מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעקב זקיקים אחרי דקפפטיל ופיוריגוןאישה לחוצה27/01/2011
שלום לכם
אני בת 26 נשואה מזה שנתיים ללא ילדים עם עבר של הפלה טבעית לפני שנה.
בדיקות הורמונליות וצילום רחם תקינות.לבעלי הייתה דלקת שאחרי אנטביוטיקה מדדי הזרע השתפרו.
אני עברתו 5 הזרעות: 2 עם איקקלומין ו 3 עם זריקות (2-גונאל אף 1 פיוריגון 100) ללא הצלחה לצערי.
החודש עברתי להפריה חוץ גופית. קיבלתי ב10.1 דקפפטיל (יום 4 למחזור) 3.75. 24.1 התחלתי פיוריגון 200 למשך 3 ימים. היום הייתה לי בדיקת דם ואולטראסאנד. את בדיקת הדם אני האמת שכחתי לשאול לגבי ערכי התוצאה, באולטראסאנד רירית 3 מ"מ ואין זקיקים בשחלות.
האם זה נורמלי שאחרי פיוריגון 200 אין זקיקים? (בד"כ הייתה התפתחות טובה של זקיקים בהזרעות-לפי דיווחי הרופאים).
אני קיבלתי הוראה להמשיך פיוריגון 200 היום עד שבת וראשון מעקב זקיקים.
האם פרוטוקול הגיוני?
אני ממש נלחצתי כשראיתי שאין זקיקים.
ראוי לציין גם שהתחילו לי כאבים בשחלות.טבעי?
תודה מראש ומצטערת על אורך השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב זקיקים אחרי דקפפטיל ופיוריגון - תגובה
פרופ` דוד בידר27/01/2011עניתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הוספתי עוד מידע
אישה לחוצה27/01/2011שלום לך פרופ'
אני חזרתי על השאלה שלי ופירטתי יותר כי בתשובה שלך הקודמת אתה ביקשת להבין איזה טיפול אני עוברת ואם זה יום 4 למחזור.
כלומר לא הבנתי בדיוק מה כוונתך.
אז אם אפשר להסביר לי יותר לגבי התוצאה ואהיה מודה לך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הוספתי עוד מידע - תגובה
פרופ` דוד בידר27/01/2011את הדקפפטיל לא מזריקים ביום 4 של וסת וזה קודם כל.
שנית מינון של 200 פוריגון זה גבוה ובדרך כלל בודקים תגובה אחרי 5-6 ימים ולא 3 ימים.
בנוסף לפי הבדיקות כאילו אין תגובה וזה מוזר ויתכן שאולי יש בעיה עם התרופה.
אם תזריקי עוד שלושה ימים ולא תהיה תגובה אז או שלך יש בעיה בשחלה או יש בעיה אם התרופות.
אם בעבר הגבת טוב גם עכשיו זה צריך להיות כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל פרופ דוד
אישה לחוצה27/01/2011שלום לך פרופ'.
אז באיזה יום מהווסת בד"כ מזריקים את הדקפפטיל 3.75?
זה יכול להשפיע לרעה על הטיפול?
כי אם כן מעניין למה נתנו לי את זה ביום רביעי של מחזור.....רשלנות????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו אולי יההי חשוב פרופ דוד
אישה לחוצה27/01/2011שלום לך פרופ
בנוסף לכל מה שהזכרתי קודם בשאלה שלי, יש עוד משהו ששכחתי לציין בשאלה ולא יודעת עד כמה הוא חשוב לצורך החלטה על דרך טיפול:
ביום רביעי למחזור (אותו יום בו הזרקתי דקפפטיל אחרי בדיקות) עשיתי בדיקת אולטראסאנד שבה כנראה היו שאריות של זקיקים מהטיפול הקודם שהיה הזרעה עם פיוריגון 100. היו 20 ועוד 14 (אם זוכרת טוב).
אז אולי שזה מסביר את הסיבה להחלטת הרופא להזריק דקפפטיל ביום רביעי למחזור או שאין קשר לזה ואסור היה לתת לי זריקה זו במועד זה?
תודה לך מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את השאלה לד"ר פרופ דוד
אישה לחוצה28/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו אולי יההי חשוב פרופ דוד - תגובה
פרופ` דוד בידר30/01/2011הדקפפטיל בוסת הוא בתחילה מגרה את השחלות ולאחא זמן מדכא ואם רוצים להתחיל טיפול שבועיים אחרי יש לעשות אולטרה-סאונד ו על מנת שיהיה אפשר לראות שהכל בסדר ואפשר להתחיל.
נראה בעוד כמה ימים מה יהיו הבדיקות שלך ונוכל לומר האם זה מתקדם בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)