מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבי מחזור וקשר לעודף פרוגסטרוןעינב, בת 2520/12/2007
בבדיקת דם נמצא שיש לי פרוגסטרון גבוהה (8.0 ביום שלישי של המחזור). רופאת נשים שלחה אותי לאנדוקרינולוגית והיא המליצה לי לעשות בדיקת סינקטין בכדאי לראות אם יש לי איזו בעיה די נדירה שהאנדוקרינולוגית טוענת שיכולה להוות בעיה בכניסה להריון. לאיזו בעיה נראה לך שהתכוונה האנדקרונולוגית? האם לCAH?אין לי שום תסמינים נוספים כמו שיעור יתר הקשורים לבעיה זו האם יתכן שיש לי אותה? או שהכוונה למשהו אחר? האם עודף פרוגרסטרון יכול להיות קשור לכאבי מחזור קשים ולאקנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ' שחר קול21/12/2007מבחן סינקטן נועד לאבחן CAH
האם 17 הידרוקסי-פרוגסטרון מוגבר?
CAH קשור לבעיות ביוץ, ואקנה.
אין קשר לכאבי מחזור.
מציע לברר במקביל האם יש ביוץ?
מה הפרופיל הורמונאלי המלא?
יש מטופלות עם ערכי פרוגסטרון גבוהים, ללא אבחנה ברורה לגבי המקור לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל הורמונלי מלא
עינב, בת 2521/12/20078.0 17OH RROGRESTERONE
LH 2.9
5.4 FSH
470 PROLACTIN
TESTOSTERONE TOTAL 1.8
8.7 ANDROSENEDIONE
DHEA SULPHATE 6.9
535.0 CORTISOL-BLOOD
INSULIN 25.3
1.560 TSH
T4-FREE 13.0
48.7 SHBG
FREE ANDROGEN INDEX 3.8
0.04 C-REACTIVE PROTEIN
כל זה אחרי צום וביום שלישי של המחזור.
האם נראה לך סביר שיש לי CAH? יש לי בעיה של אקנה ושל נשירת שיער (האם נשירת שיער קשורה?) אבל חוץ מזה לא זיהיתי תסמינים אחרים. מעולם לא ניסיתי להיכנס להריון. למה CAH יוצר בעיה בכניסה להריון? האם הוא גורם בעיה בביוץ? למה אתה ממליץ לבדוק את הביוץ? תודה רבה על התגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל
פרופ' שחר קול22/12/2007לא אופייני ל - CAH
CAH מתאפיין בחסר ביוץ.
אם נושא הפוריות על הפרק, רצוי לוודא שיש ביוץ סדיר.
אם לא מעוניינת בהריון גלולות נגד הריון עשויות לשפר מצב האקנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)