נגמר לי הכוח...

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה

baby
    23/02/2011

היי
    אצלי מצאו כי יש לי מה שנקרא טרנסלוקציה מאוזנת ובייעוץ הגנטי אמרו לי שבמקרה שלי רק PGD יכול לעזור לי. אני שייכת לכללית וכרגע נמצאת במצב שאני לא יודעת מה לעשות, למי לפנות לאיזה רופא ללכת ובכלל מה עושים עכשיו?
    אודה לכל אחת שיכולה לזרוק איזה שהיא פיסת מידע למי לפנות או המלצה על רופא מסויים אני שמעתי שבאיכילוב ותל השומר עושים את זה אבל לא יודעת מאיפה ואיך מתחילים את כל הטפסולוגיה....תודה ובהצלחה לכולן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לדידי

חסויה צפונית
    23/02/2011

דידי שלום,

אני מניחה שהיית בייעוץ גנטי, ובסופו קיבלת מכתב, שבו צריך להיות כתוב שמומלץ לך לעשות את התהליך של PGD, שזה אומר לעבור הפריית מבחנה, ובזמן שהעוברים במעבדה בודקים תא אחד מכל עובר, ומעבירים לרחם רק את העובר/ים הבריא/ים.
    אם קיבלת המלצה כזאת, את יכולה לפנות לכל יחידת IVF, בכל בית חולים שמבצע את התהליך (ולצערי יש רק 5 מרכזים כאלה בארץ שמבצעים את התהליך, וכולם במרכז הארץ, מה שמסבך קצת את העניינים לצפוניות או לדרומית).
    למעשה, בטלפון פשוט שתרימי לאחת מהמחלקות האלה, ולספר מה הבעיה הגנטית שלך, יקבעו לך תור לשני מקומות: 1) למעבדה הגנטית שתבדוק בסופו של דבר את העוברים, 2) ליחידת ה-IVF, כדי להתחיל לעשות את הבדיקות הנדרשות על פי הפרוטוקול לפני תהליך IVF.
    ייתכן שירצו לקבל ממך בפקס או בדואר את המכתב שקיבלת בייעוץ הגנטי, עוד בטרם תגיעי.
    חשוב לציין, שבהרבה מקרים המעבדה צריכה להיערך בהתאם לבדיקה שלך באופן ספציפי, ולכן התהליך יכול לקחת קצת זמן, כי הם צריכים לעשות לך בעצמם, במעבדה שלהם, את האבחון הגנטי מחדש, על מנת שכשיבדקו העוברים יהיה להם למה להשוות. מכיוון שמדובר בגידול תאים במעבדה של הדם שיקחו ממך, זה יכול לקחת זמן מסוים, אלא אם כן תעשי זאת בבית החולים בו נערכה בדיקת האבחון הראשונה שלך, במידה והוא גם מבצע את התהליך של PGD (אבחון גנטי לעובר במעבדה).
    לצערי, מטעמי אי נוחות להגיע לאזור המרכז לטיפולי הפריה, ומטעמים של קוצר בזמן בגלל הגיל, נאלצתי לוותר על העניין, אבל הייתי כבר בקשר עם בית החולים תל השומר.
    במידה ואת זכאית על פי הנהלים להתהליך הזה, רופא הנשים שלך יכול לתת לך את ההפניה (ואולי גם רופא משפחה), והם יגישו בקשה עבורך לאישור קופת החולים שלך, שעל פיו יוציאו לך את טופסי ה-17, לשתי המחלקות.

מקווה שעזרתי לך קצת עם הפרוצדורה והטפסולוגיה.

לימונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגמר לי הכוח...
    אני..
    13/01/2011

מה שעצוב בהודעה שלי זה שאין לי שום שאלות פשוט אני כל כך רוצה להתפרק... אני בת 30 נשואה 3 וחצי שנים - וכבר 3 שנים בIVF ללא שום ילדים
    הריון ראשון יש דופק כמה שמחה ובשבוע 8 נעלם.... הריון שני יש דופק שוב שמחה שוב שבוע 8 נעלם ... הריון 3 כימי... הריון 4 דופק ובשבוע 8 המקולל שוב אין דופק ואני נשברתי אין לי כוחות נפשיים- כלפיי חוץ אני כל כך חזקה לא בוכה ליד אף אחד אומרת כשאלוהים ירצה יהיה... הריון 5 איזה אושר אסור לי לקום מהמיטה רק לנוח ועברנו את השבוע ה8 ... אבל גם כאן בשבוע 9 הוא לא שרד.... 3 שנים של הפריות של כדורים של זריקות של עצבים של ציפייה ותקווה של כעס ... 3 שנים ורק לפני חודשיים החליטו להעביר אותנו למחלקת הפלות חוזרות כל ה3 שנים חשבתי מה פגום בי מה לא טוב ... הרי הזרע של בעלי תקין - ואתמול הגיעה הבשורה המרה אצלי הכל תקין הבעיה בכרומזומים של בעלי ציטוט הרופא " במידה ותנסו להביא ילד רוב הסיכויים שתחוו הפלה נוספת - אבל זה הקל כי הילד יצא פגוע אוטיסט או בעל תסמונת קשה " ואני ראיתי שחור נכנסתי לבועה שאין לי מושג איך לצאת ממנה .. חשבתם על תרומת זרע ? הוא שאל אני לא רוצה עניתי אני רוצה ילד שיהיה שייך לשנינו לא לי לבד.
    ואז הוא התחיל להסביר על תהליך PGD בשערי צדק בירושלים ... התקשרתי לקבוע תור הכי קרוב לעוד 3 חודשיים ... ולי נשאר רק לחכות ... שיבחרו את הגן הטוב ביותר ויחזירו לי אותו בתקווה שיהיה תקין , ילד שלי אני כל כך יאהב אותך כשתגיע אני ידאג לך יטפל בך אשמור עלייך .. רק תגיע כי עוד מעט נגמר לי הכוח אמא

לקביעת תור
    סגירה
    נגמר לי הכוח...

הוספת תגובה

• אמא יקרה

שלי
    13/01/2011

קשה לי לעודד אותך. גם אני שבורה לחתיכות.
    אני בת 38 וחצי, נשואה שנתיים וחצי...לא מצליחה להיכנס להריון.
    עברנו שתי הזרעות, שני IVF שאתמול התבשרנו בתשובה שלילית שוב!
    בנוסף, איבדתי את אבי היקר לפני מס' חודשים.
    אבל מה שאת עברת, לא אנושי בכלל.
    כואבת את כאבך!
    הלוואי שיכולתי לעודד אותך. גם אני די מיואשת. המצב הזה הוא לא הוגן וקשה מנשוא.
    אני מתפללת בשבילך שיהיה סוף טוב, שתצליחו בסופו של דבר להביא לעולם תינוק בריא ומהמם, שיהיה פרי אהבתכם.
    את נשמעת לי בחורה חזקה, אולי יותר מידי
    מותר לך לבכות, זה משחרר ומקל.

מאחלת לך שתצליחי להגשים את חלומך. אינני מכירה אותך אך שולחת לך חיבוק חזק! :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אני..
    14/01/2011

לפי מה שאת מספרת גם לך לא קל ואני יכולה להבין אותך ... אני חושבת שפילו הבעלים שלנו לא יכולים להבין מה שאנחנו עוברות.
    נכון הם תומכים ואוהבים אבל כאחת שעוברת טיפולים אין לך מושג כמה אני מבינה את המילה ציפייה ... ואכזבה.
    אני מאחלת לך המון המון רעש של ילדים בבית .... ואושר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חגית

שרון
    14/01/2011

הסיפור שלך ממש כואב שירדו לי דמעות הלב שלי נשבר
    ועל תתיאשי ב"ה היה לך ילדים
    את עדיין צעירה אני יתפלל בשבילך תהיה חזקה זה הכי חשוב
    וב"ה נקווה לטוב מאמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני..יקרה

מ..
    14/01/2011

את צריכה להמין באמונה שלימה שהכל לטובה עוד לא הגיע הזמן המתאים.
    את יודעת לכל דבר יש את הרגע שלו(פעם באחת השמחות בזמן חופה נפלה טבעת שהחתן צריך להכניס לכלה.כל הסובבים אמרו ואוו זה מזל רע מה יהיה .אמר הרב תרגעו פשוט עוד לא הגיע הזמן שהכלה תהיה מקודשת לחתן יש רגע מסויים שזה יקרה .ואכן הכל בסדר)
    תתחזקי ואנחנו מתפללות עליך.המון הצלחה מכל הלב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיונות להרות צלחו בשילוב דיקור סינ

לא לוותר לעול
    14/01/2011

גברת יקרה
    לא מוותרים לעולם
    לאחר שנים של נסיונות פניתי
    בהמלצת הרופא למטפל בדיקור סיני
    לאחר חצי שנה של טיפולים הצלחנו
    לקלוט הריון , ותודה לאל נכון להיום הכל בסדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכל יהיה בסדר

דורית
    14/01/2011

יקירתי זה באמת קשה ועצוב... קשה לתאר....
    אני אחרי הריון שלישי שהפסיק בשבוע 8+ ועברתי ביום ג' הפלה כררוגית.
    הסיפור שלך מעלה בי דמעות אבל יחד עם זאת גם תקווה!!!
    הסתלי על חצי הכוס המלאה - יהיה לך ילד בריא בזכות פלאי הקידמה הרפואית!
    הבעיה שאת מתארת - ויטיבו כמובן הרופאים להסביר ממני - גורמת בסיכוי גבוה לעובר לא תקין (אם אני לא טועה מדובר בטרנסלוקציה גנטית). למזלנו הרב, יש היום דרך לבדוק את העוברים לפני שהם מוחזרים לרחם - PGD. בתהליך זה לאחר השאיבה ויצירת העוברים, לוקחים אותם ובודקים אחד אחד... בסופו של דבר, משאירים רק את התקינים מבחינה גנטית. את אלה יחזירו לרחם. מניסיון העבר שאת מתארת, אין לך בעיה עם קליטה של הריון ואצלך הכל בסדר כך שאם העובר בסדר, מירב הסיכויים שהכל ימשיך תקין ושקט!!!!
    מתוקה, יש אור בקצה המנהרה שלך!!!!
    אחרי כל מה שעברת, גילו כי קיימת בעיה ולשמחתנו הרבה מאוד, יודעים היום כיצד להתמודד איתה. תמיד אומרים שכשמוצאים את הבעיה נמצאים בחצי הדרך לפיתרון!!
    אז הכל יהיה בסדר... אל תדאגי - עשי לעצמך שבת מנוחה ושימחה - אל תשקעי בעצבות.
    את כל זה אני רושמת לך חברתי הטובה שאצלה נתגלתה בעיה דומה, נושאת ברחמה עובר כבר 6 חודשים - את העובר החזירו לרחמה לאחר אבחון תרום השרשה כמו שהציעו לך לעבור בשערי צדק - את רואה את האור?
    תנשמי נשימה עמוקה וצאי לך עם אישך היקר לדרך - זאת הדרך שבסופו של דבר תגשים את המשאלה שלכם - תהייה חזקה רק עוד קצת.
    שבת שלום!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לכן

אני..
    15/01/2011

אני כל כך מודה לכן על העידוד -
    דורית אני גרמתי לך לדמעות??? אני יכולה להגיד בדיוק אותו הדבר ריגשת אותי בתגובתך , ריגשת אותי בתקווה שנתת בי .
    אני מודה לך ולכולכן אני מאחלת לכל אישה שעוברת את הטיפולים שתמצא את האושר התקווה והכוחות לעבור את זה ... הרי בסופו של דבר זה משתלם בסופו של דבר כולנו נהיה אימהות ...כולנו נגן עליהם... נשמור... נאהב וכולנו נשמע את המילה הראשונה שלהם אמאאאאאא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאני

לימונית
    14/01/2011

אני שלום,

אני רוצה להגיד לך שאני מבינה מאוד את מה שאת עוברת.
    אין לי מושג בת כמה את וכמה זמן עוד נותר לך לטיפולים ללא שתזדקקתי מבחינת הגיל לתרומת ביצית, אבל זה אכן לא קל לגלות פרטים כאלה.
    לצערי, הרופאים (בעיקר בהתבסס על תשובות הרופאים כאן בפורום) מציעים מהר מדיי פתרון שיכול להיות טוב אולי מבחינת הצלחת הטיפול - קליטת היריון ולידת ילד בריא, אבל הם כאילו מתייחסים רק לצד הטכני של הצלחת היריון ובכלל כמעט לא מגלים רגש לבעיות ולדילמות של זוג שאחד יהיה הורה ביולוגי ואחד לא, וכך גם בנשים חד הוריות - לגבי תרומת ביצית, הם בכלל לא מייחסים חשיבות לעניין הרגשי של אמהות בקשר דם.
    זה תהליך מאוד ארוך של כל אחד שרוצה להיות הורה, לקבל את זה שהוא לא יכול להיות ההורה הביולוגי של הילד, עם כל ההשלכות הרגשיות/נפשיות והחברתיות של העניין.
    לצערי, גם אני נמצאת כבר למעלה משלוש שנים בטיפולים, גם אני חוויתי היריונות שלא שרדו ועברתי גרידות, וגם אצלי נתגלה באמצע הטיפולים שיש לי תסמונת נרחבת מאוד הכוללת גם את הדברים שאת הזכרת, ואי אפשר יהיה להגיד לי בזמן ההיריון, במידה ויתגלה שהעובר נושא את התסמונת (נושא את העותק של הכרומוזום הפגום), ממה יסבול הילד מכל שלל האפשרויות שהתסמונת כוללת. ככה שאני מאוד מבינה ללבך. אצלי יש גם את מימד הגיל, בעוד מספר חודשים אני לא אהיה זכאית יותר לטיפול מהביציות שלי, ומכיוון שאני מתכוונת להיות חד הורית, לתרומת ביצית יש השלכה כבדה יותר, כי לילד לא יהיה אליי שום קשר ביולוגי אם יהיה מתרומת זרע ותרומת ביצית.
    אני מקווה שקיבלתם הסבר מפורט יותר על התסמונת של בעלך, כי אם למשל יש לו פגם גנטי בעותק אחד של כרומוזום מסוים, ולא בשני ההעתקים, אז יש גם סיכוי ליליד בריא.
    אני מקווה גם שאת צעירה יותר ושיש לפנייך עוד זמן ניסיונות רב יותר לסיכוי להיריון ביולוגי של שניכם.

נקווה שתהיה הצלחה לכולנו,
    לימונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימונית שלום

אני..
    15/01/2011

לימונית שלום - אני מאחלת לך שתגשימי את חלומך
    אני בת 30 ומקווה שעד 31 כבר אהיה עם ילד שלי ושל בעלי לצערי אצל בעלי גילו בעיה בכרומוזומים 13 ו18 עדיין אין לי כל כך מושג מה זה ... אני רק מחכה בתקווה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגמר לי הכוח... - תגובה

פרופ' אלכס סימון
    14/01/2011

מדוע רק שערי צדק??????????
    התקשרי ל 026777369 ואחות מגנטיקה בהדסה תחזור אליך תוך זמן קצר. ייקבע לך תור לשיחה עם רופא גנטיקה, היא תפנה אותך ליידת IVF בעין כרם ומשם נקווה שנוכל לעזור לך.
    האם שערי צדק הוא הבחירה מפני שהם מפרסמים כי הטיפול ניתן בחינם? האם כל מה שנוצץ הוא תמיד זהב?
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' אלכס שלום

אני..
    15/01/2011

לא ידעתי שקיימים עוד בתי חולים שמטפלים בPGD - ולא ידעתי כי יש כאלו שגובים עבור הטיפול ויש כאלו שזה חינם,
    פשוט הלכתי לפי מה שנאמר לי ע"י הפרופ' שמטפל בי בבית חולים סורוקה כבר 3 שנים- אכן חשוב לי לדעת כי קיימים עוד מקומות ולבחור את הטוב עבורי.
    אני מודה לך ואיצור קשר יום א' על מנת לברר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' אלכס שלום - תגובה

פרופ' אלכס סימון
    15/01/2011

בהדסה מדובר בלהביא התחייבות מקופת חולים עבור הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני עושה באיכילוב PGD

מאיה
    15/01/2011

אני לא יודעת באיזו קופת חולים את אבל אני הבאתי לקופת חולים את כל המסמכים הדרושים וקיבלתי התחייבות לטיפול כך שזה בחינם
    ברגע שיש סיבה מוצדקת ל-PGD אין סיבה שזה לא יהיה בחינם ולפי כל מה שסיפרת נראה לי שהסיבה שלך מוצדקת בהחלט!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזיקה לך אצבעות

אני
    23/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאמי שלי..

חסויה
    23/02/2011

ריגשת אותי עד דמעות....אל תשברי!!!! תאמיני שיהיה בסדר ויהייה בסדר...בעידן שלנו אף אמא לא נשארת ללא ילדים. יהייה בסדר, את תראי, אני מבטיחה לך. תקשיבי אני לא דתייה אבל, מי שמאמין לא מפחד!!! תאמיני ותבקשי והוא יתן לך!תיהי חזקה ותתפללי...אני מאחלת לך מכל הלב והנשמה שזה יבוא....וזה יבוא, תאמיני! נשיקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו