שאלה לד"ר רונית חיימוב

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר רונית חיימוב
    מלני
    16/03/2011

ראשית ברוכה הבאה לפורום ותודה רבה על הצטרפותך,
    אני נשאית של X שביר ולאחר שני הריונות ספונטניים של עוברים חולים (ממש בשניהם נכנסתי בנסיון ראשון) עברתי שתי הפלות מלאכותיות, לכן פנינו לPGD עברתי 9 מחזורי טיפול (כרגע אני ב9) היו לי 6 החזרות עד כה , החזרה ראשונה שני עוברים החזרה שניה עובר אחד החזרה שלישית רביעית וחמישית של שלושה עוברים והחזרה שישית של עוברית אחת, עד כה לא נקלטתי , אני כרגע לאחר שאיבה מחכה להחזרה שביעית ובנוסף לתמיכה מקבלת דוקסלין ומדרול , עשיתי בדיקת קרישיות יתר והתאמה של הDNA ביני לבין בעלי והכל היה תקין, האם לדעתך יש עוד משהו שאני יכולה לבדוק כדי להבין מדוע אין קליטה מIVF כאשר באופן טבעי לא הייתה לי בעיה להיקלט.
    תודה רבה מראש ויישר כח.
    מלני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר רונית חיימוב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה מד"ר קוכמן

ד"ר קוכמן
    16/03/2011

ייתכן שהעוברים לקויים מבחינה כרומוזומלית למרות שהם תקינים בחינת המוטציה בX ולכן אינם מושרשים ברחם. מציעה לבדוק אותם גם ל21, 18, 13 בFISH לפני השרשה
    בהצלחה,
    ד"ר קוכמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה לד"ר קוחמן

מלני
    21/03/2011

שלום
    מתבצעת בדיקה כרומוזומלית והעוברים תקינים גם מבחינה זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלני, בהמשך לשאלתך...

סיגל
    21/03/2011

גם אני, כמוך, נשאית מחלה גנטית עם אחיזה לגן X. מעולם לא ניסינו את הדרך המסורתית, אלא בהמלצת רופא הנשים שלי ישר פנינו ל- IVF + PGD כיום, לאחר כמה וכמה שאיבות - החזרות ללא הצלחה (למרות שעל פניו הכל נראה תקין) אני שוקלת לשוב לשיטה המסורתית.

אני חושבת שאין מחלוקת כי הסיכויים גבוהים יותר להיכנס להריון ספונטני. (ואם העובר חולה לבצע הפלה מלאכותית, לצערנו)

יתרה מכך, מבחינת הנזק לגוף (לנפש ולזוגיות) האם לא עדיף לבצע הפלה מלאכותית? אני בטוחה שכל הרעל הזה שאנו מכניסות לגוף לא ממש מועיל לו!

אני עצמי נמצאת על פרשת הדרכים הזו - הייאוש מטיפולים (הכאב והסבל) ואולי פשוט עדיף הריון ספונטני ולקוות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו