הכנת רירית להריון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הכנת רירית להריון
    אנונימית
    07/12/2010

שאלה:
    אם אני מבינה נכון, אצל נשים מבוגרות שמתכוננות להריון מתרומת ביצית (אפילו כאלה שכבר במנאפוזה), מכינים את הרירית לקליטת ההריון בכדורים דוגמת אסטרופם בלבד, לא?
    אם כך, מדוע במקרה שלי -- שכל הבדיקות מורות על כך שהבעיה, כנראה, רק ברירית ובהשרשה והביוץ הטבעי טוב -- אין אפשרות לנסות טיפול דומה עם כניסה להריון על בסיס טבעי? מדוע עובדים דווקא עם הורמונים מגרי ביוץ?

אני כרגע מועמדת ל-IVF,אחרי שלוש הזרעות כושלות. הרופא שלי אומר שאין טעם לעבוד על הרירית בלבד, וההורמונים לביוץ יעזרו גם לרירית. אשמח להבין מדוע זאת הגישה.

תודה על עבודת הקודש שלכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכנת רירית להריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכנת רירית להריון - תגובה

פרופ' שחר קול
    07/12/2010

גירוי השחלות גורר הפשרת אסטרדיול המעבה את רירית הרחם.
    אם אין גירוי שחלות יש לספק את האסטרדיול באופן תרופתי = אסטרופם.
    אפשר לבצע IVF על בסיס מחזור טבעי, אך התוצאות אינן טובות שכן השיטה פחות יעילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר

מישהי
    07/12/2010

1) מתן תרופות גירוי הביוץ יעשה לא פחות - ואולי יותר - למען הרירית מאסטרופם ודומיו?

2) אם אחליט בשלב כלשהו לנסות בכל זאת להיכנס להריון באופן טבעי, אפשר לנסות לתת אסטרופם לרירית ופשוט לקיים יחסים סביב הביוץ הטבעי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר - תגובה

פרופ' שחר קול
    07/12/2010

1. נכון
    2. לא, שימוש ארוך טווח באסטרופם עלול למנוע ביוץ טבעי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מישהי
    07/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו