אטיפיה והיפרפלסיה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אטיפיה והיפרפלסיה
    דניאלה
    06/12/2010

עברתי תקופה קשה בעקבות ממצאים ברירית הרחם בפיפל
    לאחר גרידה אבחנתית והסטורסקופיה ולאחר מכן רביזיה של הפיפל ושל הגרידה נקבע:
    רירית רחם תקינה פרוליפרטיבית ללא היפרפלסיה או אטיפיה,בדגימה של הפיפל ניכרת השפעה אסטרוגנית חזקה(מהפרוגינובה)

לאחר ממצאים אלו קבלתי שוב פרוגינובה הפעם במינון של 2 כדורים ביום,אני מפחדת להשתמש בכדור לאור הממצאים הקודמים,האם יש תחליף לפרוגינובה?
    כמו כן יש לי דמומים לא סדירים ,האם גם חודשיים וחצי לאחר הפיפל יתכנו עדיין דמומים?(בגלל עודף באסטרוגן?כמו כן אני גם פוליציסטית)כיצד עלי לבחון מה מקור הדימום,ואצל מי עלי לעשות בירור זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אטיפיה והיפרפלסיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אטיפיה והיפרפלסיה - תגובה

פרופ` דוד בידר
    06/12/2010

לא הבנתי מה זה כל הזמן דימומים לא סדירים.
    אם את מקבלת פרוגינובה ואין דימום אז אין בעיה לקחת פרוגינובה רק לא הבנתי למה את בכלל צריכה פרוגינובה. לאיזו מטרה?
    בכל אופן אם יש ,למשל , כל מספר ימים דימומים אפשר לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית.
    אם יש לך איחורים בוסת בגלל הפוליציסטיות זה סיפור אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסבירה את עצמי

דניאלה
    06/12/2010

אני עוד לא התחלתי לקחת פרוגינובה,נתנו לי פרוגינובה להכנת הרירית לקליטת עוברים מוקפאים,
    קבלתי מרשם של פרוגינובה לפעמיים ביום,בגלל שפרוגינובה מכילה אסטרוגן בלבד אני מפחדת להשתמש בה,
    הדימומים הלא סדירים הופעו לפני כחודש וחצי עכשיו יש דימום של כ3 ימים ,אחרי שכבר היה לי דימום החודש לפני שבועיים.
    עברתי הסטורסקופיה אבחחנתית כאשר עשו לי את הגרידה נראו אזורי דמם לא סדירים ברחם,חוץ מזה הרחם תקין.
    לפי דעתי(הלא מקצועית כמובן)הדימום נובע מעודפי אסטרוגן וחוסר בפרוגסטרון..(אני עם בעיית ביוץ)
    אודה אם תפנה אותי לגורם מתאים שיכול לטפל במצבור הבעיות ביעילות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסבירה את עצמי - תגובה

פרופ` דוד בידר
    07/12/2010

אם את צריעה להחזיר עוברים קפואים צריך לקחת אסטרוגן ואחר כך פרוגסטרון ואין לחשוש מהטיפול.
    אין שום הצדקה לחששות שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו