מספר שאלות בנושא הזרקת מנוגון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות בנושא הזרקת מנוגון
    לילי
    10/02/2011

שלום,
    האחיות ביחידת הIVF שלי תמיד ממהרות ולא נותנות לי תשובות ברורות ("תפני לאחיות בקופה להדרכה"). אני לא בטוחה ששם מכירים את ההזרקות ואת כל הניואנסים.....

יש לי 3 שאלות אם כך:
    1. האם מנוגון כדאי להזריק לבטן או לישבן? משהו מהם טוב יותר?
    2. האם זה נחשבת לזריקה "תת-עורית" או "שריר" (אני יודעת שבבטן זה תת עורי אבל אולי בגלל אורך המזרק זה הופך ל"שריר?"....)
    3. איזה צבע של מזרק לבקש מהאחות בקופת החולים כדי להזריק את המנוגון? (ראיתי בפורומים הרבה צבעים...אני כבר מבולבלת).

תודה מראש!,
    לילי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות בנושא הזרקת מנוגון - תגובה

פרופ` דוד בידר
    11/02/2011

אפשר בבטן או בשריר והאחיות יתנו לך מזרקים של 5 סמ"ק וצריך לבקש מחט מתאימה לתת עור ואחרת לשריר .עדיף להזריק לשריר כי תת עורי יותר כואב ומשאיר סימנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחטים והזרקות

חסויה צפונית
    11/02/2011

לילי שלום,

כמו שכתב לך פרופ' בידר, עדיף לשריר, בישבן.

הבנות שמזריקות לבטן מדווחות כאן בפורום על גושים וכו', ובישבן זה פחות, אבל צריך להתרגל להזריק לישבן, זה לא הכי נוח, ואם יש לך בעל או חברה שיכולה להזריק לך, אז זה באמת עדיף.

צבעי המחטים להזרקה בשריר (בישבן) הם או כחול, או אפור, ויש אחיות שמזריקות גם בירוק (אבל לדעתי זו מחט עבה מדיי).

אני משתמשת בד"כ במחטים כחולות, ואם במקרה אין להשיג, אני משתמשת באפורות.

לגבי גודל המזרק, לי יותר נוח להשתמש במזרק של 10 מ"ג ולא של 5, בעיקר כי אני מזריקה לבד וכך נוח לי יותר ככל שהמזרק גדול יותר, וזה נוח לי יותר גם בזמן ההכנה של הזריקה.

את צריכה גם לדעת איפה בדיוק מזריקים בישבן, ורצוי שיראו לך, אבל באופן כללי מזריקים ברבעון החיצוני העליון של כל אחד משני העכוזים, יום אחד בעכוז ימין, יום אחד בשמאל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו