מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עדיין מבקשת להבין מה קרה פה?ימית01/02/2011
להלן השתלשלות המקרה:
מחזורים וביוץ סדירים כל 28 יום.רירית סדירה.תמיד ביום ראשון לווסת בסביבות 5-6 מ"מ ומתעבה בהמשך.
עברתי 2 הפריות חוץ גופיות אחת אחרי השנייה ללא הפסקה בינהן-אך ההפריות לא צלחו.
ההפריות בוצעו אחרי שהשתמשתי בגונאל,מונופור,צטוטראייד ואוביטרל.
כעת הוחלט שאת ההפרייה הבאה אעשה ללא הורמונים
כיוון שעם הורמונים ובלי הורמונים תמיד יש בין1-2 זקיקים.
אני בת 43
בכעת ללא הורמונים בוצעו בדיקות:
יום 8 למחזור: E2 200
Progestron 2.4
רירית רחם 6.2
זקיקים קטנים.
ביום 10 למחזור:E2<200
Progestron 3.6
רירית רחם 4
אין זקיקים
טכנאית טוענת ראתה נוזל בחלל רחם ואלי אולי פוליפ בגודל 6*5
שאלותי:
1 כיצד ייתכן שרירית רחם,במקום להתעבות,קטנה?מעולם זה לא קרה לי!!
2 על מה מעיד עליה בפרוגסטרון וירידה באסטרדיול?הרי טרם היה ביוץ.כי אני רק ביום 10 למחזור.אגב יום 10 למחור,ועדיין מדממת...מוזר,לא?בד"כ מחזורים נמשכים 6-7 ימים.
3 מדוע לא רואים זקיקים???מעולם לא קרה לי כזה דבר!!
4 יש חשד לפי נתונים שאכן יש פוליפ?מה עושים?
5 הטיפול הזה אבוד?
סליחה על המגילה הארוכה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין מבקשת להבין מה קרה פה? - תגובה
פרופ` דוד בידר02/02/2011לפי התוצאות אין לך בשלב זה תהליך ביוצי.
האסטרוגון לא עולה והפרוגסטרון למעשה הוא נמוך ויש תנודה נורמלית של הערכים ולכן אין זקיק.
לפי דעתי ,לאור התוצאות, את צריכה לעבור לתרומת ביציות ועדיף כעת מאשר מאוחר יותר
הפוליפ-יש צורך בבדיקה על ידי היסטרוסקופ.
לגבי הטיפול האם אבוד הוא לא מה שמשנה האם יהיה הריון לאור הנתונים שלך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לפרופ בידר
ימית02/02/2011האבסורד הוא שהפרופיל ההורמונלי שלי תקין
FSH 5.10
E2 134
2.3 PROGESTRON
LH 2.60
אז למה תרומת ביצית?
בגלל שהחודש הזה, משהו השתבש??
לדעתי הכל קרה בגלל שעשעיתי שאיבות ברצף אחד אחרי השני
גוף כנראה ספג טראומה..
עד היום הזה,הכל עבד תקין אצלי.
האם חודש הבא המחזור לא יגיע?לאור מה שקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאפרת שלום
נטע03/02/2011ליבי איתך ובע"ה יצליח לך
לי יש גם 1-2 ביציות רוב השאיבות 1 ויש הפריה. ואפילו הפריה טובה אך לצערי אני לא ניקלטת כן אני בת 44 היום אך יחד עם זאת אני מנסה מגיל 34 וגם אז היו לי רק 1-2 ביציות זה לא קשור לגיל. וכך לשלוח לתרומת ביצית לדעתי תנסי עוד ועוד כל עוד את מביצת אגב איך ד"ר דביר שיסביר לנו שיש בנות בנות 25/7 שמיבצות 10 15 ביציות אם 12 עוברים יפים ואין להן הריון מה בגלל שהן עירות לא שולחים אותםן לתרומה ביצית
תמשיכי ויצליח לך אמן ואמן לכל הבנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתמר
ימית03/02/2011תמר,את בהחלט צודקת!
אמנם אני בת 43,אבל פרופיל הורמונלי שלי תקין.
מחזורים וביוץ סדירים כל 28 יום.
זה שהרופאים פה שומעים את הגיל-ישר חושבים שתרומת ביצית זה הפתרון.
ייתכן כי הרופאים מקבלים עמלה על כל מי שעושה תרומת ביצית.
לכן מגמה שלהם ישר להגיד תרומת ביצית
נראה לי כי זו הפואנטה פה.
אבל לא,בכלל לא חושבת ללכת לתרומת ביצית.
רפואה זה לא מדע מדוייק!!
לכן יש לנצל עד תום את הנסיונות.דהיינו עד גיל 45!!
ולא ללכת לתרומת ביצית
מי רוצה ילד שלא מהדם והגנים שלו?
בסה"כ עברתי 2 הפריות.הייתה החזרה אבל לא היה הריון.
בפעם השנייה כנראה משהו השתבש..הייתה הפרייה אבל לא הייתה החזרה.
נראה לי כי הרופא הלעיט עלי יותר מדיי הורמונים בפעם השנייה
וכן דחף אותי לרוץ לשאיבה חודש אחרי חודש-וכנראה זה אסור.
הגוף חייב לנוח בין שאיבה לשאיבה.
לכן כעת אני אנסה לבצע הפרייה ללא הורמונים.
כי ללא הורמונים תמיד יש לי זקיק 18 מ"מ ורירית 10 מ"מ.
שיהיה לכולנו בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתמר - תגובה
פרופ` דוד בידר03/02/2011לא הבנת את הפואנטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר03/02/2011הי תמר.
אני מעוניין מאוד שתביני מה שאני אומר וזה שמישהיא בהמשך כתבה שבתרומת ביציות מקבלים תשלום אז גם על כל שאיבה מקבלים תשלום.
יש לנו בעיה מאוד רצינית בארץ וזה עניין הסיבסוד של הנשים עד גיל 45 ונשים רבות מבצעות שאיבות עד גיל 45 והרופאים רק מרויחים מזה.
אין מקום בעולם שעושים הפריות מעל גיל 43 אלא אם אישה מעוניינת ומבינה שלמרות העלות הגבוהה [רק בישראל זה מסובסד ] הסיכויים אפסיים.אצלנו נשים רבות מגיעות לתרומה מעל גיל 45 וכולן לאחר שאיבות רבות.
בסטטיסטיקות אצלנו נשים מעל גיל 43 שלא ילדו בעבר לא הצליחו להרות ,אולי פה ושם משהוא נדיר.
הרופאים המבצעים שאיבות כמוני יודעים מה יקרה עם נשים כמוך ואת לא חייבת לקבל את הגישה שלי.
גישתי שאם ניסית ולא הרית בתוצאות כאלה למרות פרופיל שעדיין תקין,יש לאחר 3 טיפולים להפסיק ולעבור לטיפול שיצא לך מזה משהוא למרות שרופאים רבים ישמחו להמשיך לטפל בך כי כביכול הכל תקין והם גם מתוגמלים על ידי בית החולים על כל שאיבה.
לי חבל שתלדי בגיל 47 ולא 43-44.
ההחלטה כמובן שלך ואני מאחל לך ולכל האחרות הצלחה בכל החלטה אך הסיבסוד גורם וגרם עול לנשים רבות שמחפשות באור מהשהוא שאיבדו בחושך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)