יחס של רופא

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• יחס של רופא
    ק
    04/01/2011

שלום רב,

בשלושת החודשים האחרונים אני מטופלת אצל רופא מומחה באופן פרטי.

במהלך הטיפול הוא לפעמים נחמד, לפעמים לא. אני בד"כ "בולעת" את זה.

ביום ראשון האחרון הרופא הנחה אותי להתחיל להזריק גונאל אף. זאת לאחר שביום חמישי הקודם ביצענו בדיקת אולטרסאונד שהייתה תקינה. כמו כן סיכמנו שביום ראשון בערב אתקשר אליו כשהוא בקליניקה, על מנת לתאם פגישת מעקב להמשך.

בלילה שבין יום שבת לראשון החלו לי כאבים חדים בבטן התחתונה. הכאב לא עבר במהלך יום ראשון, אז החלטתי לברר עם הרופא האם אפשר להזריק או שמא כדאי לבצע בדיקה נוספת.

בד"כ זה מפריע לו כאשר מתקשרים במהלך היום, ולכן חיכיתי אחרי שבע, כשאני יודעת שהוא בקליניקה ונוח לו שמתקשרים.

התקשרתי והסברתי את המצב. התגובה הייתה מעליבה מאוד. הוא התפלא בכלל על עצם האפשרות שהעלתי להגיע אליו לבדיקה. "זה לא עובד כך", לדבריו.

אני כמובן הופתעתי, שכן ע"פ תפיסתי לרופא המטפל אמור להיות חשוב לברר עניין כזה, ובטח לא כ"כ לכעוס כשהמטופלת פונה בעניין.הייתי מאוד נבוכה.

אחרי שיחה זו החלטתי שאינני מעוניינת להמשיך אצלו. העניין הוא שאני באמצע טיפול (בסוף התחלתי עם הזריקות, כי בטלפון הוא אמר שאם לפני כמה ימים עשינו אולטרסאונד והוא היה תקין, אז לא סביר שהכאבים מגיעים מהשחלה ולדעתו אני יכולה להזריק).

האם זה סביר בנסיבות העניין להחליף רופא מטפל?

בעלי סבור שהכל כמובן תלוי בהרגשה שלי, אבל שאולי כדאי להגיע לרופא לפגישת מעקב שנקבעה ולדבר איתו על העניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יחס של רופא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעלך צודק

שרה
    04/01/2011

ולדעתי את צריכה רופא שתרגישי איתו הכי בנוח ושהוא ייתן לך את ההרגשה הכי נוחה שבעולם לא להתבייש לשאול אותו שאלות ולא להרגיש שאת "מטרידה" אותו.
    לדעתי חלק מהצלחת הטיפול קשורה בזה.
    הרופא שלי אינו שומר תורה והוא כ"כ מכבד כל התייעצות שלנו עם רבנים ונותן לנו הרגשה שהוא כמו אבא טוב

תראי גם את התשובות כאן באתר של הרופאים לכל שאלה שמטרידה כל אחת והם עונים מהר ובצורה מכובדת ולא נותנים לך להרגיש שאת מיטרד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שאני חושבת

דורית
    04/01/2011

אני מרגישה שבתהליך שאנו - מטופלות הפריון, עוברות שהוא קשה מאוד מבחינות רבות (פיזיות ונפשיות) יש חשיבות ליחס שמקבלים מהצוות המטפל. יחס לא נוח/נעים/רגיש מצד הצוות המטפל גורר בהכרח תוספת לתחושות הלא פשוטות הקיימות גם כך.
    רב הצוותים בהם נתקלתי אני דווקא מודעים למצב ונוהגים ברגישות אך ישנם יוצאי הדופן הנוטים ליחס לא יציב לעיתים דחופות מדי המושפע כנראה מגורמים חיצוניים (כולנו בני אדם...) שאינו רגיש מספיק ולעיתים אף מעליב ופוגע או חסר סבלנות - אלה לדעתי לא מתאימים לעמוד בקשר ישיר עם מטופלות בתחום זה.
    לעניין הסיפור שאת מתארת - אני מאמינה שתחושות כמו שאת מתארת הן ממש לא במקום ועל אחת כמה וכמה כשמדובר ברופא פרטי (ואלה בארצנו הקטנטונת מצליחים לא רק בגלל יכולותיהם המקצועיות וניסיונם אלה גם בזכות היחס הנכון למטופלות). אני חושבת שאת צריכה לקבל החלטה האם מתאים לך "לבלוע עוד צפרדע" ולסיים את מחזור הטיפול הזה עם הרופא הקיים ובמקביל לחפש חלופה או (וזה מה שאני חושבת שהייתי עושה) לפנות כבר עכשיו לרופא פרטי אחר/מרכז בריאות האישה המטפל בפיריון ולהסביר את המצב - טכנית, אני לא חושבת שצריכה להיות בעיה להמשיך אצל רופא אחר ונראה לי שכאשר תסבירי את הדחיפות לא תהיה בעיה לקבוע תור מהיום להיום אך חשוב להזדרז.
    אני בשלב של ההזרעות טופלתי במסגרת הציבורית והייתי מאוד מרוצה מהייחס והיעילות (גם חסכתי קצת כסף) אבל גם כאן, יש לבדוק את הכימיה עם הרופא והצוות.
    בשורה התחתונה - לכי עם ליבך... את יודעת הכי טוב מה נכון עבורך.
    מאחלת לך המון בהצלחה!!!
    דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו