IVF

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• IVF
    ק
    26/12/2010

שלום רב,
    אני בת 33.
    לאחר מספר בדיקות התברר כי לבעלי יש קצת בעיית זרע (אם כי כל הרופאים הגדירו את זה כבעיה לא חמורה). הבדיקות שנערכו לי היו תקינות.
    עברתי 4 מחזורי הזרעה ללא השראת ביוץ + 2 עם איקקלומין + 2 עם גונאל אף.
    עוד לא קיבלתי מחזור, אבל לצערי הרב אני מתחילה להרגיש תחושות כמו לפני קבלת מחזור, ולהערכתי גם טיפול זה נכשל.
    הרופא המטפל סבור כי במידה וגם הטיפול השני (הנוכחי) בגונאל אף לא יצליח, הרי שכדאי לעבור להפריה חוץ גופית.
    אני מבינה את החשיבה ולפיה חבל לחכות. מצד שני, קראתי על התהליך ואני מאוד מאוד חוששת ממנו. בעיקר מרתיע אותי הנושא של גירוי יתר שחלתי ותופעות לוואי לא נעימות.
    האם כדאי לנסות מחזור טיפול נוסף עם גונאל אף לפני שמתחילים עם IVF?
    ושאלה נוספת - מאז שהתחלתי עם הגונאל אף, יש לי נשירה ושיערי התדלדל. הרופא שלי טוען שאין קשר להורמונים. האומנם?? ובכל מקרה - האם יש דרך לטפל בזה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    IVF

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• IVF - תגובה

פרופ` דוד בידר
    26/12/2010

לגבי נשירת שיער יש לפנות לבדיקה לרופא עור.
    לא קראתי האם יש לך ילדים או היית בהריון.
    האם בוצע צילום רחם? אם כן והכל תקין עדיף הפריה חוץ גופית ואפשר לטפל שלא יהיה גירוי חזק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ק
    27/12/2010

שלום ד"ר,
    אין לי ילדים ולא הייתי בהריון.
    עשיתי לפני כשנה צילום רחם.
    בפענוח נכתב כי : "רחם במבנה תקין. פיזור הומוגני של חלל הרחם. מעבר ופיזור משני הצדדים. מימן "התנרתקות" של חומר הניגוד בצורה שיכולה להתאים לפיזור בין הידבקויות".
    הרופא המטפל בי כיום מודע לממצאים הללו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

פרופ` דוד בידר
    27/12/2010

השאלה היא למה את לא מצליחה להרות ולכן אם הוסתות סדירים ואת מקבלת גורמי ביוץ כי בשלב זה לא יודעים לטפל בך אחרת וטןב יותר ואם מז\ה לא יוצא כלום בהפריה נוכל להגיד לך היכן הבעיה.
    טיפולי ההפריה הם לא קשים כיום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

ק
    27/12/2010

חוץ מהצילום רחם, עשיתי גם בדיקות דם (פרופיל הורמנלי) שהיו תקינות. אני מבייצת עצמונית באופן די סדיר, הרירית תמיד מסודרת ובעובי טוב. נראה לי שהגבתי יפה לגונאל אף (במינון של 112.5 היו לי 2 זקיקים יפים).
    אז בעצם - חוץ מהבעיה בזרע אצל בעלי, והספק חסימה באיזור החצוצרה הימנית - לא אותרה שום בעיה.
    השאלה שלי היא, אילו בעיות ניתן לאתר במסגרת הפריה חוץ גופית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה - תגובה

פרופ` דוד בידר
    27/12/2010

קודם כל ספק חסימה זה יכול להסביר את העקרות במידה ובאמת היא קיימת. היות ובדיקות זרע לדעתי תקינות ואין בעיה לבעלך הרי שבהפריה אפשר לראות את הביציות והאם הן מופרות היטב ואם זה כך זה מוכיח שיש בעיה בדרך בחצוצרות, למשל.או אפשר לראות בעיות בהפרית הביציות ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו