רירית רחם

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• רירית רחם
    נועה
    05/01/2011

שלום,
    בת 39, בעברי הריון ספונטני, לידה בניתוח קיסרי (בגיל31), רחם אטוני, קשרי לינצ'.
    לפני שנה, עקב קושי בכניסה להריון, בוצעה הסטרוסקופיה ניתוחית להפרדת הדבקויות.
    כרגע נמצאת בטיפול IVF מספר 6. עד כה מניבה בין 10-11 ביציות, אחוזי הפריה בין 60% ל 70%. בד"כ ללא מוקפאים למעט פעם אחת שהוקפא בלסטוציסט.
    אחת הבעיות אצלי הינה רירית רחם דקה. הרירית מגיעה מקסימום ל 6.2.
    אני לא זוכרת מה היה עובי הרירית לפני הלידה, ולכן אינני יודעת האם מהלך הלידה וההדבקויות השפיעו על עובי הרירית.
    מה שבטוח שלפי ההסטרו' הרירית סדירה ובדגימת הפיפל שנלקחה הרופא ציין שהרקמה "יפה"

האם לאור ההסטוריה שציינתי, יש לי סיכוי להכנס להריון עם רירית כזאת?
    הרופא שמלווה את ה IVF אומר שאין טעם לתת לי תכשירי אסטרוגן למינהם כי ה E2 אצלי תמיד עובר את ה 4000, אין טעם לתת אספירין כי לא הוכח שמשפיע על עובי הרירית. עשינו פיפל בחודש שעבר אבל אני מבינה שלא בהכרח עוזר..
    אני אובדת עצות! יש אולי מחקר חדש? או תגלית חדשה... משהו שיכול לסייע בעיבוי הרירית..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רירית רחם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה, ממתינה לתשובת הרופאים

איה
    06/01/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

איה
    06/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רירית רחם - תגובה

פרופ' אלכס סימון
    07/01/2011

אין תגלית חדשה בנידון. הרופא צודק בהקשר לאספירין.
    הריון יכול להתקבל גם עם רירית של 6 ממ או פחות בעיקר אם בהיסטרוסקופיה ראו שאין יותר הדבקויות והפיפל היה תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו