פרוברה וביוץ

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• פרוברה וביוץ
    נטע
    17/12/2010

שלום רב,

אני בת 26, מנסה להרות שנתיים, בעלת מחזור סדיר הכולל ביוץ עצמוני.
    ביום 2.9 קיבלתי 3/4 אמפולה של דקפפטיל 3.75.
    וסת אחרונה, לאחר טיפול הפרייה שנכשל ביום 22.10.
    מאז והוכח השפעת הדקא טרם הגיעה וסת, מה שמונע התחלת טיפול נוסף.
    היום (17.12), לאחר אולטרסאונד שהראה כי הזקיקים קטנים והרירית 9.7 וכן לאחר בדיקת דם לפיה הפרוגרסטרון 6.5, התחלתי ליטול פרוברה 5 מ"ג- פעמים ביום למשך 10 ימים.

שאלתי היא: האם ייתכן ביוץ בזמן לקיחת הפרוברה?

האם לפי בדיקות דם+ אולטרסאונד כאמור, ניתן לדעת אם כבר בייצתי?

כמה זמן לאחר תום נטילת הפרוברה אקבל וסת, והאם ניתן מיד להתחיל בטיפול הפריה שני?

תודה רבה, שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרוברה וביוץ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרוברה וביוץ - תגובה

ד''ר דוד ישי
    17/12/2010

עקרונית , אם נותנים את הפרוגסטרון בשלב שבו הביוץ ממש עומד להתרחש , אפשר שיהיה ביוץ . אבל , אני מניח שאם היית קרובה לביוץ היו רואים את הזקיק.
    לפי רמת הפרוגסטרון , לא בייצת. הדימום יהיה עד שבוע מיום סיום הפרוברה. לפני החלטה על התחלת טיפול חדש צריך לעשות הערכה סונוגרפית והורמונלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף!!

נטע
    18/12/2010

כאמור בהודעה הקודמת אני נוטלת פרוברה 5 מ"ג(פעמיים ביום)- כדור ראשון ביום ה' בערב ולאחריו ביום ו' בבוקר הופיע דימום.
    אני ממש מודאגת ולא יודעת האם מדובר בוסת, בייחוד לאור תגובתך כי לפי רמת הפרוגרסטרון לא בייצתי, ו/או האם מדובר בהשפעת הפרוברה.

אני דואגת שמדובר בוסת והיות ועלי להתחיל פרוטוקול קצר ביום השני למחזור, אני אפספס את החודש ולא אוכל להתחיל טיפול חדש.
    כמו כן, על פי ההוראות בדף ההוראות של הפרוברה כתוב כי דימום וגינלי ממשוך ו/או דימום בין ויסתי בזמן נטילת הפרוברה, הינן תופעות המחייבות התייחסות מיוחדת.

מה עלי לעשות?

האם להמשיך וליטול את הפרוברה, ו/או שמדובר בוסת ואז עלי להתחיל טיפול?

אציין כי עד כה המשכתי בנטילת התכשיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף!! - תגובה

ד''ר דוד ישי
    18/12/2010

עדכני את הרופא שלך לגבי הדימום ובתיעצי איתו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו