מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפולי הזרעה-שאלה לרופאיםויקה14/01/2011
שלום,
רציתי לשאול מספר שאלות לגבי טיפולי הזרעה.
קודם כל אני בת 32 עוד מעט. בריאה בדר"כ. זרע של בעלי לפי הרופא גם סביר.
מאחוריי כבר 2 הזרעות שכשלו. אני מטופלת בכדורי איקאקלומין וזריקת אוביטרול.
בהזרעה ראשונה רירית הרחם היתה 8.1
בהזרעה שנייה רירית רחם ירדה ל - 6.7
והיום בבדיקה שוב רירית רחם 6.7
השאלה שלי:
1. האם אפשר להקלט להריון ברירית רחם בעובי שכזה?
2. כמה זקיקים בשלים צריך כדי להגדיל סיכויי קליטה להריון? האם ככל שיש יותר זקיקים בשלים לביוץ גדל הסיכוי לקליטת הריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי הזרעה-שאלה לרופאים - תגובה
פרופ' אלכס סימון14/01/20111. בהחלט אפשר להיקלט אם כי יתכן והגיע הזמן לעבור לזריקות
2. מנסים להשיג מקסימום 3 זקיקים. אחד הסיבוכים של איקקלומין או זריקות הוא הריון מרובה עוברים. מרוב רצון להצליח מוצאים עצמנו מתמודדים עם הריון שלישיה או רביעיה . הריונות מרובה עוברים הם בעיה רפואית לא פשוטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המשוב - יש לי עוד שאלה
אתי14/01/2011קודם כל תודה רבה על ההסבר. אני רק רוצה לוודא ולהיות יותר רגועה....
בעקרון אני חשבתי שאולי שתי הזרעות הראשונות לא הצליחו בגלל רירית רחם שהיתה דקלה, במיוחד בפעם השנייה והגיעה ל עובי של 6.7
לפי מה שהבנתי אין שום בעיה עם עובי רירית רחם כזה להקלט להריון בריא (כמובן אם אין בעיות אחרות חלילה). - האם הבנתי אותך נכון?
לגבי הזקיקים - הרופא היה ניראה מאוכזב בגלל שהיה רק זקיק אחד מוביל, למרות הטיפול. בעיקרון המחזורים שלי סדירים ויש לי גם ביוץ טבעי (לפי הסימנים שגוף נותן לפני הביוץ). אני פוחדת שאחוזי קליטה להריון עם זקיק אחד נמוכים יותר מאשר כם מספר זקיקים מובילים,( כמובן להוציא מחשבון הריון מרובה עוברים).
האם זה אכן כך? או שמספר זקיקים מובילים תורמים רק להריון מרובה ילדים ללא קשר לסיכויי הקליטה?
אני מאוד מודה לך על התשובה ושיהיה שבת שלום ומבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המשוב - יש לי עוד שאלה - תגובה
פרופ' אלכס סימון15/01/2011השגת זקיקים יותר מאחד, מעלה סטטיסטית את הסיכוי שאחת מהן תופרה ותיקלט. כך שיש הגיון במתן קלומיפן או זריקות המשפיעות ישר על השחלה לייצר אותן. הבעיה היא, שמרוב שמבקשים להעלות את סיכויי ההפריה, לעיתים יותר מאחת מופרית. זה החסרון של גרימת ביוץ עם תרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב, איזה זריקות מדובר? ומה תפקידן?
אתי14/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)