השפעת סיבוך שחלתי + שאלה כללית

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• השפעת סיבוך שחלתי + שאלה כללית
    נטלי
    07/02/2011

שלום רב,
    שאלה באופן כללי: אני כבר יותר משנה וחצי בטיפולים. התחלתי מאיקקלומין בלבד עברתי לאיקקלומין עם הזרעה אח"כ לגונאל עם הזרעה. ולבסוף מחזור אחד של IVF.
    בכל אחד מסוגי הטיפולים הגוף הגיב טוב. רמת ההורמונים הייתה טובה, עובי רירית הרחם תקינה וזקיקים שהגיעו ל 20 מ"מ. בנוסף, כל אחת מהבדיקות שנשלחתי אליהן יצאו תקינות. צילום רחם, היסטרוסקופיה, אולטאראסאונדים אבחנתיים, בדיקות דם למיניהם..
    עם או בלי קשר, טיפול ה IVF שעשיתי הסתבך לכדי טורג'ון בעקבות תגובת יתר. (שאיבה של 26 ביציות. מתכוכם רק 3 הופרו והתחלקו בהצלחה.).
    ההחזרה שנעשתה לאחר 3 שבועות נכשלה.
    נוסף לזה, המחזור שלי מאחר בכ 3 שבועות כבר (לא בהריון). בדיקת דם מאתמול:
    E2: 193
    prog: 1.1
    beta<5
    האם את/ה מצליחים למצוא איזהשהוא חוט מקשר בין כל מה שקורה לי? או האם זה כמה צירופי מקרים של חוסר מזל?
    האם, מניסיונכם, נתקלתם במצב שלכאורה הכל תקין ובסוף מתגלה בעיה אחרת נדירה יותר אולי? שלא מתגלה בבדיקות הקונבנציונאליות?
    אני פשוט חושבת, גם מבחינה סטטיסטית, בלי להתייחס לIVF, עברתי כ 11 מחזורים של ניסיונות שונים בהם כל הערכים שנבדקו היו טובים, אמנם ריכוז הזרע של בעלי קצת נמוך אך לא במצב חריג מאוד.
    סליחה על אורך הפנייה אך אני פשוט מנסה לחשוב מחוץ לקופסא ולא מקבלת הרבה תשובות מהרופא שלי גם מתקשה לסמוך עליו אחרי כל ההסתבכות של הטיפול האחרון.
    תודה על זמנכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעת סיבוך שחלתי + שאלה כללית - תגובה

פרופ` דוד בידר
    07/02/2011

זה לא נראה תקין שמתוך 26 ביציות הופרו רק 3.האם עשו מיקרומניפולציה?צריך שוב לעבור היטב על דו"ח המעבדה ולראות מה קרה שם.אחוז ההפריות בהפריה חוץ גופית עומד על 70% כך שהיו צריכים להיות לפחות 16 הפריות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' בידר - תודה על תגובתך. בהמשך

נטלי
    08/02/2011

לא עשו מיקרומנפולציה עד כמה שידוע לנו (היו מחייבים ביותר כסף לא? )

האם זה מעיד על טיפול לא נכון - או אולי יותר נכון תגובה לא נכונה לטיפול וזה מה שפגע באיכות הביציות וזה גם מה שהביא לסיבוך השחלתי?
    האם מינון נמוך יותר היה מונע סיבוך ויותר חשוב - מביא לפחות ביציות ואז הן היו איכותיות יותר?
    האם כל זה הביא אח"כ לכשלון ההחזרה?
    ונכון להיום - יותר משלושה שבועות- איחור בוסת?
    ניתוח לפרוקוסקופיה 21.11.2010
    החזרה 12.12
    וסת 18.12 (אגב, היה קצת מוזר. שבוע אחרי שנגמר הדימום עוד המשיך להיות לא לגמרי נקי..נמשך כשבועיים סה"כ)
    ועד היום עוד לא קיבלתי (כאמור בהודעה המקורית: ערכים אסטרדיול: 193. פרוגרסטרון: 1.1. )

סליחה אם אני מבטאת לא נכון את כל המושגים...

תודה על זמנך. כמו כולן כאן. זה פשוט מצווה מה שאתה עושה. גם אני מרגישה אבודה ולא יודעת כבר על מי לסמוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' בידר - תודה על תגובתך. בהמשך - תגובה

פרופ` דוד בידר
    08/02/2011

צריך לבדוק במעבדה מה קרה ולמה לא הופרו יותר ויתכן שבפעם הבאה צריך יהיה לעשות מיקרומניפולציה.
    דוקא התגובה טובה ו 26 ביציות זה בסדר אך היתה בעיה בהפריה ואם את לא בהריון צריך להחליט מה לעשות בפעם הבאה.
    הטיפול לא גורם לתסביב ולא פוגע באיכות ביציות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרבה ביציות לא היו בשלות, ע"פ הרופא

נטלי
    08/02/2011

תגובת הרופא שלי הייתה שרוב הביציות לא היו בשלות.
    אני לא לגמרי מבינה מה זה אומר. הוא הסביר לי שזה קשור למבנה השחלות (זהה לפוליציסטי אבל לא בדיוק) - כאשר הזקיקים אינם גדלים בקצב אחיד ואז הוא נאלץ לשאוב ע"פ המוביל בעוד הרבה מהן טרם הבשילו.
    האם נשמע לך הגיוני?

למה עלי לצפות בסיבוב הבא? מינון יותר נמוך? שילוב של עוד טיפול? טיפול אחר לגמרי?

(אגב, לצערי אני לא בהריון. כבר בדקתי את הבטא השבוע).

עדיין לא ברור לי כל מה שקורה לי מאז הניתוח. כמו כשלון ההחזרה, מחזור כבר ביום השישי להחזרה, מחזור ארוך ואי הופעת הוסת עכשיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרבה ביציות לא היו בשלות, ע&quot;פ הרופא - תגובה

פרופ` דוד בידר
    08/02/2011

הבעיות של הוסת קשורות לפרוטוקול הטיפולי ולבעיות הביוץ .
    יש לראות מה היו בדיקות הדם וגודל הזקיקים ואיך התקדם המחזור כלומר לראות את דף הטיפולים ואז להבין למה הרוב לא היו בשלות.
    ההפריה של 3 ביציות ללא מיקרומניפולציה מראה שהזרע בסדר גמור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לי קוראים דברים דומים

פאולה
    08/02/2011

האם זה יותר מידי לשאול באיזה רופא את מטופלת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ובהצלחה

פאולה
    08/02/2011

מה שאני חששתי זה שבאמת אנחנו לא יודעות מה עושים לנו ואין לנו הרבה ברורת אלא לאמין!

אם אדע משהו על הרופאה אני אמסור לך
    בנתיים תמשיכי לברר והמון המון בהצלחה!

אם אולי תרצי אני שמעתי המצלצות טובוב על ד"ר ווליוביץ יששחר (אני מטופלת אצלו)

וגם על פרופסור משיח

אבל אני חדשה בעיניין

שוב בהצלחה! לך ולכולנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר אלי גבע

נטלי
    08/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר אלי גבע - תגובה

פרופ` דוד בידר
    08/02/2011

זה לא צריך לקרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר אלי גבע - תגובה

פרופ` דוד בידר
    08/02/2011

אם הבדיקות היו תקינות לפני השאיבה נדיר זה קורה ולכן יש לבדוק את התשובות ואם הלכו בסדר אז זה לא שכיח ובפעם הבאה זה לא חייב לקרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ בידר - אנא תשובתך

דורית
    09/02/2011

שלום לך פרופ יקר
    לפני השאלה רוצה לומר תודה על ההשקעה בנו דרך הפורום הזה...
    מבקשת סליחה על אורך השאלה מראש.
    היום בת 34 ללא ילדים.
    לפני כ שנתיים, 2 הריונות ספונטניים הסתיימו בהפלות טבעיות (ללא גרידה) בשבועות 6 ו 7 (לא הייתה בעיה להיכנס להריון).
    קרישיות - תקין.
    מחזור וביוץ סדירים - 26 יום.
    פרופיל הורמונלי - תקין.
    צילום רחם תקין.
    זרע - מורפולוגיה 5%, ריכוז נע בין ערכים של 20 ל 40 (x10^6), תנועתיות בין 40% ל 60%.
    שנה וחצי - במהלכן מעקבי זקיקים, הזרעות על מחזור טבעי והזרעות עם הורמונים - לא הושג הריון.
    IVF ראשון:
    פרוטוקול ארוך. גירוי ע"י פיוריגון 150 (כ 9 ימי גירוי).
    נשאבו 25 ביציות.
    11 הופרו עם "איקסי" (זרע עם מורפולוגיה תקינה 5%) - 10 התחלקו - מתוכם 7 דרגה 1, 2 דרגה 2 ו- 1 דרגה 3.
    14 ביציות - ניסיון הפריה ע"י IVF רגיל - 3 הפריות בלבד, עובר אחד התחלק - דרגה 1 (נשלח להקפאה).
    2 עוברים הוחזרו (דרגה 1 ו 2) -
    היה הריון אך לאחר התפתחות לא תקינה (הופעת דופק רק בשבוע 7) והפסקת דופק בשבוע 8, התבצעה גרידה.
    נשלחתי לבצע בדיקת קריוטיפ אך התור רק באפריל.
    לאור נתונים אלה, שואלת האם תוכל להצביע על בעיה?
    האם ייתכן כי הבייציות שלי לא בסדר?
    תודה רבה שוב על תשובתך לשאלה זו ובכלל....
    דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה... לא במקום - פותחת הודעה חדש

דורית
    09/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ בידר - אנא תשובתך - תגובה

פרופ` דוד בידר
    09/02/2011

יש לך באמת בעיה עם ההפלות ובדיקת הקריוטיפ של שניכם יש בזה חשיבות ואם הבדיקה תצא תקינה הייתי נותן בפעם הבאה קלקסן כמו שנותנים בקרישיות יתר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו