חידוש טיפולי IVF

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• חידוש טיפולי IVF
    א.ק.
    30/01/2011

שלום רב,
    ידוע על PCO. בחודש הקודם פניתי ל- IVF בפעם ראשונה וקיבלתי פרוטוקול קצר: פיוריגון 150 למשך 3 ימים (מהיום השלישי), אח"כ 75 + אורגלוטרן. בסופו של דבר התפתח רק זקיק אחד והוחלט שאעבור הזרעה (אחרי הזרקת אוביטרל). הטיפול נכשל: היום קיבלתי וסת. השאלה שלי: 1. האם יש צורך בכל זאת לבצע בדיקת בטא כדי לוודא שאכן לא הצליח הטיפול, או שמסיפקה העובדה שקיבלתי?
    2. האם הכרחי לעשות הפסקה של חודש ולחכות עד למחזור הבא כדי לחדש טיפולים? אשמח לתשובה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חידוש טיפולי IVF

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חידוש טיפולי IVF - תגובה

פרופ` דוד בידר
    30/01/2011

לא ברור לי התגובה שלך לאור העובדה שאת מציינת שאת PCO.
    אין מספיק פרטים ואם את צעירה צריך להחליט איך ואיזה טיפול לבצע בעתיד בהנחה שכל הבדיקות לפני הפריה היו תקינות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת נתונים...

א.ק.
    30/01/2011

הנה עוד מידע נוסף, אני בת 29, אובחנתי כ- PCO. בעבר הריון כימי ספונטאני (נפל בשבוע 5) והריון אקטופי אחרי טיפול באיקקלומין והזרעה (לפני שנה), אח"כ טופלתי במרפאת פוריות עם ניסיון נוסף של איקקלומין וניסיונות של גונאל F 75, כשבמחזור האחרון - בגלל חוסר תגובה למשך 3 ימים העלו מינון ל- 112.5 (אם זכור לי נכון) ואוביטרל ואז הייתה תגובה של זקיק בשל וביוץ ועוד שני זקיקים שלא הספיקו להבשיל (12, 14).
    זה הפרופיל ההורמונלי האחרון שעשיתי, ביום ה- 3 של המחזור - לקראת טיפול ה- IVF הראשון.
    TSH - 2.48 mIU/L
    LH - 4.2 IU/L
    FSH - 4.0 IU/L
    PROLACTIN 200 mIU/L
    E2 - 201 pmol/L
    -OH17-PROGESTERONE - 4.9 nmol/L
    TESTOSTERONE- TOTAL - 2.6 nmol/L
    DHEA SULPHATE - 6.5 mcmol/L

נאמר לי ע"י רופא פוריות בקופ"ח ורופא IVF שהבדיקות תקינות מה דעתך? הוסבר לי על ידי אחות שאורגלוטרן עדיף להזריק בבוקר ופיוריגון בערב - וכך עשיתי, הזרקתי בבטן - האם נכון?
    לגבי השאלות הקודמות: 1. האם יש הכרח להמתין עד המחזור הבא (לפספס החודש)?
    2. האם יש צורך לבצע את בדיקת הביטא למרות שקיבלתי את המחזור?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת נתונים... - תגובה

פרופ` דוד בידר
    31/01/2011

הפרופיל בסדר ואת צריכה פשוט מינון יותר גבוה על מנת להגיב טוב יותר.
    לגבי הזריקות את עכולה את שניהם להזריק באותו המועד.
    יש לעשות הפסקה בין מחזור גירוי למישנהוא.
    לא צריך בטא אם הוסת הגיע כרגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו