טיפולי פוריות - התלבטות על מה...

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• טיפולי פוריות - התלבטות על מה...
    לימור
    05/01/2011

שלום רב,

אני בת 42.7, אחרי שני טיפולי זריקות הורמונים (גונאל F) והזרעה שנכשלו.

התחלתי טיפול בתל השומר ומבחינת הרופאים שם נאמר לי כבר מתחילת הטיפולים שהמטרה מבחינתם זה להגיע כמה שיותר מהר לIVF. כלומר אם שתי הזרעות לא מצליחות השלב הבא זה IVF.

רופא פרטי שהייתי אצלו צידד בדעה הזו שהשלב הבא עבורי צריך להיות IVF.

רופא פרטי נוסף שהייתי אצלו לאחרונה אמר דבר חדש שהאחרים לא אמרו: שבשתי ההזרעות השלב בין ההזרעה לווסת היה אצלי קצר מידי 8-10 ימים. ושיש אפשרות לעשות הזרעה נוספת, הפעם עם טיפול תרופתי שיגרום לשלב הזה להיות ארוך יותר וכך לתמוך בשלב של קליטת ההריון. (השרשה?).

שלב זה לדבריו אמור להיות מינימום 12 יום.

יש לציין שכבר הרבה שנים המחזור שלי הוא מחזור קצר. בזמן הטיפולים הוא התקצר במיוחד (21,23 יום).

הקופת חולים אישרה לי IVF. ועכשיו אני מוצאת את עצמי בהתלבטות - האם ללכת על IVF או אכן לעשות טיפול הזרעה נוסף כמו שהוא מציע. שזה לדבריו - משהו שעוד לא ניסיתי ואולי כדאי לנסות לפני שעוברים ל"תותחים הכבדים" - ל IVF.

הזרע של בעלי תקין. וכן לדברי כל הרופאים הגוף שלי הגיב טוב לטיפולים הקודמים מבחינת ייצור זקיקים.

אשמח לקבלת תשובה מהירה, היות שאני בשלב שצריכה להתחיל טיפול כבר היום או מחר. (מחכה לתוצאות בדיקת דם)

אשמח אם תוכלו לעזור לי בסוגיה זו. תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפולי פוריות - התלבטות על מה... - תגובה

ד''ר דוד ישי
    05/01/2011

שלום
    לאור גילך אני ממליץ שתעברי ל IVF

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופיל הורמונלי טוב

לימור
    06/01/2011

רמת ה-FSH שלי היא 6.7.
    האם גם במקרה כזה אתה חושב שלא כדאי לנסות עוד הזרעה - עם תמיכה של פרוגסטרון כדי להאריך את השלב הלוטאלי אצלי??
    תודה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו