איך יודעים איזה שבוע ההריון ?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• איך יודעים איזה שבוע ההריון ?
    מיטל
    26/01/2011

אני עשיתי השתלת עוברים ב12/1/11 והבטא 328 איזה שבוע אני ? והיתי רוצה הסבר איך סופרים שבועות מאיזה תאריך אני מחשיבה כאילו ווסת ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך יודעים איזה שבוע ההריון ? - תגובה

פרופ` דוד בידר
    26/01/2011

את ההריון צריך לספור מהוסת האחרון ותורידי שבועיים אחורה מיום החזרת העוברים ותדעי.
    למעשה בהחזרת עוברים את שבועיים הריון ובבדיקה הראשונה את 4 שבועות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' בידר

מישהי
    27/01/2011

בהמשך לתשובתך: אני רואה במקומות שונים שתי גרסאות לעניין הספירה - אחת אומרת שבועיים אחורה מיום ההחזרה (כמו שאתה כתבת כאן) ואחת אומרת שבועיים אחורה מיום השאיבה.
    אני מבינה שבהמשך זה לא מאוד ישנה, אבל מדובר בפער של שלושה ימים (אצלי), וכרגע בשבועות הראשונים זה יכול להיות משמעותי. לדוגמה, בקביעת התאריך שבו צריך לשמוע דופק, או בגודל שק ההריון (שלי נאמר שהוא קטן בארבעה ימים מהמצופה, לאחר שהטכנאית קבעה תאריך לפי השאיבה ולא לפי ההחזרה. לפי תאריך ההחזרה, הוא בעצם קטן רק ביום אחד).
    איזו שיטה מדויקת יותר?
    אני מנסה לצמצם בסיבות לחרדות :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' בידר - תגובה

פרופ` דוד בידר
    27/01/2011

זה לא משנה כי יראו בשני המקרים דופק ויערכו במדוייק גודל ההריון שהוא מאוד מדוייק בשבועות אלה ואחר כך הולכים לפי האולטרה-סאונד הראשון.
    יותר טוב בשביל אולטרה-סאונד לחשב מיום השאיבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מישהי
    27/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו