צילום רחם - האם מוקדם מידי בתהליך?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• צילום רחם - האם מוקדם מידי בתהליך?
    דנה
    09/12/2010

הי,
    אני בת 36.5. מבייצת תקין ופרופיל הורמונלי תקין. אנחנו מנסים להיכנס להריון 3 חודשים. בעלי (42) עשה בדיקת זרע אך עדין אין תוצאות. קיבלתי הפניה לצילום רחם מפאת גילי (הרופא אמר שחבל לבזבז את הזמן). הבנתי שישנם סיכונים לבדיקה ואני מתלבטת אם זה לא מוקדם מידי בתהליך.
    תודה
    דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום רחם - האם מוקדם מידי בתהליך? - תגובה

פרופ' שחר קול
    09/12/2010

אפשר להמתין לתוצאות בדיקת הזרע.
    אם תקין - להמתין עוד 3 חודשים ולנסות ספונטאנית, לפני בדיקות נוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם לא תקין?

דנה
    09/12/2010

ראשית תודה ד"ר קול על התגובה המהירה.

במידה ותוצאות הזרע לא תקינות האם כדאי לבצע את בדיקת צילום הרחם בשלב זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דנה

חסויה
    09/12/2010

אני בדיוק בגילך, וגם אני התלבטתי , בסוף ביצעתי את צילום הרחם לאחר 5 חודשי נסיונות כושלים...רציתי להגיד לך שביצעתי את דר' שחר קול, עבר בקלילות במהירות ובלי טיפת כאב....הייתי ממליצה לך לחכות עוד חודשיים....במידה והזרע לא תקין יומלץ לך על הזרעה (ולשם כך את לא צריכה עדיין צילום רחם) כל עוד לא משתמשים בהורמונים...
    בכל מקרה רציתי רק להגיד לך שזה לא כל כך נורא...היו לי חששות מאד גדולים לפני הצילום...בכלל בכלל לא כאב לי כלום...למעשה הבדיקה כמעט לא הורגשה....
    נסי עוד חודשיים שלושה...ואולי לא תצטרכי..
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום רחם-החודש או לחכות לחודש הבא?

דנה
    10/12/2010

בוקר טוב,
    בהמשך לשאלה (ביוץ תקין ופרופיל הורמונלי תקין). גיל שלי 36.5 בעלי 42. 3 חודשי נסיונות כושלים.
    קיבלנו את תוצאות בדיקת הזרע. ממה שהבנתי הריכוז גובה מאד (68 מליון) אך התנועתיות נמוכה (32% ו-TMC 7 מליון). כמובן שאפנה לרופא מטפל אך צילום הרחם שלי נקבע ליום שני. האם לאור הנ"ל כדאי בשלב זה לבצע את הצילום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום רחם מחר?

דנה
    12/12/2010

הי,
    האם לאור תוצאות בדיקת הזרע לגשת לצילום הרחם מחר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה שאני מתערבת

דורית
    12/12/2010

אני מקווה שזה בסדר מבחינתך שאני מגיבה להודעה אבל אני הייתי שמחה אם היו אומרים לי לפני שנתיים את הדברים הבאים ....
    אני הייתי עושה את צילום הרחם מחר ולא רק על מנת לשלול/לאשש בעיה בחזית זו.
    אם יש בעיה של חסימת שתי החצוצרות למשל, יחסכו ממך חודשים של טיפולים מיותרים ומפרחים ותשלחי ישר ל IVF. חבל על הזמן וכאבי הלב.זאת, ללא קשר לתוצאות בדיקת הזרע.
    אני דחיתי את צילום הרחם כי חששתי ואחרי 6 הזרעות (על בסיס מחזור טבעי ואחר כך עם איקקלומין) עשיתי את הצילום וגילו ששתי החצוצרות שלי סתומות! שלחו אותי ל IVF ונכנסתי להריון במחזור הטיפול הראשון.
    אם כבר נקבע לך תור למחר, לכי ותגמרי עם זה. ממש ממליצה לך בחום.
    גם אצלי הבדיקה עברה בקלות וללא כאבים וכך גם אצל כל הבנות שעברו את הבדיקה ואיתן אני בקשר.
    בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו