חישוב יום שלישי למחזור

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• חישוב יום שלישי למחזור
    שיר
    08/12/2007

אני לאחר שנה של הזרעות עם איקקלומין וגונאל ועכשיו בהפסקה של טיפולים לקראת התחלה של מחזורי IVF, מאז תחילת ההטיפולים החלה אצלי תופעה מוזרה בחלק המחזורים הפרשות של דם כאילו "ישן" שנראה כאילו הוא מחומצן ולאחר כמה ימים דימום רציני.
    תופעה זו חזרה על עצמה החודש ביום שלישי בערב היה לי דימום שכזה ועד היום (שבת) והיום בצהריים החל דימום חזק קרישי דם וכאבי בטן.
    הרופאה שלי שלחה אותי לחזור על הבדיקות ביום השלישי -החמישי למחזור בעיקר כדי לוודא FSH שנע בין 6.3 ל11.8 ומשתנה כל העת (חודש שעבר עמד על 9.8)
    השאלה היא ביום ראשון באיזה יום אהיה למחזור ? בעבר היו פעמיים שבאתי למרפאה אחרי שקיבלתי ווסת ובאולטרסאונד היה נראה שהרירית עדיין עבה ולא מתפרקת.
    האם לעשות ביום א את הבדיקות או לחכות לשני?
    שאלה שנייה כל השנה אמרו לנו שאנחנו צריכים להיות עם אצבע על הדופק בגלל הFSH ועכשיו כשהחליפו לנו רופאה היא פתאום שאננה ועוצרת את כל התהליך כדילחזור על הבדיקות עוד חודש למרות שאין בתוצאות שהתקבלו שום דבר מיוחד.
    לפי הFSH יש סיבה ללחץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חישוב יום שלישי למחזור

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חישוב יום שלישי למחזור

פרופ' שחר קול
    08/12/2007

יש טעם לקחת מחר בדיקת דם כדי לראות האם מבחינה הורמונאלית מדובר בתחילת השלב הפוליקולארי.
    לגבי החשיבות העצומה שמייחסים ל - FSH - אין בזה ממש. ההחלטה על IVF לא תלויה ברמת ה - FSH המשתנה כל העת. בלי לבדוק במקביל E2 - אין ממש תבונה בבדיקת ה - FSH, ובודאי להסיק מסקנות טיפוליות עקב כך.
    FSH נותן מושג על תגובת השחלות לגירוי תרופתי עם גונדוטרופינים, ולכן נותן מושג כללי לגבי הסיכוי להריון, אך ההחלטה לפנות ל - IVF אינה תלויה ברמה כזו או אחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו