שאלה דחופה לגבי גסטון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה לגבי גסטון
    FF
    24/02/2011

שלום ערב טוב.
    בטא ראשונה יצא 30 בטא שניה יצאה 193
    והיום בטא שלישית והיא יצאה לי 600 עד עכשיו הייתי לוקחת 4 פעמיים ביום אנדומטרין ו3 פעמיים ביום אסטופרם מהיום אמרו לי להפסיק את האנדומטרין ולהתחיל עם גסטון זריקה אחת בפעם ביום ולבוא שוב ביום שני לבדיקות דם ואולטרסאונד לראות מה קורה..
    אמרו לי שהבטא שלי עלתה יפה אבל האנדטמטרין לא כל כך משפיע לכן החליפו לי לגסטון.
    היום בבוקר לקחתי 2 אנדומטרין ואז בתוצאה בצוהריים של הבדיקה אמרו לי לקחת גסטון ולהשאיר 3 פעמיים ביום אסטופרם ולא לא להמשיך עם האנדומטרין.
    אמרתי להם שלקחתי בבוקר 2 אנדומטרין ועם לקחת גם בערב למרות שאני צריכה להזריק גסטון אמרו לי שלא שרק להזריק את הגסטון ולהמשיך רגיל את האסטופרם.
    אז היום בשעה 5 הזרקתי גסטון
    אז השאלה שלי עם לקחתי גסטון בשעה 5 אני צריכה לקחת מחר באותו שעה ? או שאני יוכלה לקחת בכל שעה?
    תודה רבה והמשל ערב נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה לגבי גסטון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה לגבי גסטון - תגובה

פרופ` דוד בידר
    24/02/2011

איזה טיפול קיבלת על מנת להרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' דוד בידר

FF
    25/02/2011

שלום דר בוקר טוב.
    זו הפעם השלישת, בפעם השניה עשיתי החזרה של שני מוקפאים לפי ביוץ שמחכים לביוץ והפעם הזו עשיתי טיפול לפי הררית וגם בטיפול הזה החזרתי שני מוקפאים הייתי לוקחת 3 פעמים ביום אסטופרם ו3 פעמים ביום אנדונטרין חכיתי שהרירית תגדל ואז עשו לי החזרה המשכתי לקחת את אותה תמיכה ובאותה מינון עשיתי אחרי 14 יום בדיקת בטא יצאה לי בטא 30 אמרו לי לעלות את המינון של האמדומטרין ל2 בוקר 2 ערב ואסטופרם להמשיך רגיל בפעם השניה של הבטא יצאה לי 193 ואמרו לי להמשיך את אותה תמיכה. שלשום בערב היו לי הפרשות חומות יחד עם ההפרשות של באנדוטמרין ואתמול שהגעתי לבדיקת בטא אמרתי להם מה שהיה לי והאחות אמרה שיכול להיות שזה מהאנדומטרין ושהאנדומטרין נמוך לי ושאולי אני יצטרך לקחת במקומו גסטון. בצוהריים התקשרו אלי ואמרו לי שהבטא שלי עלתה ל600 והבדיקות יצאו טובות והאנדונטרין משפיע אבל לא כמו שצריך וצריך להפסיק את האנדומטרין ולהזריק גסטון. אז היום הזרקתי גסטון בשעה 5 השאלה עם מחר אני צריכה להזריק באותה שעה או שהשעה לא חשובה. אמרתי לאחיות שאתמול בבוקר לקחתי 2 אנדומטרין ועם לקחת בכל זאת גם בערב למרות שאני מתחילה את הגסטון אמרו לי שלא ולהפסיק את האנדומטרין ורק להשתמש פעם ביום בגסטון ו3 פעמיים ביום אסטופרם.
    אז אני לא יודעת עם לקחת את הגסטון היום באותו שעה או שזה שהשעה לא חשובה?
    ועוד שאלה מותר לקיים יחיסים?
    תודה רבה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תעזורו לי אני מאוד מודאגת

FF
    25/02/2011

ועכשיו שניגשתי לשירותים בניגוב היה לי כמו ווסת ממה זה ?
    יכול להיות שז בגלל שהפסקתי את האנדומטירן והזרקתי אתמול גסטון אולי הגסטון בכלל לא השפיע עלי והריון לא תקין והופסק?
    אני ממש לא יודעת ממה זה ואני דואגת. כי זה אדום כמו ווסת רגילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה שלי.

FF
    25/02/2011

זה לא כמו ההפרשות החומות שהיו לי שלשום זה ממש כמו בתחילת ווסת בניגוב אדום עם חתיכות אדומות כאלה כמו קרשי דם קטנים קטנים.
    אני לא יודעת ממה זה.
    תוודה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' דוד בידר - תגובה

פרופ` דוד בידר
    25/02/2011

כל עניין הגסטון שצריך כבר להפסיק להזריק אותו אלא במיקרי דמם שאז אין ברירה.
    ומתי כבר לוקחים גסטון-זה רק במקרים של דמם וברוב המיקרים גם ההריון מסתיים בהפלה.
    לא חשוב מתי את מזריקה גסטון במשך היום.
    אם הדימום חלש הייתיי לוקח גם פרוגסטרון וגינלי.
    הדימום שלך יכולה להיות סיבה לאי תקינות ההריון.לכן יש להמשיך לבדוק בטא.
    אם לוקחים אנדומטרין וזריקות וגם אם לוקחים בעודף או איך שלקחת זה לא צריך לפגוע בהריון המתפתח טוב.
    לא הייתי מזריק גסטון יותר בהפריות או בהחזרת מוקפאים. הנרות הן הכי טובות והפסקת הספקת הזריקות היא בגלל חוסר יעלותן.
    ספיגה של הכדורים דרך הנרתיק היא הכי טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' דוד בידר תגובה

FF
    25/02/2011

אני ממש מיואשת כבר.. הם אמרו שהבדיקות שלי יצאו טובות והבטא שלי עלתה ל600 רק שהאנדומטרין לא משפיע עלי כמו שצריך ושצריך להתחיל עם גסטון. אז אני לא מבינה אם האנדומטירין יותר טוב מגסטון אז למה החליפו לי?
    ושהיום אמרתי לאחיות שהיה לי בבוקר דימום אדום היא שאלה את הרופא שמטפל בי והוא אמר שזה בסדר ולפעמיים שזה קורה אבל עם זה ממשיך ויחד עם כאבים אז לגשת למיון.
    אז אני ממש לא מבינה למה החליפו לי את האנדומטרין .
    אני ממש מפחדת שאולי שגסטון לא ישפיע עלי בכלל ושהבטא שלי תרד.
    תודה רבה לך על הכל.
    ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל-FF - איפה השגת גסטון?

חסויה צפונית
    24/02/2011

שלום FF,

מחפשת בנרות גסטון.

אשמח לדעת מאיפה הצלחת להשיג גסטון?האם זה הגסטון המקורי (באמפולות) או תחליפיו?
    האם את בקופ"ח כללית? והאם זה מבית מרקחת של קופת החולים או שזה תחליף מהסופר פארם עליו שילמת הון תועפות?

האם זה תחליף של הכללית? אם כן, איך זה בא וכמה עולה בקבוקון?

בתודה,

לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי לימונית

FF
    25/02/2011

היי מותק מה שלומך?
    אז ככה אתמול נאמר לי שאני צריכה לקנות גסטון דרך הבית מרקחת בסופר פראם
    ניגשתי לשם ושם אמרו לי שאין בארץ ושצריך להזמין במיוחד שהם עושים את הגסטון כאן בארץ ואחרי 48 שעות זה מגיע.
    מיכון שכבר אתמול הייתי צריכה כבר לקחת אז האחיות בבית חולים הביאו לי 3 זה מין בקבוקים קטנים כאלה מזכוכית
    הגסטון שאני צריכה לקבל מהסופר פראם אני לא יודעת איך זה ניראה כי אני יקבל אותם רק בראשון בבוקר.כן אני מהכללית. וכן זה עלה לי הון תועפות כל גסטון עלה לי 60 שקל והייתי צריכה לקנות 30.
    מה האבדל בין התחליף של הסופר פראם לבין בית מרקחת של הקופת חולים?
    מקווה שעזרת לך.. שיהיה לך המון בהצלחה ובשורות טובות אמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדידי

חסויה צפונית
    25/02/2011

היי דידי,

קודם כל תודה על התשובה.

דבר שני, יש גם תחליף בכללית, אבל הוא לא בא במנות של אמפולות, כך שכל בקבוק הוא לכמה פעמים. ד"ר ישי, הרופא המטפל בי, כאן מהפורום, חשב שזה לא לעניין להשתמש בבקבוק רב פעמי, אבל בינתיים הסתברלי מאחות ביחידה שיש מטופלות שכן משתמשות בזה, ושכנראה זה לא נורא, אם כי, אני לא יודעת אם היא התכוונה לבקבוקון מהכללית או למה שמכינים בסופר פארם, ולכן התשובה שלי כאן היא לא ברורה במאה אחוז.
    לגבי התרופה מהסופר פארם - הם מנצלים את המצב שלנו וגונבים לאור יום. לדעתי זה ממש שוד המחיר הזה, שכמובן ירד כשיהיה גסטון (הבנתי שצריך להיות בקרוב).
    אני נאלצת בינתיים להתמש בנרות, וזו איכות חיים מעצבנת, כי זה דיי מטרד להיות תלויה בשעות לשים את הנרות ולשכב כל פעם אחרי כן .

בהצלחה ותודה על התשובה.
    לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל-FF - איפה השגת גסטון? - תגובה

פרופ` דוד בידר
    25/02/2011

תפסיקי לחפש גסטון . התמיכה היחידה שגסטון עושה הוא תומך בבית המרקחת שמספקת אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' בידר

חסויה צפונית
    25/02/2011

פרופ' בידר שלום,

יכול להיות, שלדעתך, מבחינה רפואית אין הבדל בין הגסטון לנרות, ואולי יום אחד יתברר שזה גם אובייקטיבית לא משנה, אבל זה לא כל העניין.

ראשית, גם אני כמו הבחורה שפנתה כאן, הועברתי לגסטון כי הנרות בזמנו לא נספגו אצלי.

שנית, וממש ממש לא פחות חשוב מהסיבה הרפואית, זה עניין הנוחות ואיכות החיים לתקופה דיי ממושכת של מספר שבועות.
    גסטון - מזריקים פעם ביום, וכל היום אח"כ משוחררים.
    נרות - שמים פעמיים ביום ולפעמים אפילו יותר, וזה מצריך לשכב בתנוחה מסוימת, כלומר להיות בשעות מסוימות (ומכיוון שזה פעמיים ביום זה אף פעם לא נוח), וזה מגביל. וכאמור, זה משבש את אורח החיים התקין.
    אני יודעת שעל הקרינון כתוב למשל שמספיק פעם ביום, אבלך ביחידה בה אני מטופלת, למשל, הגיעו למסקנה שזה לא מספיק והם מורים על פעמיים ביום. אז להקשיב להם או לא?...

אני מציעה שלפעמים תנסה לבדוק איתנו למה אנחנו מתעקשות על משהו מסוים, לא הכל נבדק רק אובייקטיבית.

בתודה,
    לימונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללימונית

רונית
    25/02/2011

הם ידוע לך שאישה יכולה לפתח אלרגיה לגסטון? זו לא אלרגיה קיימת, את יכולה לקחת גסטון חודש ולא יקרה כלום ואז פתאום לפתח אלרגיה חריפה. עם גסטון אם את מתחילה לקחת אותו אסור להפסיק עד שבוע 11 ואם את מפתחת את האלרגיה הזאת את חייבת להפסיק מה שיכול לגרום לך לאבד את ההריון ככה שנראה לי שד"ר בידר יודע דבר אחד או שניים על מה הוא מדבר. עכשיו תגידי לי את מה יותר חשוב לך איכות החיים שלך או ההריון שלך... ואת ממש לא חייבת לשכב בתנוחה מסויימת כשאת שמה נרות זה שטויות את סך הכל צריכה לשבת 5 דקות ובזה הסתיים העסק.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחסוי - סומכת על הרופאים המטפלים בי

חסויה צפונית
    25/02/2011

חסוי, אין לי מושג מי אתה ובאיזה ביטחון אתה כותב כאן, מבלי לציין את ההסמכה.

יש לי ניסיון רב עם גסטון, (אפילו אם אולי גרם לי לאלרגיה) ולפעמים כדאי להקשיב מה יש לנו להגיד.

נראה שאתה מתמחה שממהר להסיק מסקנות.

ד"א, אם מפסיקים גסטון ניתן לקחת נרות, כך שזה לא בלתי הפיך.

אם אתה באמת מתמחה, אז אולי כשתגמור את הלימודים נוכל לסמוך עליך יותר, וכמו שאתה רואה, יש חילוקי דיעות גם בין הרופאים לגבי היעילות של תרופה אחת על אחרת.

בתודה,
    לימונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' בידר - תגובה

פרופ` דוד בידר
    26/02/2011

קרינון פעם ביום הוא מעולה והספרות מלאה בעניין זה ואני לא יודע מי במחלקה אמר לך אחרת.זה גם האינדקציה בהוראות.
    אני מבין את מה שכתבת אבל פשוט הגסטון לא יעיל כי ספיגתו והגעתו לקולטנים של הרחם הוא לא טוב ולכן הוציאו אותו משימוש.
    אני לא כתבתי שאין הבדל כתבתי שהגסטון לא טוב.
    אין דבר כזה נרות לא ניספגות.
    המזל הוא שלרוב התמיכה היא לא זאת שקובעת את ההריון ובהרבה פרוטוקולים זה לא בהכרח צורך.ולכן לכל מיני התמיכות אין משמעות אלא עם השתמשת במדכא חזק במיוחד לטיפולי הפריה.
    את יכולה לעשות את מה שנוח לך אך במידה ובאמת את זקוקה לתמיכה עקב הפרוטוקול הטיפולי הגסטון לא יעיל בנוסף לזריקות הכואבות.
    אני תומך בכל תמיכה שתקחי לשביעות רצונך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימונית

רונית
    26/02/2011

ממש לא התכוונתי לעצבן אותך ואני רחוק ממתמחה אני באותה סירה איתך בטיפולי פוריות.
    שהיה לך רק בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיוון

מתמחה
    26/02/2011

היי סיוון,
    אני ממש לא חושבת שאת צריכה להתנצל..לימונית החמוצה
    שלא מכבדת את הרופאים שאותם היא שואלת שאלות צריכה להתנצל בפניהם
    ובפנייך שהיא בעלת דעות קדומות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל"מתמחה"

חסויה צפונית
    26/02/2011

שלום לך "מתמחה",

מעניין לדעת מאיפה הסקת את המסקנה שאני חמוצה ולא מעריכה את תשובות הרופאים?

וממתי אדם שלא מזדהה הוא רופא? והנה מסתבר שמדובר רק בבעל של מטופלת.

בכותבך את זה, נראה שהחמיצות וחוסר הכבוד שלך לאחר הוא אצלך בלבד.

אני כותבת לרופאים בצורה מכבדת מאוד, ובכלל לא פניתי לרופאים כאן בעניין הגסטון בימים האחרונים, פניתי לבחורה מסוימת בשאלה מאיפה השיגה את הגסטון, ופרופ' בידר הוא זה שהחליט לענות לי, ולכן ראיתי לנכון לענות לו בחזרה ולהעלות נקודות שאולי הוא לא לוקח בחשבון.

אני מציעה לך לקחת שני קורסים חשובים ביותר:
    1) קורס דחוף מאוד בהבנת הנקרא.
    2) קורס דחוף מאוד באיך לא להוציא כעסים על אחרים.
    3) קורס דחוף מאוד בלדעת לעצור את עצמך, במיוחד כשאת בכלל לא מבינה את הדיון.

לימודים נעימים,
    לימונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו