מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת פיפל - לפרופסור סימון.אמא19/12/2010
שלום רב,
אני אמורה לעבור השתלת עוברים {תרומת בצית}, בתאריך 3.2011
כעת אני בטיפול דמה.
מתי לעשות פיפל ?
כעת - בטיפול הדמה, או קרוב יותר להחזרת עוברים ? {חודש מרץ}.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ה ק פ צ ה - לפרופסור סימון.
אמא20/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת פיפל - לפרופסור סימון. - תגובה
פרופ' אלכס סימון20/12/2010מבדיקה שערכנו לאחרונה מצאנו כי הפיפל לא שינה את שיעורי ההריונות הגבוהים ממלא בתרומת ביציות. אני הפסקתי להמליץ על פיפל לפני טיפול תרומת ביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - לפרופסור סימון.
אמא20/12/2010תודה לתשובתך, והמשך :
1. האם הביופסיה נשלחת לבדיקה, או שהמטרה רק שריטה שתגרה את התעבות הרירית ?
2. עברתי 12 יום של טיפול דמה, דווחתי על תוצאות בדיקות הדם והאולטראסאונד.
מדוע יש צורך בהמשך טיפול הדמה {לעוד שבוע}, עד הפיפל ?
3. תעזור לי לשכנע את הרופא שלי בהדסה ........ שאין צורך בפיפל.
לא מסוגלת להתמודד עם כאב מפלח !!!!!!!
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת: הרירית שלי = 10 מ"מ.
אמא20/12/2010לאחר 12 יום של אסטרופם, הרירית שלי = 10 מ"מ.
מדוע להמשיך עוד שבוע של אסטרופם ואוטראגסטן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיפל - הכרחי בתרומת ביציות?
פרופ' אלכס סימון21/12/2010שלום
1. הבדיקה לא אמורה לכאוב
2. בהדסה עדיין לא היתה ישיבת צוות להחלטה מחייבת של כולם. על כן חלק מהרופאים מבצעים פיפל.
3. גם אם הרירית כבר 10 ממ, מחכים את התהליך הטבעי בגוף בו הביוץ מתרחש לאחר שבועיים ולא שבוע. צריך גם חשיפה של שבוע לנרות פרוגסטרון כמו שקורה בביוץ טבעי ורק אז לברר את ההשפעה שלו על רירית הרחם
4. הדגימה לעיתים נשלחת לבדיקה במעבדה לוודא כי ההרומונים אומנם עשו את פעולתם.
הניסיון שניצבר מלמד שזה מה שבאמת קורה בכל המקרים. כך שגם השליחה למעבדה כניראה מיותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה כמו ביופסיה מהערמונית,ללא סדציה
אמא21/12/2010לפרופסור סימון היקר שלום רב ותודה לתשובתך.
* הבדיקה לא אמורה לכאוב, אבל היא כואבת ...
סליחה, אבל זה כמו לקחת ביופסיה מהערמונית ללא סדציה .............
לא מובן לי, למה אין בבה"ח סיוע בהפחתת כאבים { אופטלגין לא מסייע }.
נשארה לי טראומה מהיסטרוסקופיה ............. {לפני שנים}.
* אוקי, לאחר עוד שבוע של אסטרופם + אוטראגסטן,
מה בודקים ? בדיקות דם E2 + פרוגסטרון ? בודקים U.S - רירית הרחם ?
ומה ? מחכים לדימום ... ואח"כ ההכנה להשתלת העובר ?
* להזכיר, אני כעת בטיפול דמה.
השתלת העובר, רק בעוד כחודשיים { ואולי 3 }.
באמת ובתמים, לא מבינה למה עלי לעבור פיפל כעת. ההדגשה על - כעת, במיוחד.
מקווה לשכנע את הרופא המטפל בי. והחרדה הזו - מיותרת.
בהמון תודה והערכה עבור התשובות.
באהבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור סימון - בבקשה תשובתך. בתודה
אמא22/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור סימון - הקפצה.
אמא22/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)