מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פיענוח מעקב זקיקיםשרון03/02/2011
שלום רב,
אני בת 27 סובלת משחלות פוליציסטיות ואינני מקבלת מחזור ללא גלולות ואו כדור. החודש קיבלתי לראשונה איקוקולומין לאחר שקיבלתי וסת באמצעות דופסטון.
אני ביום ה 23 למחזור והתחלתי במעקב זקיקים ביום ה 11 למחזור.
רק ביום ה 17 היה לי זקיק מספיק גדול בגודל של 17*19 והרופא אמר לי שכנראה יש לי ביוץ מאוחר.
בבדיקת US זקקים שנערכה לי היום התברר שהזקיק הפך לציסטה- ואלה הם נתוני הבדיקה:
נתוני שחלה ימנית- הערות:נצפו זקיקים קטנים.
נתוני שחלה שמאלית- הערות: בתוכה מבנה ציסטי צלול בגודל 32*28 מ"מ +זקיקים קטנים
עובי אנדומטריום 6 מ"מ
דוגלס: נוזל בכמות קטנה.
מאחר ואוכל לשוחח עם הרופא שלי רק ביום שני אני קצת בלחץ ואודה אם תוכל להשיב לי על מספר שאלות:
- האם הנוזל בדוגלס מעיד בהכרח שהיה ביוץ?
-האם העובדה שהזקיק הפך לסיצטה מעידה בהכרח כי לא נכנסתי להריון.
-בהנחה והביוץ היה בשעות האחרונות- האם יש טעם לקיים יחסים והאם יש סיכוי שאכנס מהם להריון - למרות שהזקיק הפך לציסטה?
-האם הציסטה יכולה לעבור לבד או שיש צורך בטיפול?
-האם אוכל להמשיך בטיפול או שיש צורך קודם שהציטה תטופל/תעלם.
אודה להתייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח מעקב זקיקים - תגובה
פרופ` דוד בידר04/02/2011הזקיק הפך לציסטה כי היה ביוץ וכך זה מה שקורה ולכן יש נוזל בדוגלס מהזקיק.
השאלה מתי זה קרה. היה צורך לחזור על האולטרסאונד יומיים אחרי שראו זקיק של 17 על מנת לומר לך מתי לקיים יחסים.
לכן מה שבטוח היה ביוץ אך אם הוא היה אתמול או לפני יומיים שלושה זה לא ברור כי לא עשית מעקב כמקובל.
בכל אופן הביצית מחכה לזרע לפחות יממה כך שכדאי לקיים יחסים כי אם בייצת אתמול אולי יתפוש.
אין קשר בין הציסטה להצלחת הריון הציסטה זה תהליך טבעי של הביוץ ולא קשור לעניין ההצלחה.
הציסטה תעבור מעצמה ואם תקבלי וסת יש לבדוק אם נעלמה ואם תהרי אז זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין ...
שרון06/02/2011שיומיים לאחר הבדיקה בה נמצא זקיק בגודל 19X17 מ"מ, ביצעתי מעקב ונתוני הבדיקה בשחלה שמאל היו:(ביום ה 21)
זקיקים בגודל 24X26 מ"מ ודוגלס חופשי מנוזל.
יומיים לאחר מכן ביצעתי שוב מעקב (נשוא השאלה המקורית) ושם ראו מבנה ציסטי צלול בגודל 28X32 וונוזל בכמות קטנה בדוגלס.
האם ייתכן שהיה ביוץ אחרי שהזקיק היה בגודל 24X25?.... האם הנתונים החדשים שנתתי משנים את התשובה הקודמת שנתת לי?
תודה רבה על ההתייחסות!
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין ... - תגובה
פרופ` דוד בידר06/02/2011הביוץ היה יום לפני מדידת הזקיק 24X25.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)