עזרה "קבועה" לצמיחת הרירית, או כל פעם רק למחזור אחד? כלומר אם אני כרגע על גלולות, שבסיומן אחכה למחזור חדש ורק אז אתחיל את הסטימולציה ל-IVF -- האם יהיה טעם בפיפל כרגע?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיפל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיפל - תגובה

פרופ' אלכס סימון
    03/12/2010

הפיפל שזו גרידה עדינה של קירות הרחם אינה שיטה לעיבוי הרירית. באופן מיקרי רופא ישראלי שרצה לראות כיצד ניראית רירית הרחם במיקרוסקופ חודש לפני טיפוי הפריה, הופתע לראות ששעורי ההשרשה לאחר התהליך היו גבוהים יותר. כל הישראליים ששמעו על כך, וחייב לאמור ראו את הפרסום בספרות הרפואית, נסחפו לתהליך והחלו להציע לכולם לעבור פיפל. משום מה אין כלל הרופאים בעולם מכירם או מבצעים את הפעולה עבור מטופליהן.
    אז מה יש בפיפל??? אין עבודה נוספת שבדקה לעומק האם אומנם זה משפר ההשרשה, כולם מדברים על תחושות והתרשמות. מציעים את הפעולה במסגרת לא יועיל לא יזיק. בפיפל תפס כמו אש בשדה קוצים גם בפורומים, כולם, כולל משתתפי פורום, הפכו לידענים ומציעים פעולה שמעבר לפרסום אחד לא ניבחנה בצורה מעמיקה.
    אחרי ההסבר המלומד הזה, את תוהה אז מה אני עושה? כמו כולם, מציע לבצע פיפל ומקווה שיתקבל הריון. כשמתקבל ההריון איני יודע אם זה בגלל הפיפל או למרות הפיפל. העיקר שיש הריון, אז מה איכפת לנו?
    אני יכול רק לספר לך כי במסגרת תוכנית תרומת ביציות אנחנו מבצעים מחזור דמה לכל הנשים ובמסגרתו גם פיפל לבחון את רירית הרחם המתפתחת. הדסה כוללת שני בתי חולים, עין כרם והר הצופים. אלו בהר הצופים ביצעו מחזור דמה ללא פיפל.
    מה היו שיעורי ההריונות???? דומים בשני בתי החולים. הפיפל לא עזר לשפר את שעורי ההריונות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההסבר המפורט

ורדה
    03/12/2010

ישנם רופאים שמציעים פיפל 4 ימים לפני ההחזרה של העוברים ולא מחזור אחד קודם
    מה עמדתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההסבר המפורט!

אנונימית
    04/12/2010

ואשמח לשמוע: באיזה שלב אתה מציע לבצע פיפל? לכל אחת לפני IVF, או רק אחרי כשלונות? ובאיזה שלב של המחזור?
    האם יש טעם לבצע פיפל עוד לפני תחילת הדימום הווסתי שבמהלכו יתחיל הטיפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיפל - שאלת המשך

אנונימית
    05/12/2010

אשמח לשמוע: באיזה שלב אתה מציע לבצע פיפל? לכל אחת לפני IVF, או רק אחרי כשלונות? ובאיזה שלב של המחזור?
    האם יש טעם לבצע פיפל עוד לפני תחילת הדימום הווסתי שבמהלכו יתחיל הטיפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו