צוואר רחם צר או רגיש

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• צוואר רחם צר או רגיש
    אנונימית
    08/12/2010

שלום רב,
    אני אחרי שתי הזרעות ובדרך ל-IVF.
    שתי ההזרעות כאבו לי בשלב החדרת הקטטר לרחם, והיו לי התכווצויות במשך כל היום שאחר כך. לא כאב בלתי נסבל, אבל בהחלט הכאב.
    היסטרסקופיה אבחנתית שעברתי שלשום כאבה לי מאוד (הרבה יותר מצילום רחם שעברתי לפני כמה חודשים).
    לשאלתי בסיום הבדיקה, הרופאה שביצעה את ההיסטרסקופיה אמרה שצוואר הרחם שלי מאוד רגיש, או משהו כזה.

אני חוששת מאוד ממה שיהיה בהחזרות, גם מבחינת הסבל הפרטי שלי (אני מבינה שזה לוקח יותר זמן מהזרעה), אבל בעיקר מבחינת ההשפעה על סיכויי הקליטה, אם יהיו לי התכווצויות בגלל הכאב.
    מה ניתן לעשות כדי להקל עליי? האם מקובל במקרים כלאה לעשות החזרה בהרדמה מקומית?
    ראיתי איפשהו באינטרנט המלצה לקחת ואליום (או שניים) לפני ההחזרה, אבל האם זה לא יכול להשפיע על ההריון אם הוא ייקלט?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צוואר רחם צר או רגיש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צוואר רחם צר או רגיש - תגובה

פרופ' שחר קול
    08/12/2010

אפשר לבצע החזרת עוברים בהרדמה כללית קצרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• והרדמה מקומית?

אנונימית
    08/12/2010

(סליחה, זה נשלח לי מקודם שלא בשרשור הנכון)

1. האם אין אפשרות לאיזה אלחוש מקומי?

2. האם היית ממליץ על הרדמה כללית במקרה כמו שתיארתי? זה נשמע לי קצת קיצוני.
    לא מדובר על כאב בלתי נסבל, אבל בהחלט על כאב (בניגוד לתיאורים של נשים שזה כמעט לא מורגש מבחינתן)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• והרדמה מקומית? - תגובה

פרופ' שחר קול
    08/12/2010

אפשר מקומית, עדיף כללית.
    החזרה קלה משפרת הסיכוי להריון.
    אין סיכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו