לפרופ' סימון-PGD

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• לפרופ' סימון-PGD
    שירלי
    27/02/2011

שלום,
    לאחר טיפולים כולל PGD (בעלי ואני נשאי CF) אני סוף סוף בהריון עם תאומים.
    כעת מבקשים ממני לבצע בדיקת מי שפיר היום ודיוק הבדיקה הגנטית שבוצעה טרם החזרת העוברים הוא 95%.
    שאלותי:
    1. מהן הסיבות לביצוע בדיקת מי שפיר? האם המטרה היחידה היא בדיקה גנטית ל- CF? (אני בת 31 לכן באופן רגיל לא הייתי עושה בדיקת מי שפיר).
    2. ידוע לנו כי שני העוברים נשאים. האם זה שיש לכל אחד מהם אלל אחד פגוע ואחר תקין מוריד את הסיכון לטעות?
    3. כשמדברים על 95% דיוק, הכוונה לדיוק של מכשירי הבדיקה ושיטות הבדיקה ואין הכוונה שכבר נמצאו 5% טעויות לאחר הבדיקה. האם נכון? האם ידוע מהספרות על טעויות ממשיות שקרו באיבחון לפני ההשרשה?
    4. מה רמת הדיוק של בדיקת מי שפיר ל- CF? אם נישאר שוב עם 95% דיוק, אז מה התועלת?
    5. האם היית ממליץ למרות הסיכון בהפלה שעד כמה שהבנתי הוא כפול בתאומים לבצע את הבדיקה?
    6. אשמח אם תוכל להפנות אותי למאמרים שעוסקים בסוגיה הזו.

כל האינסטיקטים שלנו אומרים לא לעשות את הבדיקה, שהרי למה עברנו את כל התהליך המייגע שלקח שנים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפרופ' סימון-PGD

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לשירלי

חסויה
    27/02/2011

הי שירלי,
    קודם כל בשעה טובה על ההריון!
    אני לאחר החזרת 3 עוברים שעברו פי ג'י די (עקב נשאות גנטית) ורציתי לשאול אותך כמה שאלות מאחר ואת הרית לאחר פי ג'י די.

היכן ביצעת את הטיפולים?
    כמה טיפולים סה"כ עד השגת ההריון?
    כמה עוברים הוחזרו?
    אני בת 32, בריאה, ללא בעיית פריון. מקווה שיש לנו סיכוייים טובים להכנס להריון ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו