FSH גבוה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• FSH גבוה
    לי
    13/12/2010

האם לFSH 14 יש משמעות (ביום ה-4 למחזור)?
    והאם יש קשר ל E2 גבוה (500)? האם הE2 הגבוה יכול להיות בגלל ציסטות שנהיו לי מהטיפולים?
    והאם E2 יכול להשפיע על עליית הFSH או שאלו שני ערכים נפרדים?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    FSH גבוה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• FSH גבוה - תגובה

פרופ' שחר קול
    13/12/2010

כדי ש - FSH יהיה אינפורמטיבי על האסטרדיול להיות קטן ממאתיים.
    בנוכחות E2=500 אין משמעות מדויקת ל - FSH=14 פרט לרמז לתגובתיות נמוכה של השחלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנצלת לשאלה משלי

מישהי
    13/12/2010

האם בנוכחות E2 גבוה אין ל-FSH משמעות ברורה, או שברור שהמצב יותר גרוע ממה שהוא כביכול מראה (שזה מה שאני הבנתי עד עכשיו, ומאוד הדאיג אותי)?

המצב שלי:

בת כמעט 40. מחזורים סדירים לחלוטין, מבייצת תמיד באופן טבעי ומגיבה טוב להורמונים בטיפולים. בתחילת מחזור תמיד נצפים כמה זקיקים קטנים בכל שחלה (אבל לא עשיתי את בדיקות ספירת הזקיקים הספציפיות שקראתי שקיימות ומעידות על הרזרבה).

ה-FSH שלי נמדד שלוש פעמים בחצי השנה האחרונה, ביום 2-3 למחזור, והתוצאות היו:

FSH 7.6
    E2 497

FSH 12.2
    E2 375

FSH 8.7
    E2 435

האם זה מעיד על רזרבה שחלתית נמוכה במיוחד? נמוכה מהרגיל לגילי? האם זה יכול לתת אינדיקציה על קצב היעלמות הרזרבה?
    אני פשוט לקראת IVF ראשון החודש, ובהחלט מקווה ליותר מילד אחד. מוכנה לעשות את הטיפולים הכי מהר וצפוף שאפשר ונדרש.

אגב, אני לאי ודעת אם זה קשור, אבל בטיפולים עד כה (שתי הזרעות עם גונאל F 112.5, חמישה-שישה ימי זריקות) הסתבר שיש לי נטייה לפתח ציסטה אחרי כל טיפול. הבנתי שאולי זה קשור לאסטרדיול הגבוה?

המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנצלת לשאלה משלי - תגובה

פרופ' שחר קול
    13/12/2010

מטרת המדידה של FSH - לחזות התגובה השחלתית לגונדוטרופינים.
    אם התגובה שלך תקינה - אין טעם לבדוק FSH.
    זה כמו לבדוק תחזית מזג האויר לאתמול שנכתבה שלשום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר - המשך

אנונימית
    13/12/2010

כלומר רמות ה-FSH הנוכחיות לא נותנות אינדיקציה לעתיד, נניח למצבי בעוד שנה-שנה וחצי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר - המשך - תגובה

פרופ' שחר קול
    14/12/2010

קשה לקבוע. יתכן והתגובה השחלתית תרד בשנה הקרובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו