מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרוברה וביוץנטע17/12/2010
שלום רב,
אני בת 26, מנסה להרות שנתיים, בעלת מחזור סדיר הכולל ביוץ עצמוני.
ביום 2.9 קיבלתי 3/4 אמפולה של דקפפטיל 3.75.
וסת אחרונה, לאחר טיפול הפרייה שנכשל ביום 22.10.
מאז והוכח השפעת הדקא טרם הגיעה וסת, מה שמונע התחלת טיפול נוסף.
היום (17.12), לאחר אולטרסאונד שהראה כי הזקיקים קטנים והרירית 9.7 וכן לאחר בדיקת דם לפיה הפרוגרסטרון 6.5, התחלתי ליטול פרוברה 5 מ"ג- פעמים ביום למשך 10 ימים.
שאלתי היא: האם ייתכן ביוץ בזמן לקיחת הפרוברה?
האם לפי בדיקות דם+ אולטרסאונד כאמור, ניתן לדעת אם כבר בייצתי?
כמה זמן לאחר תום נטילת הפרוברה אקבל וסת, והאם ניתן מיד להתחיל בטיפול הפריה שני?
תודה רבה, שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוברה וביוץ - תגובה
ד''ר דוד ישי17/12/2010עקרונית , אם נותנים את הפרוגסטרון בשלב שבו הביוץ ממש עומד להתרחש , אפשר שיהיה ביוץ . אבל , אני מניח שאם היית קרובה לביוץ היו רואים את הזקיק.
לפי רמת הפרוגסטרון , לא בייצת. הדימום יהיה עד שבוע מיום סיום הפרוברה. לפני החלטה על התחלת טיפול חדש צריך לעשות הערכה סונוגרפית והורמונלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף!!
נטע18/12/2010כאמור בהודעה הקודמת אני נוטלת פרוברה 5 מ"ג(פעמיים ביום)- כדור ראשון ביום ה' בערב ולאחריו ביום ו' בבוקר הופיע דימום.
אני ממש מודאגת ולא יודעת האם מדובר בוסת, בייחוד לאור תגובתך כי לפי רמת הפרוגרסטרון לא בייצתי, ו/או האם מדובר בהשפעת הפרוברה.
אני דואגת שמדובר בוסת והיות ועלי להתחיל פרוטוקול קצר ביום השני למחזור, אני אפספס את החודש ולא אוכל להתחיל טיפול חדש.
כמו כן, על פי ההוראות בדף ההוראות של הפרוברה כתוב כי דימום וגינלי ממשוך ו/או דימום בין ויסתי בזמן נטילת הפרוברה, הינן תופעות המחייבות התייחסות מיוחדת.
מה עלי לעשות?
האם להמשיך וליטול את הפרוברה, ו/או שמדובר בוסת ואז עלי להתחיל טיפול?
אציין כי עד כה המשכתי בנטילת התכשיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף!! - תגובה
ד''ר דוד ישי18/12/2010עדכני את הרופא שלך לגבי הדימום ובתיעצי איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)