דימומים ביום ה- 17

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• דימומים ביום ה- 17
    לילוש
    09/12/2007

שלום
    החודש אני אמורה להתחיל פרוטוקול ארוך וביום ה- 21 אני צריכה להזריק דקא.
    ביום ראשון שעבר שזה היום ה-13 למחזור עשיתי בדיקת דם והתוצאות כדקלמן: E2-834
    פרוגרסטורן- 7.0.
    ביום שישי האחרון שזה היום ה-17 למחזור החלו לי דימומים, לא מדטבר בהפרשות, אלא דימום, אומנם פחות ממחזור אבל עדיין מדובר ביותר מהפרשה דמית והיא ניראת במיוחד בניגוב והיא אכן דימום נרתיקי.
    היום עשיתי בדיקת דם, כי הרופא חשב שאולי מדובר בבלבול הורמונלי כתוצאה מטיפול של חודש שעבר ( היום ה-19 למחזור) התוצאות הן: E2 526 pmi/L , LH-6.2 IU/L,
    פרוגרסטרון: 63.5nmoi/L.
    הרופא אמר שזה נראה תקין ליום המחזור שאני נמצאת ולהזריק דקא כרגיל!
    * האם זה נראה תקין
    * אז מה הם הדימוים? זה נראה ממש דימומים כמו שיש לי לפני המחזור , רק שזה החל מוקדם מאוד!
    * האם כדאי להזריק דקא כשיש דימום לא מוסבר?
    * האסטרוגן נשאר גבוה, למה?
    תודה מראש וסליחה על המגילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דימומים ביום ה- 17

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יום 21

פרופ' שחר קול
    09/12/2007

כן, זה הזמן הנכון מבחינה הורמונאלית. הרופא צודק.
    מקור הדימום לא ברור - יש לברר.
    לשלול מקור מצוואר הרחם.
    אולי דימום עקב השתרשות עובר?
    האסטרוגן תקין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך...

לילוש
    09/12/2007

תודה על התשובה המהירה ...
    אני מניחה שלא ייתכן שמדובר בהשרשה- עברו רק שלושה ימים מהביוץ ( יום שני ביוץ וביום שישי דימום)
    אני אגש לבדיקה לגבי צווארהרחם, האם בעיות בצוואר הרחם הן קרטיות בהפרייה ( פוליפ בצוואר או דלקות)?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    09/12/2007

לרוב אין קשר בין בעיות בצואר לנושא הפריון.
    בכל מקרה, כל דימום נרתיקי ממקור לא ברור דורש ברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך...

לילוש
    10/12/2007

שלום וערב טוב
    היום הייתי אצל הרופא הנשים, הוא עשה לי בדיקה של הצוואר והוא אמר שזה לא נראה כדימום צווארי, למרות זאת שבוע הבא אני אעשה קולפוסקופיה!, הרופא אמר שיתכן דימומים בשלב פוליקולרי בעקבות ביוץ לא תקין, זאת למרות שבדיקות ההורמונים שעשיתי היו תקינות ( כפי שרשמתי בהודעה הראשונה) האם יתכן דימום בשלב הביוץ? אני חייבת לומר שהדימום לא נפסק! הוא עדיין נמשך באותה עוצמה ( פחות ממחזור ויותר מהפרשה דמית, ויוצא בעיקר בעת ניגוב).
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו קטנטן...

לילוש
    10/12/2007

דבר נוסף הוא שבאולטרסאונד לא נצפה נוזל באגן והרירית הייתה 10, לפי בדיקות הדם אני אחרי הביוץ, לא אמור להיות נוזל באגן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קטנטן..

פרופ' שחר קול
    11/12/2007

ביוץ לא מחייב הופעת נוזל באגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום

פרופ' שחר קול
    11/12/2007

אם הדימום נובע מתוך הרחם, יש לשקול היסטרוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר פיפל במקום היסטרוסקופיה?

לילוש
    12/12/2007

אפשר גם פיפל? הצילום רחם של תקין, אין עדויות לפולי או שרירן, רק הרירית מחליטה לנשור לה טרם זמנה.
    באיזה יום של המחזור כדאי לעשות פיפל? הבנתי שלאחרונה יש הסוברים כי הבדיקה עוזרת בהשתרשות העובר אצל מטופלות פריון, מה דעתך? ואם כן יש שוני בהליך הבדיקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיפל

פרופ' שחר קול
    12/12/2007

ניתן לשלב הבדיקות, היסטרוסקופיה כדי לודא שחלל הרחם תקין, ופיפל כדי לודא מבנה היסטולוגי תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו