תרומת ביציות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• תרומת ביציות
    כרמית
    04/01/2011

שלום,
    אני בת 35 אחרי 3 הזרעות + 4 הפריות.
    הגענו לטיפולים בעקבות בעיית זרע ובמהלך הטיפולים התברר שגם אצלי, עם קבלת הורמונים, מיוצרות כ- 4-6 ביציות בלבד.
    הרופא אמר שיתכן שיש גם בעייה בביציות ולכן בטיפול האחרון נתן לי גם סטרואידים בנוסף להורמונים לשיפור איכות הביציות.
    בכל הטיפולים בינתיים הגענו לאותה התוצאה: רק כחצי מהביציות מופרות, והעוברים לא איכותיים (כ-5-6 תאים ולעיתים עם שברים). כך שמוחזרים לי שניים והשאר אפילו לא מוקפאים. (לגבי הטיפול האחרון עדיין אינני יודעת את איכות העוברים).
    אני ובעלי די מיואשים, והתחלתי לחשוב על תרומת ביציות. אני יודעת שאולי זה עדיין מוקדם, אבל רציתי לפחות לברר וללמוד על הנושא. שאלותיי:
    1) מי מחליט על מעבר לשלב של תרומת ביצית? הרופא המטפל? יש קריטריונים?
    2) האם יש תרומת ביצית בארץ? או שהתהליך מתבצע רק בחו"ל?
    3) האם יש תקופת המתנה? ימים? חודשים? שנים?
    4) מה העלויות הכרוכות בתהליך? גם לאחר השתתפות הקופה, האם העלויות גבוהות?

תודה רבה!
    כרמית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרומת ביציות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרומת ביציות - תגובה

פרופ` דוד בידר
    04/01/2011

קודם כל יתכן ובגלל בעית הזרע ,שאותה לא פירטת, יוצאים עוברים לא תקינים וכדאי לנסות בפעם הבאה לעשות חלק מהבציות על ידי תורם זרע כדי לראות מה קורה.
    עניין הסטרואידים זה שטויות במיץ עגבניות ואין טיפול כזה.
    אם בכל זאת יש צורך בתרומה אז אין שום צורך לחכות.זה מידי ותלוי בקופה בהשתתפות.
    אנחנו עושים זאת באסותא.
    בארץ עדיין אין ואנו מביאים עוברים טריים מאוקראינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרומת ביצית - המשך

כרמית
    04/01/2011

תודה רבה פרופ' בידר על התייחסותך המהירה!

נתוני הזרע של בעלי: מורפולוגיה:1, borderline:5, נפח:2.4, ריכוז:30.
    הבנתי שאלו לא תוצאות טובות, אבל יחסית בסדר. האם עדיין אתה חושב שיש סיכוי שחוסר ההפריה נובע מהזרע? האם יש דרך לשפר איכות זרע?
    אני מטופלת באסותא. במידה ומחליטים על תרומת ביצית זה ממש מיידי? יש מאגר קיים של ביציות שיובאו, או שצריך להזמין ולחכות?
    האם גם בתרומת ביצית מחזירים 2 ביציות? מה אחוזי ההצלחה?

שוב תודה רבה לך,
    כרמית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרומת ביצית - המשך - תגובה

פרופ` דוד בידר
    06/01/2011

כדאי לנסות ולבדוק מספר ביציות עם זרע תורם כדי לדעת סופית מה קורה.
    בדרך כלל אין טיפולים לשחפור הזרע ובתרומת ביציות הסיכויים להרות גבוהים מאוד ואין צורך בהמתנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו