הזרעות וצילום רחם

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הזרעות וצילום רחם
    ויקה
    16/02/2011

שלום,
    קצת רקע על עצמי: אני בת 32, סובלת מווגיניסמוס חריף, מה שמונע מאיתנו לקיים יחסים מלאים. אני נשואה כ-3.5 שנים. מאחורי 3 הזרעות שכשלו. הזרע של בעלי בסדר, בכל הזרעה כ-40 מליון זרעונים בתנועה. הבדיקות ההורמונליות שלי גם בסדר. ועד כמה שידוע לי יש לי ביוץ טבעי. למרות שאת ההזרעות עשינו עם כדורי איקאקלומין וזריקת אוביטרל.
    אחרי 3 כשלונות, רופא נשים שלי שלח אותי לצילום רחם. הוא ציין שלפני שהוא ממשיך עם הזרעות על בסיס זריקות, הוא רוצא לראות צילום רחם ולפסול אפשרויות אחרות לאי הצלחת הטיפולים.
    השאלה שלי - מאחר ובדיקת צילום רחם היא בדיקה פולשנית, וגם כואבת, האם לא מוקדם לעשות אותו לאחר 3 סיבובי הזרעות? או שעדיף לעשות עכשיו בכדי לא לבזבז זמן? האם צילום רחם יכול לפגוע בפריון? ואפשרות קליטה להריון?
    יש לציין כי אני לא סבלתי בעבר מדלקות ברחם, וכמובן שלא ילדתי.
    אשמח לתשובה.
    יום טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הזרעות וצילום רחם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הזרעות וצילום רחם - תגובה

פרופ` דוד בידר
    16/02/2011

לא הבנתי למה לקחת איקכלומין אם הבעיה היא ביחסים ולא בביוץ.
    לא הייתי עושה צילום רחם.
    הייתי עושה הזרעות עם זריקות הורמונליות.
    לצילום רחם יכולות להיות גם סיבוכים ודיף לחכות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי תשובתך אני ממש בדילמה

ויקה
    17/02/2011

לגבי המשך, האם ללכת לצילום רחם או לא.
    יש לי צילום רחם ביום שני הקרוב אצל ד"ר דניאל טוגנדרייך בר"ג.
    החודש לא עשינו טיפול, מאחר וחיכינו לצילום רחם. במידה ואני לא הולכת לצילום רחם, החודש הזה מבוזבז מבחינת הטיפול.
    מהם הסיבוכים האפשריים שיכולים להיות בצילום רחם? אני ממש חוששת מזה.
    האם זה הגיוני שאחרי 3 הזרעות לא נקלטתי? היה ביוץ, היו המון זרעים תקינים. אז מדוע זה לא הצליח? זה מה שהרופא שלי רוצה לברר.
    אשמח לקבל קצת הבהרה בנושא הנ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי תשובתך אני ממש בדילמה - תגובה

פרופ` דוד בידר
    17/02/2011

שום דבר לא בוזבז ויש לעשות הפסקות בטיפולים.
    האיקכלומין נועד לנשים שהביוץ שלהם לא תקין.
    לאיקכלומין יש תופעות לואי כמו פגיעה ברירית הרחם ובריר הצוארי.
    מתן לנשים מבייצות אינו יעיל.
    יש דף שאת צריכה לחתום על צילום רחם ושם מוברים סיבוכים כגון דימומים זיהומים ועוד.
    אם הוסת סדירה והזרע טוב הטיפול הנכון הוא זריקות הורמונליות והזרעות.
    בטיפול בזריקות הרירית יפה והכל יותר טבעי.
    מה הייתה הרירית שלך כטיפולי איקכלומין.?
    כמעט לרוב הנשים שאין להן סיפור של גרידות או לידות בניתוחים הצילום יוצא תקין.
    ואם תהרי בעקבות הטיפול אז הרוחת.
    הצילום שלך קרוב ל 100% יצא תקין.
    אם לא תהרי בזריקות אזי לפני הפריה ,שזה טיפול יותר מורכב עושים צילום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר בידר

ויקה
    17/02/2011

הרירית שלי לפני התחלת הטיפולים היה 11
    אחרי הטיפול הראשון לאיקאקלומין ירד ל 8.1
    ובטיפול שני ושלישי הוא עמד על 6.4 או 6.7 משהו כזה.

בגלל שההזרעות לא הצליחו, מאחר והיה גם ביוץ והזרע היה תקין, הרופא המליץ לראות צילום רחם לפני שממשיך לזריקת הורמונים. הוא רוצה לוודא שהרחם תקין ואין סתימות.
    אחרת הוא לא רואה הרבה סיבות מדוע לא הריתי. לפי דבריו הייתי אמורה להקלט לפי כל הנתונים. בשני הסיבובים היו לי 2 זקיקים מובילים ובשלים.
    ובסיבוב אחרון היה זקיק אחד.
    אני רואה שאתה ממש נגד הצילום בשלב הזה. ואני באמת בדילמה. לא יודעת כבר מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר בידר - תגובה

פרופ` דוד בידר
    18/02/2011

אני לא נגד.
    אני חושב שהיית מלכתחילה צריכה להתחיל בזריקות.
    אני נוהג בעקרות לא מוסברת לא לטפל באיקכלומין כי אין בזה הגיון.
    ההגיון בזריקות שזה ממש פיזיולוגי ויש הצלחות ואם אין אז מבררים בהפריה חוץ גופית.
    זה לא נכון שהיית צריכה להרות כי הרופא שלך בעצם לא התקדם בטיפול ותמיד עקרות בלתי ברורה היא לא ברורה עד שאנחנו עולים על הבעיה.
    אני נוהג לתת הורמונים וצילום רחם לפני הפריה היות ורוב הסיכוי שהצילום יהיה תקין.
    אך יש גם גישות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו