מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטרדיול בירידהימית13/03/2011
מתחילה טיפול IVF על בסיס מחזור טבעי.ללא הורמונים בכלל
למעט צטוטראייד.
את צטוטראייד התחלתי ביום 9 למחזור-יום שבת.
יום 8 למחזור
זקיק 10 מ"מ
אסטרדיול 380
יום 10 למחזור
שמאל זקיק 12 מ"מ
ימין זקיק 9 מ"מ
אסטרדיוך 229
יש לציין כי אני עדיין מדממת(מחזור כבר 10 ימים)
שאלתי:
כיצד ייתכן שאסטרדיול ירד מ 380 ל229???בתוך יומיים?
האם לקחתי מוקדם מדיי את צטוטראייד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרדיול בירידה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011לקחת מוקדם את הצטרוטיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-שאלה נוספת
ימית13/03/2011אז מה יקרה עכשיו כשלקחתי את צטוטראייד מוקדם מדי?
האם הטיפול ייהרס?
בגלל זה אסטרדיול ירד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-שאלה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011מה פרוטקול הטיפול שלך ,לא הבנתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר
ימית14/03/2011הפרוטוקול שלי:
הפרייה חוץ גופית על מחזור טבעי
שכוללת רק צטוטאייד.
האם הגיוני??
או שרופא טעה?
ומה עושים עכשיו?
לקחתי יומיים צטוטראייד.
היום יום 10 למחזור
זקיק 12 מ"מ
אסטרדיול צנח מ400 ל229
האם ניתן לתקן הפרוטוקול?או מאוחר מדי?
רציתי מחזור טבעי..
מה לעשות עכשיו?
להפסיק צטוטראייד?
להוסיף הורמונים?
או שטיפול אבוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר14/03/2011אין פרוטקול כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-הבנתי שאין
ימית14/03/2011פרוטוקול כזה.
אז האם בכל זאת ניתן להציל עכשיו את המצב?
ולתת הורמונים?
או שמאוחר מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-הבנתי שאין - תגובה
פרופ` דוד בידר14/03/2011מאוחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בידר-מדוע?
ימית15/03/2011מדוע מאוחר לתת הורמונים?
האם היומיים של צטוטראייד הרסו את הזקיק הטבעי שהתפתח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בידר-מדוע? - תגובה
פרופ` דוד בידר15/03/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-אנא הסברך המלא-בתודה מרא
ימית16/03/2011שוב ההשתלשלות בקצרה:
רציתי לעשות IFV על בסיס מחזור טבעי.
ביום 8 למחזור היו 2 זקיקים 9 ו 12
אסטרדיול היה 400
אני מטופלת בבי"ח ממשלתי.
ואז התקשרו אלי אמרו לי לקחת יומיים צטוטראייד לבד ללא הורמונים.
כי פוחדים שאני אבייץ...
לקחתי יומיים צטוטראייד בלבד.
ואז אסטרדיול צנח מ400 ל229
ואז באתי לרופא לשיחה,אמר לי עדיף להוסיפ עכשיו הורמונים.
נתן לי לקחת יומיים מונופור 4 אמפולות.וזאת בנוסף לצטוטראייד.
היום יום 12 למחזור
זקיקים נשארו אותו גודל כמו לפני 4 ימים:
זקיקים 9 ו 12
אבל,
אסטרדיול ממשיך לצנוח .עכשיו הוא 170
לפי דעתך היה מאוחר להוסיף הורמונים...
אני רק רוצה להבין:
1 איך בי"ח ממשלתי שוגה ככה?זה טיפול זה???
2 מה יהיה עכשיו?זקיקים יגדלו?ישארו ככה לתמיד?
האם יהיה ביוץ?ומה עם מחזור?
אני לא מצליחה להבין מה יקרה לזקיקים שתקועים כרגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-אנא הסברך המלא-בתודה מרא - תגובה
פרופ` דוד בידר16/03/2011זה לא משנה כרגע אני פשוט לא מכיר טיפול שנותנים צטרוטיד ללא הורמונים.
מה יהיה בהמשך זה לא משנה פשוט צריך לחכות לוסת ואז להתחיל מחדש.
הזקיקים יספגו בהמשך.
את צריכה לקבל הסבר מהרופא האחראי על היחידה על הטיפול ומה הייתה המחשבה לתת טיפול כזה.
להוסיף הורמונים לאחר ש הE2 נפל זה אומנם של טיפול אך אין לו שום יכולת להביא לך הריון.
תפגשי עם מנהל היחידה ושיסביר לך מה הייתה כוונת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-תודה על ההסבר
ימית16/03/2011אתה יודע,האבסורד הוא שנפגשתי אתמול עם הרופא לשיחה
והוא לא מודה בטעות שנתן צטוטראייד ללא הורמונים....
נהפוך הוא,עוד אומר לי "הייתי חייב לתת הורמונים כי כמעט בייצת"...
איך הייתי מבייצת כשאסטרדיול 400
ופרוגסטרון 2.9????וקיקים רק 9 ו12??
ממש חלמאות שם בבי"ח...
והכי מכעיס שעדיין אומר לי להזריק עוד יומיים מונופור...
ועוד קורא לעצמו פרופ...
ממש עצוב שרופאים מסוג זה יושבים בבי"ח ממשלתי ונותנים הוראות
לשווא...
בכל אופן,מחר אני אלך לשם ואבקש שיחה עם מנהל היחידה..
נראה אם הוא גם יכחיש את הטעות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
ימית16/03/2011איך אני אקבל מחזור?
איך יהיה ביוץ?
אם זקיקים תקועים?
ונניח שהם יספגו,א איך יהיה ביוץ?
רירית רק 5 מ"מ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה - תגובה
פרופ` דוד בידר17/03/2011זה מסתדר לבד עם הזמן בעצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)