שאלה לרופאים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לרופאים
    אתי
    23/02/2011

שלום,

אני אחרי שלושה הזרעות שכשלו. הזרעות נעשו על בסיס איקקלומין + זריקת אוביטרל.
    אני בת 32. צילום רחם תקין. בדיקת הורמונים תקינה. זרע תקין.
    אני רוצה לציין ששלוש הזרעות הנ"ל אלו הנסיונות היחידים שנעשו להכנס להריון. לא ניסינו בצורה טבעית מסיבה כזו או אחרת.
    השאלה שלי, מה יכולה להיות הסיבה לאי הצלחת ההזרעות אם כל הבדיקות תקינות? האם זה מעיד שבכל זאת יש בעיה כלשהי?
    מה הטיפול המומלץ הלאה?? האם הזרעות על בסיס טבעי? הורמונים?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרופאים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקפיצה לתשובה. תודה

אתי
    24/02/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים - תגובה

פרופ` דוד בידר
    24/02/2011

אם יש לך ביוץ תקין ולא ניסית טבעי הטיפול באיקכלומין מיותר ולא ברור לי מדוע זה נעשה.
    לטיפול סיבוכים. הוא פוגע ברירית הרחם וריר צואר הרחם.
    להרות זה עניין של סיכויים והם בערך 30% בגילך
    אם לא ניסית טבעי אזי הטיפול באיקכלומין מוריד סיכויים כי הוא לא מתאים לנשים עם וסת סדיר.
    הטיפול המומלץ הוא לקיים יחסים ואם אי אפשר אז הזרעות על מחזור טבעי שזה אותו דבר רק בלי הכיף..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה , יש לי שאלה נוספת

מבולבלת
    25/02/2011

האם אם הייתי בגילי ה - 20 סיכויי הריון היו גבוהים יותר? סיכוי של 30% נשמע לא טוב במיוחד.
    עכשיו, לגבי הטיפול שקבלתי במשך 3 חודשים בכדורי איקאקלומין, זה אכן פגע ברירית הרחם שלי, שלפני הטיפולים היה סביבות 11 מ"מ" ובסוף הטיפולים הגיע ל 6.4
    1. האם אחרי שאני כבר חודש ללא טיפולים רירית רחם תחזור לעצמה? ז"א לעובי הרגיל של כ-11 מ"מ? או שהפגיעה היא לצמיתות? ואם כן, מה האופציות שלי?
    2.לגבי נסיונות על בסיס טבעי, אני יודעת שלא כל חודש יש ביוץ וזה גם נשים שמבייצות טבעי. האם כדי פשוט לקחת את הזמן ובכל זאת לנסות להרות טבעי? או כדי להשיג הריון מהר ככל האפשר עדיף לקחת הורמונים?
    3. האם זה נכון שהריונות שמושגות אחרי טיפול הורמונלי, שיעור ההפלות עולה ל-20%? ז"א האם להריון שמושג בדרך טבעית פחות סיכויי הפלה חלילה?
    אני מאוד אודה למענה...
    ועוד שאלה, האם אתה ממליץ לפנות למומחה לפריון? או להמשיך להיות מטופלת אצל רופא נשים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה , יש לי שאלה נוספת - תגובה

פרופ` דוד בידר
    26/02/2011

סיכויים תמיד תלויים בגיל.
    אין פגיעה ברירית לצמיתות רק בזמן הטיפול.
    לאישה עם וסת סדיר כל חודש יש ביוץ.
    לא חושב שיש יותר הפלות בטיפולים הורמונליים.
    תמיד כדי לטפל אצל מי שמטפל זמן מה בטיפולי פיריון השונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו