חשיבות בדיקת קיום שק הריון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• חשיבות בדיקת קיום שק הריון
    עדי
    27/02/2011

שלום רב,
    נקבע לי תור לבדיקת דופק עוברי (שבוע 7) עוד שבועיים, לאחר שהבטא יצאה חיובית והכפילה עצמה (לאחר טיפול במונופור והזרעה).
    לא נקבע לי תור לעוד שבוע (שבוע 6) לבדיקת קיום שק הריון.
    אני דואגת שאם משהו לא בסדר, זה עלול להיות מאוחר מדי, וכדאי לוודא קיום שק הריון ולא להסתפק בלחכות לשבוע שלאחר מכן. האם דאגתי מוצדקת?
    כלומר, האם לבדיקת קיום שק הריון יש חשיבות רפואית לצורך קביעת טיפולים אפשריים להמשך ההריון או שזה רק להסרת אי הוודאות לגבי התפתוחת ההריון. כלומר, אם יש שק הריון, הרי שבכל מקרה צריך לחכות לראות אם יש דופק. ואם אין שק הריון, האם גם אז בכל מקרה צריך לחכות לראות מה קורה או שאז יש מקום לתת טיפול הורמונלי תומך?
    אודה מאוד להסבר ולהמלצתך לגבי חשיבות הבדיקה בשבוע שישי. או שאין תרומה רפואית לסיוע בהתפתחות ההריון, ואז אחכה בסבלונות לשבוע השביעי.
    המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשיבות בדיקת קיום שק הריון - תגובה

ד''ר דוד ישי
    28/02/2011

שלום
    החשיבות העיקרית של אולטרסונד מוקדם היא לגבי השאלה היכן נמצא שק ההריון . עושים את זה כשיש חשש להריון מחוץ לרחם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו