המשך תמיכה ורירית

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• המשך תמיכה ורירית
    מישהי
    15/02/2011

שלום רב,
    אני בהריון ראשון אחרי IVF ראשון. לוקחת שלושה אנדומטרין ביום.

רציתי לשאול האם העובדה שהרירית שלי דקה באופן טבעי אמורה להשפיע על ההחלטה עד מתי להמשיך עם האנדומטרין? עם כל ההורמונים היא הגיעה בטיפול הזה רק ל-6.5 בבדיקה האחרונה, שהיתה יומיים לפני השאיבה, ובכל מחזורי ההזרעה היא לא עברה את ה-6. האם זה אומר שהרירית שלי "חלשה" גם עכשיו, אחרי קליטת ההריון, וחשוב להמשיך לתמוך בה כמה שיותר?

איך בעצם מחליטים עד מתי להמשיך בתמיכה? אני יודעת שכל אשה מקבלת הוראות אחרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המשך תמיכה ורירית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך תמיכה ורירית - תגובה

פרופ' שחר קול
    15/02/2011

ההחלטה היא אינדיווידואלית, ונסמכת על בדיקת דם של E2 ו - P ביום בדיקת ההריון (14 יום לאחר השאיבה).
    כמו-כן יש לקחת בחשבון הפרוטוקול שבוצע.
    עובי הרירית אינו משמעותי מבחינה זו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בבקשה

מישהי
    15/02/2011

1. תוצאות ההורמונים בבדיקה שנעשתה 14 יום אחרי השאיבה? אני כרגע חמישה שבועות אחר כך. האם ההחלטה אם להפסיק בשבוע 8 או 10 או 12 נעשית לפי הבדיקה ההיא? והרי גם אז הייתי כבר שבועיים על תמיכת אנדומטרין ולכן רמת הפרוגרסטרון היתה כבר "מלאכותית".
    אשמח להבין כי אני באמת לחוצה מכך שייגרם נזק מהפסקה מוקדמת מדי.

2. כאשר אפסיק את התמיכה, האם צפויים איזשהם שינויים בהפרשות? בכמות או בצבע? לדוגמה, האם צפויות אז קצת הכתמות חומות (לא דימום ממש כמובן), שכרגע אין לי? אני פשוט רוצה להימנע מחרדות מיותרות וריצות ליליות למוקדים....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו